Gold Has Struck Resistance, S&P i Dax es mantenen estables

Hola, comerciants! Espero que sigueu al capdavant dels mercats. El comerç de vegades us pot treure molt, sobretot si teniu feina excessiva, no dormiu gaire, teniu fills petits que us mantenen alerta durant la nit, que facin front a l’estrès, que solucionin tot tipus de problemes, etc. El comerç pot semblar una tasca fàcil, però les tensions emocionals i mentals de comprar i vendre en un mercat que poden ser molt imprevisibles poden ser un gran repte.  

Personalment vaig passar un dia excel·lent als mercats, però no va ser gens fàcil. Molts oficis no van funcionar, vaig cometre un petit error amb un dels oficis, etc. El que realment importava era una gestió sòlida dels diners, una bona relació risc-recompensa, negociant amb la tendència, però sobretot la perseverança. Els oficis reeixits que van arribar, al final, van compensar els perdedors i molt més.

Comerç és com la boxa: cal estar lluitant en forma i prou resistent per fer uns quants trets de tant en tant, i mantenir-se en la lluita fins aconseguir el domini del seu oponent.

D’acord, per tant, ja n’hi ha prou amb la negociació de la psicologia d’avui, vegem uns quants parells d’índexs, d’or i de divises.

 

S&P 500: mantenir-se constant a prop de màxims històrics

El S&P 500 fa uns dies que cotitza de costat. Aquest índex borsari de referència nord-americà va assolir el màxim històric fa només uns dies. Vegem un gràfic diari:

S&Gràfic diari P 500

Com podeu veure, aquest índex ha entrat en una àrea de consolidació que ja ha durat un parell de dies. Aquestes consolidacions sovint condueixen a poderosos brots quan arriben a bon port. Tanmateix, també poden atrapar a molts comerciants mitjançant falsos brots o “falsos”, com algunes persones en diuen.

Tot i el tancament feble d’avui, la formació alcista d’aquest índex encara està en joc. Notareu una tendència alcista en aquest índex, independentment de si mireu un gràfic setmanal, diari o fins i tot de 4 hores. Això és el que busquem: un instrument que ens doni el mateix senyal en tots els períodes importants.

Llavors, com podem negociar aquesta consolidació al S&P? En esperar un tancament diari ferm fora d’aquest rang de consolidació, seguit d’un retrocés cap a la mateixa. Mireu el següent gràfic:

S&Gràfic diari P 500

És important esperar a la confirmació que la tendència està preparada per continuar el seu curs alcista.

 

Dax: els bous segueixen forts

Gràfic diari de Dax

Aquest índex borsari alemany també està clarament en una fase de consolidació en aquest moment. Aquesta consolidació ha estat molt menys intensa que la S&P 500, però. El Dax també sembla ser més alcista que el S&P de moment. Tot i que el Dax no s’acosta als màxims històrics com el S&P, la seva formació sembla ser més alcista que la S&P’s en aquesta etapa. Podem estar pendents d’oportunitats de compra en els propers dies, per ara no hi ha cap raó per mirar l’altra banda del mercat.

 

Nikkei: ensopegar per sota de 20-EMA

Aquest índex borsari japonès sembla molt pesat en aquest moment. Avui és el quart tancament diari consecutiu per sota de la mitjana mòbil exponencial de 20 dies. Aquí teniu un gràfic diari:

Gràfic diari de Nikkei 225

Aquí podem veure que l’espelma d’avui ha tingut resistència al 20-EMA, des d’on va tornar a cotitzar a la baixa. Hauria estat ideal si aquesta espelma tingués una metxa superior molt més llarga per donar-nos un senyal de venda més fort. No obstant això, aquesta espelma de rebuig és una cosa a tenir en compte. No m’estranyaria que aquest índex es cotitzés a la baixa durant la propera o dues setmanes.

 

Or: anterior suport que proporciona nova resistència.

Gràfic diari d’or

Vaig escriure sobre aquest desenvolupament tècnic fa uns dies. Només he pensat que us faré una actualització ràpida. Així doncs, sembla que l’or ha trobat una certa resistència en el camí, i això passa a un nivell tècnic important. Això no significa que necessàriament anem a veure una ona més avall de seguida, tot i que és cert que és possible.

Personalment, m’agradaria veure un sòlid senyal d’acció de preus d’inversió sobre l’or abans d’escurçar aquest producte. Vegem què ens ofereix el mercat en els propers dies.

 

NZD / JPY: el toro torna a assaltar

Probablement us preguntareu per què avui escric sobre una parella menor. Bé, la majoria de les parelles principals són una mica picades en aquest moment i són difícils de predir. D’altra banda, el NZD / JPY ha fet un poderós moviment en la direcció de la seva tendència alcista més gran avui. Mireu aquest gràfic diari:

Gràfic diari NZD / JPY

M’agrada la forma en què aquest parell va esclatar avui amb aquesta zona de consolidació. Tècnicament té molt de sentit jugar el costat llarg d’aquest parell. Això us situaria al costat correcte de la tendència, que és on hi ha la major probabilitat d’èxit.

L’espelma alcista d’avui és realment agressiva i espero un seguiment decent en els propers dies.

 

USD / CHF – Alguns inconvenients més en el camí?

Gràfic diari en USD / CHF

Aquest és el principal parell que més m’atrau en aquest moment. Tot i que no és l’espelma de rebuig més gran de la història, la barra diària d’avui deixa entreveure un nou descens d’aquest tipus de canvi. Si veiem la debilitat continuada del dòlar nord-americà en els propers dies, el USD / CHF podria ser víctima d’aquesta debilitat.

Quan entrem en el cap de setmana, demà tenim algunes dades econòmiques importants. Fora del Regne Unit, tenim números de vendes al detall a les 09:30 GMT i a les 13:30 GMT tenim números CPI bàsic canadenc i vendes minoristes bàsiques.

A més, demà tenim dos discursos importants. La presidenta de la FED, Janet Yellen, parla a la 01:00 GMT i el nou president dels Estats Units, Donald Trump, a les 17:00 GMT.

Bona sort negociant i que tingueu un bon cap de setmana!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me