Forex Signals Session Brief, 2 de gener: la fabricació roman a una profunda recessió a Europa, malgrat una petita millora al desembre

Els mercats no sabien què fer després de les eleccions del Regne Unit i de l’acord sobre l’acord comercial de la primera fase entre els EUA i la Xina, que serà oficial aviat. Després de l’optimisme inicial, els comerciants van tornar amb els peus a terra, adonant-se que els dos esdeveniments no canviarien gaire, d’aquí l’actuació tranquil·la dels preus durant unes setmanes, que va conduir a la darrera setmana del 2019. Els fluxos de caixa van afectar els mercats de la darrera setmana i els mercats es van tornar contra el dòlar nord-americà, amb diners que fluïen especialment cap a refugis segurs, com ara OR. Avui, sembla que els mercats tornin a canviar el sentiment, cosa que sembla positiva, ja que els actius de risc augmenten mentre els refugis segurs s’estan retirant.

Avui hem publicat els informes finals de fabricació d’Europa. El xifres del desembre va mostrar una lleugera millora, però la fabricació es va mantenir en una profunda contracció. Alguns membres del BCE han assenyalat una recuperació econòmica, després d’alguns brots verds que hem vist a les dades recentment, però la millora ha estat força anèmica i els informes de fabricació d’avui ho demostren. Serà una batalla ascendent intentant capgirar l’economia, sobretot si comencen aquest any els aranzels dels EUA als fabricants europeus.

La sessió europea

  • S’ha suspès la connexió a la borsa de valors de Xangai-Londres – Reuters va informar que la Xina va suspendre temporalment l’esquema Shanghai Connect-Stock Stock. L’informe cita cinc fonts familiaritzades amb l’assumpte dient que la Xina ha bloquejat temporalment els llistats transfronterers entre les borses de Xangai i Londres a causa de les tensions polítiques amb la Gran Bretanya pel tema de Hong Kong. El Ministeri d’Afers Exteriors xinès va dir que no són conscients dels detalls de la suspensió de l’enllaç d’accions. Tampoc no van comentar preguntes sobre la signatura d’acords comercials de la primera fase.

  • PMI de fabricació final de la zona euro – La lectura final de fabricació d’avui de França, Alemanya i la zona euro ha estat una mica més alta que en la primera lectura, augmentant 50,4, 43,7 i 47,5 punts respectivament. A Itàlia i Espanya, l’activitat manufacturera va disminuir encara més, amb un indicador PMI reduït a 47,4 punts, passant dels 47,5 del novembre i als 46,2 d’Espanya dels 47,6 punts.

  • PMI Manufacturing UK – Al Regne Unit, la fabricació va augmentar fins als 47,5 punts, però això encara és recessió. “El sector manufacturer del Regne Unit va prendre un gir a pitjor al final del 2019. La producció va caure al ritme més ràpid en set anys i mig a mesura que van disminuir les entrades de comandes noves i es van reduir les existències de seguretat del Brexit. Amb la demanda feble i la confiança restant reduïda, les compres d’input es van reduir dràsticament i es van reduir els llocs de treball durant el novè mes consecutiu.

La sessió dels EUA

  • Reclamacions inicials d’atur dels EUA – Les demandes setmanals inicials d’atur setmanals dels EUA van arribar a les 222.000, enfront de les 220.000 esperades. La setmana anterior es va situar en els 222.000, però es va revisar a 224.000. Les reclamacions contínues també van augmentar, amb 1728 milers de dòlars enfront dels 1680 milers esperats.
  • Retallades de feina dels EUA Challenger – Les retallades d’ocupació dels desafiants nord-americans al desembre es van situar en el -25,2%, des del 16,0% del novembre. Els acomiadaments es van reduir a 32,84 milers, per sota dels 44,57 milers de novembre. Aquesta és una altra notícia positiva per a l’ocupació als EUA.
  • Confiança del consumidor dels EUA CB – Acaba de publicar-se la confiança dels consumidors dels EUA. S’esperava que la confiança augmentaria fins als 128,0 punts entre el consumidor nord-americà. va millorar fins als 126,5 punts, des dels 125,5 anteriors, però va perdre les expectatives. La situació actual també va millorar fins als 170,0 punts, des dels 166,9 punts del mes passat. Tot i així, les expectatives van disminuir lleugerament, fins als 97,4 punts respecte als 97,9 del mes passat.

Oficis a la vista

Alcista AUD / USD De nou

  • La tendència ha estat positiva durant més de 2 mesos
  • L’alça ha agafat més impuls
  • El 100 SMA proporciona assistència
  • El retrocés cap avall sembla complet
El 100 SMA es manté al gràfic H1

L’AUD / USD ha estat alcista des de principis d’aquest mes, ja que el USD es va reduir a la baixa a l’informe més suau de fabricació ISM dels EUA, que va demostrar que aquest sector va caure més en contracció durant el novembre. L’impuls a l’alça es va esvair i la tercera setmana aquest parell va tornar a baixar. Però, el sentiment va millorar encara més després que els Estats Units i la Xina acordessin un acord de primera fase, ajudant els actius de risc, com ara els mercats de valors i els dòlars de matèries primeres..

La setmana passada, el dòlar americà va caure a la baixa abans del nou any i, en conseqüència, AUD / USD es va tornar encara més alcista durant aproximadament una setmana. Avui, però, estem veient un retrocés cap avall en aquest parell, ja que USD troba finalment algunes ofertes. Però, el 100 SMA (verd) va mantenir el descens del gràfic H1 i aquest parell va rebotar abans la mitjana mòbil. El preu no s’està escapant exactament després del rebot, cosa que ens ha donat temps per obrir ara un senyal de compra, amb l’esperança que la tendència alcista es reprengui aviat.

En conclusió

Després de negociar el dòlar nord-americà la setmana passada, a mesura que els operadors van ajustar les seves posicions per al nou any i les empreses multinacionals van moure efectiu per on ho necessitaven, els mercats han tornat a canviar el sentiment. L’informe que la Xina va suspendre temporalment l’esquema de Stock Connect de Xangai-Londres ha molestat una mica el sentiment, d’aquí la disminució dels actius de risc.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me