Els principals parells d’efectes monetaris continuen sent molt laterals, però vigileu la lliura

La lliura esterlina ha rebut bastants cops a la darrera setmana. En primer lloc, el BOE (Banc d’Anglaterra) va retallar el seu tipus d’interès dijous i, al mateix temps, va augmentar el seu programa de relaxació quantitativa amb milers de milions de GBP. L’increment de l’estímul i, especialment, la mida del programa, van sorprendre els mercats amb el resultat que la GBP / USD perdés més de 170 pips en menys de 40 minuts. El BOE també va prometre més facilitat si fos necessari. El GBP / USD va perdre una mica més de terreny divendres quan les nòmines no agrícoles dels Estats Units van sortir amb 255.000 nous llocs de treball massius creats al juliol. L’ocupació en la resta de sectors (per exemple, nòmines privades no agrícoles i nòmines de fabricació) també va superar les expectatives i la taxa d’atur (de la força de treball total combinada) va ser lleugerament més feble del que s’esperava. L’impacte en el mercat de divises va ser una compra immensa de dòlars, que també es va sentir en el tipus de canvi GBP / USD. La parella va perdre uns 125 pips en 35 minuts. Dit tot això, vegem alguns gràfics.

 

GBP / USD

GBP / USD 1h

Gràfic horari GBP / USD

 

Com podeu veure, l’impuls a curt termini de Cable és clarament baixista. Fixeu-vos com els darrers retrocessos de la 20 EMA van proporcionar molt bones oportunitats per reduir el parell. Aquí podríeu haver entrat en comerços arriscant només uns quants pips per fer-ne un munt. Per exemple, si haguéssiu realitzat comandes límit de venda en aquesta mitjana mòbil amb una pèrdua de 60 pips i un benefici de 120 pips, hauríeu obtingut uns beneficis atractius. Potser podríem tenir algunes oportunitats més com aquesta la propera setmana.

Si observem les dues caselles vermelles del gràfic superior, veiem espelmes vermelles llargues i grans moviments en molt poc temps. Això és el que anomenem impulsos o moviments impulsius. Entre aquestes dues caixes, veiem una acció de preu força plana, que es coneix com una mesura correctiva. L’objectiu d’un comerciant hauria de ser operar en direcció als moviments impulsius. En aquest cas, els comerciants que venien la parella eren els que guanyaven diners. Vegem un gràfic diari del parell:

Gràfic diari GBP / USD

 

Com podeu veure, els dos dies de negociació marcats al gràfic anterior van ser dies baixistes forts amb un volum superior a la mitjana. Com es va esmentar en articles anteriors, la venda forta (juntament amb un volum elevat) podria suggerir que el preu podria continuar baixant. Aquest és un dels motius pels quals estic encantat de vendre Cable aquesta setmana. A més d’això, els fonaments i altres tècniques també suggereixen que aquest parell pot continuar cotitzant a la baixa. Si mirem el sentiment minorista, veiem que els comerciants minoristes mantenen un llarg termini aquest parell, amb 1,63 posicions llargues per a cada posició curta en aquest moment. Això no és molt extrem, però encara suggereix que des del punt de vista sentimental podríem veure una nova davallada de la parella. Recordeu que el posicionament al detall s’utilitza com a indicador contrari: quan el preu és a la baixa, els comerciants al detall solen comprar. Per contra, quan la tendència augmenta, tendeixen a vendre. Per tant, solen estar en el bàndol perdedor, amb els comerciants institucionals normalment situats en el bàndol guanyador. Als comerciants minoristes els agrada combatre les tendències, cosa que és molt insensata. Per tant, quan veiem que més comerciants minoristes compren que venen com en aquest cas, podríem esperar que el preu baixés encara més. Prefereixo no entrar en una operació d’aquest parell de seguida, ja que preferiria esperar a que entrés un millor preu. Per exemple, un rebuig de pinbar de les 20 EMA en un gràfic horari o de 4 hores, o potser un parell de metxes que penetren la mitjana mòbil però que no es tanquen a l’altre costat. També m’agrada canviar retrocessos cap a aquesta mitjana mòbil exponencial si veig que el rebot (o la baixada) té un caràcter correctiu. Aneu sempre amb compte quan el retrocés sigui molt impulsiu, cobrint molta distància en molt poc temps. M’agrada veure com reacciona el preu a determinats nivells de preus i després entrar en un comerç. Vegeu aquest exemple del GBP / USD que es va produir a l’abril:

Gràfic horari GBP / USD (abril de 2016)

 

Aquí veiem una bonica configuració de venda en un gràfic d’1 hora. Un comerciant que cerqués una entrada curta amb alta probabilitat podria haver entrat en un comerç després del segon, tercer, quart, cinquè, sisè o fins i tot el setè rebuig de la mitjana mòbil, ja que el preu va fer fins a vuit intents de superar-lo. El comerciant només podria haver col·locat una entrada de venda al 20 EMA després que s’hagués produït el nombre preferit de rebutjos. Aquest enfocament hauria estat molt rendible aquest dia, ja que es pot veure clarament com va caure el preu després de resistir-se pels 20 EMA.

Vegem breument alguns altres parells principals:

AUD / USD

Gràfic diari AUD / USD

 

Tot i que el preu encara està suportat per la 20 EMA, és possible que vegem una correcció a la baixa durant els propers dies. Divendres, vam veure que la força dels dòlars nord-americans intervenia amb les expectatives del PNF superant amb diferència. Podríem veure una continuació d’aquesta força a la nova setmana que podria fer caure una mica l’australià. No em fa molta il·lusió negociar aquest parell ara mateix, ja que en aquest moment està bastant limitat.

EUR / USD

Gràfic diari EUR / USD

 

Com podeu veure, aquest parell també cotitza de costat. Tampoc gaire emocionant. Cal tenir en compte, però, que el preu no es podria tancar per sota de la mitjana mòbil de 200 dies divendres. Tanmateix, sospito que podríem veure una mica més de dòlar enfront de l’euro a la nova setmana, cosa que podria empènyer el parell a superar aquesta mitjana mòbil.

USD / CHF

 

Gràfic diari en USD / CHF

 

M’agrada el rebuig del nivell de fib com es mostra a la part superior. El preu podria trobar una certa resistència a aquest nivell, o potser fins i tot una mica més alt a la regió de la mitjana mòbil de 200 dies (la mitjana mòbil verda). M’agradaria veure algunes metxes en un gràfic horari o de 4 hores rebutjant aquests nivells, per indicar que hi ha venedors que el protegeixen. Potser podrem tenir una bona oportunitat de reduir la parella en els propers dies.

Altres coses a tenir en compte

A més, aquesta setmana tenim moltes publicacions de dades econòmiques importants fora de la Xina. L’esdeveniment més important que s’haurà de veure demà és probablement la xifra de la balança comercial xinesa publicada a les 03:00 GMT.

Com es va esmentar anteriorment en aquest article, potser podríem iniciar la setmana amb una mica més de força en dòlars.

Només una nota especial sobre el USD / JPY: el sentiment minorista és bastant extrem, ja que els comerciants minoristes mantenen net aquest parell. Actualment, hi ha 3,99 operadors que són llargs per a tots els comerciants que tinguin poc temps. Potser podríem veure aviat un descens agressiu d’aquest parell.

Bona sort comercial!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me