Els legisladors a Austràlia exploren la possibilitat de reconèixer Bitcoin

El continent més petit del planeta i els seus legisladors han esdevingut recentment molt destacats en l’etapa de desenvolupament de la cadena de blocs. De manera inesperada, la notícia va arribar a la resta del món, cosa que va suggerir que els mateixos legisladors pressionen pel reconeixement total de BTC com a moneda oficial a tots els estats d’Austràlia..

Molts desenvolupadors i inversors que treballen amb Bitcoin han acollit amb èxit aquest gir dels esdeveniments, però, al mateix temps, altres són escèptics. Al cap i a la fi, han aparegut notícies similars des de fa molt de temps i, amb freqüència general, s’han demostrat que són completament falses o que són una tergiversació del que va ser el desenvolupament legislatiu o normatiu real..

Tot i així, com una de les grans nacions desenvolupades del món i líder de la seva regió més àmplia, obtenir un reconeixement legal a Austràlia seria una gran victòria per a Bitcoin. Aquí teniu una anàlisi de les notícies i què pot significar tant per al país com per a la criptomoneda que podria assolir un estatus legal complet.

Una àmplia coalició

Aquest desenvolupament va ser revelat per Sydney Morning Herald, una font de notícies nacionals australiana. Segons ell, representants de partits d’esquerra i centre han iniciat una iniciativa col·lectiva que vol proporcionar a Bitcoin un reconeixement legal complet, que no sigui diferent de cap altra moneda fiduciària utilitzada a Austràlia. La mateixa iniciativa forma part d’una crida encara més gran perquè el govern australià centri més recursos en l’aplicació de blockchain i ajudi els seus evangelistes amb un major grau de suport.

El senador Sam Dastyari i la senadora Jane Hume, que pertanyen al partit liberal i al partit laborista, són els líders de la iniciativa. Els seus arguments se centren en la idea que Austràlia és molt més proactiva a l’hora d’utilitzar la criptomoneda, però també tot el camp tecnològic de la cadena de blocs. A causa d’això, la parella ha creat un grup anomenat Parlamentary Friends of Blockchain. Segons ells, el seu propòsit és avançar en l’estat general de les emissions de moneda digital i blockchain.

Aquestes associacions no són res de nou i es poden trobar pràcticament en gairebé qualsevol país desenvolupat, però també nació subdesenvolupada del planeta. No obstant això, dins de la mateixa iniciativa hi ha una proposta que ha captat l’atenció de la resta del món

El banc central d’Austràlia

Dins de la proposta, hi ha una crida directa dels Amics Parlamentaris de Blockchain perquè el banc central de la nació llanci la seva pròpia criptomoneda. Naturalment, això també es veu en altres parts del món, com per exemple a Noruega, però la influència d’Austràlia és molt més gran al seu entorn.

Els senadors creuen que aquest podria ser un pas veritablement revolucionari per a totes les institucions financeres australianes, inclòs el Banc de Reserva, i veuen el seu paper de facilitadors polítics perquè es produeixi el mateix pas..

Al mateix temps, el Banc de Reserva ja va revelar a principis del 2017 que va crear un grup intern encarregat d’explorar la tecnologia i el seu potencial. Per això, és segur suposar que les dues entitats es troben en alguna forma de comunicació que dóna un pes addicional a la iniciativa.

Certament, el banc encara està lluny de qualsevol solució aplicable per a una moneda digital construïda a casa, però amb el suport polític, qualsevol projecte es podria situar en un engranatge superior. A més, el mateix suport polític podria convèncer la direcció del banc que el govern no farà un gir de 180 graus sobre la qüestió i l’abandonarà, juntament amb els possibles costos que s’haurien pogut acumular fins a aquell moment.

Austràlia com a líder en divises digitals

En molts aspectes, Austràlia és un candidat ideal per a un país que entrarà al domini de la moneda digital amb un suport legislatiu complet. Tot i que per a molts aquesta noció pot semblar completament lògica, la realitat no l’ha posat al dia; avui, probablement, el Japó és el país que més ha avançat en matèria legal amb el seu reconeixement de bitcoins que es va produir fa uns mesos.

Tot i això, és l’Austràlia (relativament parlant) propera la que té una gran barreja de característiques que li permeten ser gairebé un candidat ideal per a qualsevol iniciativa de divises digitals a nivell nacional. En primer lloc, com molts altres països occidentals, molts ciutadans australians fan servir BTC jugarà en línia, compreu béns i serveis i feu coses addicionals amb la seva moneda digital.

Per tant, hi ha una base clara d’usuaris potencials que ja estan ben versats en les operacions i els procediments de divises digitals. A part d’això, el país gaudeix d’una posició geopolítica interessant i d’una configuració domèstica. Austràlia no és gran en termes de població, cosa que significa que podria provar amb molta més eficàcia la seva nova moneda digital i també permetre l’ús de bitcoin com a criptomoneda reconeguda..

Fins i tot en cas de problemes imprevistos, estaria més que equipat per resoldre’ls o fins i tot aturar les proves sense patir massa danys. El mateix passa amb la seva població que seria molt més fàcil quan es tracta de tot tipus d’assegurances en cas de proves.

Però, al mateix temps, Austràlia és membre del G20 i de molts altres sistemes polítics i financers, situant-lo al mateix grup que qualsevol altra nació desenvolupada de l’hemisferi nord. D’aquesta manera, qualsevol futura moneda digital s’activaria dins d’un país que ja està tractant amb moltes altres nacions desenvolupades. La informació rebuda de qualsevol assaig podria ser inestimable per a qualsevol iniciativa futura tant nacional com internacional.

Obstacles per als amics parlamentaris de Blockchain

Tot i que la seva visió és clara, el camí real per a la seva realització no ho és tant. Alguns membres del Parlament australià, inclosos els membres de les parts que participen en la iniciativa Parlamentary Friends of Blockchain, no donen suport al procés d’expansió de criptomoneda..

Alguns d’ells fins i tot recentment han demanat un control i supervisió encara més estrictes de l’ús de BTC a Austràlia. Per aquest motiu, els membres dels Amics Parlamentaris de Blockchain tindran primer un camí dur per endavant en el qual han de convèncer els seus companys polítics que tant les cadenes de blocs com les monedes digitals són una valuosa oportunitat per al seu país..

Font: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me