Eleccions franceses, Macron i l’euro poderós

Estem a només dos dies de la ronda final de les eleccions presidencials franceses. El diumenge 7 de maig, França decidirà si el centrista independent Emmanuel Macron o l’extrema dreta Marine Le Pen seran el nou president francès.

Si hagueu estat observant els mercats, hauríeu vist els moviments massius provocats per la primera volta de les eleccions que va guanyar Macron. L’euro i algunes altres monedes van augmentar agressivament el dilluns 24 d’abril. També es van veure grans moviments en altres instruments, com certs índexs de renda variable i or. Per descomptat, l’or no es va beneficiar de la situació de risc, però sí els mercats de renda variable.

Tot i que una victòria de Macron és en gran mesura “preuada” pels mercats, el món financer sens dubte emetrà un sospir d’alleujament si guanya. Una victòria de Macron protegiria la Unió Europea d’un ‘Frexit’ que sigui bo per a la confiança dels inversors i, per descomptat, per a l’euro.

D’altra banda, una victòria de Le Pen seria molt dolenta per a l’euro i els mercats de renda variable. Està en contra de la pertinença a la Unió Europea de França i vol restablir el franc francès. Si guanya les eleccions, sens dubte hi haurà molta turbulència del mercat.

Em fa il·lusió la recent volatilitat de les divises, sobretot pels moviments constants en una direcció. No obstant això, no ha estat el cas de l’EUR / USD. Atès que la diferència de 180 pip va augmentar el 24 d’abril, aquest parell va passar 7 dies de negociació movent-se cap als costats abans de sortir de la seva consolidació el 4 de maig. Tot i això, molts altres parells d’euros han cotitzat a un ritme més elevat i han omplert les butxaques dels comerciants de tendències. Vegem alguns gràfics i vegem com podem beneficiar-nos dels forts mercats de tendències.

Abans de continuar, tenim una sèrie d’interessants estratègies de comerç de divises que inclouen una estratègia de negociació de tendències. Simplement podeu fer clic en aquests enllaços per visitar aquestes pàgines.

 

EUR / CAD: apunta a l’estratosfera!

Eleccions franceses, Macron, 1Gràfic diari EUR / CAD

Fins ara, aquesta cama alcista més recent ha cobert 1044 pips impressionants. Noteu el suau que ha estat fins ara aquesta ascensió? Tendències fortes com aquesta tenen el potencial de guanyar-vos molts diners i no és gens difícil canviar-les.

Quan observeu una tendència tan forta i no volàtil com aquesta en un gràfic diari, sovint és una bona idea ajustar les vostres entrades en períodes de temps més baixos, com ara un gràfic de 4 hores o cada hora. Alguns corredors de divises ofereixen altres períodes de temps, com ara gràfics de 3 i 2 hores, que també poden ser útils.

La raó per la qual m’agrada utilitzar períodes de temps més baixos per afinar les meves entrades és perquè puc comprar amb precisió retrocessos febles a mesura que el preu es retira a mitjanes mòbils concretes. Per contra, em permet vendre rebots febles en una forta tendència a la baixa a mesura que el preu es retira a algunes de les meves mitjanes mòbils preferides. Vegem un gràfic de 2 hores de l’EUR / CAD:

Eleccions franceses, Macron 2Gràfic de 2 hores EUR / CAD

El 20-EMA (mitjana mòbil blava) ha estat un nivell de suport dinàmic increïble durant les últimes setmanes. En tots aquests casos, els retrocessos d’aquesta mitjana mòbil ofereixen entrades llargues òptimes. Amb un stop loss relativament ajustat, podríeu haver aconseguit alguns bells guanys al llarg d’aquesta progressió de la tendència.

Recordeu que quan elimineu les entrades d’una mitjana mòbil, heu de donar al comerç una mica de respir perquè el preu pot superar fàcilment la mitjana mòbil una mica més del que podríeu estar previst. Establir correctament el vostre stop loss pot ser complicat, sobretot si sou novells en operacions comercials i no coneixeu els diferents nivells de volatilitat dels diferents actius. Si recentment heu tingut alguna dificultat, aquí teniu un consell útil sobre el vostre comerç:

 

Consell comercial de la setmana

Quan canvieu un retrocés a una mitjana mòbil determinada sense una confirmació específica de canelobres, podeu mesurar la distància des de l’alçada més recent (o baixa per una entrada curta) a la mitjana mòbil i utilitzar-la com a distància de stop loss. D’aquesta manera, establireu un stop loss que s’adapta perfectament a les condicions actuals del mercat pel que fa a la volatilitat. El que vull dir amb això és que una pèrdua stop de 30 pips podria ser adequada per a un comerç en USD / CHF, però potser no seria bo per a un comerç en GBP / JPY que normalment és molt més volàtil que el USD / CHF . Per tant, mitjançant aquest mètode, us adaptarà automàticament a la volatilitat del parell de divises específic i realitzareu pèrdues d’aturada raonables que no seran ni massa grans ni massa reduïdes. Aquí teniu un gràfic per il·lustrar aquesta idea:

Eleccions franceses, Macron 3Gràfic horari GBP / JPY

En aquest gràfic, podeu veure que l’ús d’aquest mètode conservador d’establir un stop loss va pagar en aquesta instància. El retrocés va ser una mica més agressiu del que s’esperava, però el stop loss va ser prou ampli com per dur a terme el comerç. El preu es va moure substancialment més alt i es podrien haver assolit objectius de beneficis fins a quatre vegades la distància de stop loss.

Ara suposem que preferiu una pèrdua d’aturada més forta que la distància entre el swing més alt (o el swing baix) més recent i el 20-EMA. En aquest cas, podeu utilitzar el 75% d’aquesta distància o fins i tot el 50%.

Quan reduïu el vostre stop loss així, recordeu-vos d’analitzar correctament la volatilitat del parell per assegurar-vos que el vostre stop loss no sigui massa ajustat per a les condicions comercials. També heu d’utilitzar una mitjana mòbil amb la qual l’acció de preus ha interactuat recentment de manera que admeti l’ús d’aquesta mitjana mòbil en particular.

Vegem alguns altres instruments:

 

EUR / AUD – L’Aussie està baixant

Eleccions franceses, Macron 4Gràfic de 2 hores EUR / AUD

En aquest gràfic, podeu veure que l’EUR / CAD també va augmentar fortament. No obstant això, els retrocessos van ser molt més profunds i més agressius. Condicions com aquesta poden dificultar l’ús del consell de negociació explicat anteriorment.

Les ones alcistes d’aquest gràfic tenen una mida d’entre 320 i 480 pips. Això vol dir que hi ha molt espai entre els retrocessos per guanyar diners. Per utilitzar aquestes curses entre els retrocessos, podem canviar a un període de temps inferior i veure com reacciona el preu davant el 20-EMA (o altres mitjanes mòbils). Vegem un gràfic de 15 minuts:

Eleccions franceses, Macron 5Gràfic de 15 minuts EUR / AUD

Aquí podeu veure que els retrocessos al 20-EMA ofereixen entrades llargues excepcionals. Un cop més, podríeu haver utilitzat la distància dels retrocessos des dels màxims de swing més recents fins al 20-EMA per al càlcul de stop loss (com al “consell comercial de la setmana”), amb una entrada al 20-EMA. Els objectius podrien haver estat almenys a la mateixa distància que les pèrdues de parada. Com podeu veure en aquest gràfic, hauria estat fàcil aconseguir ràtios massives de risc a recompensa en la majoria d’aquestes operacions..

Amb un impuls tan fort, com a l’exemple anterior, també podeu canviar els brots dels màxims swing més recents. Repassaré aquesta tècnica en un altre editorial, però.

Per descomptat, hi ha una manera encara més senzilla de negociar els mercats amb la visió de comerciants i analistes professionals. Comptem amb un equip d’experts que analitzen constantment els mercats per triar els millors senyals de divises per treure’n profit. Tant si sou un principiant o un comerciant experimentat de divises, si encara no heu provat els nostres senyals comercials, us vull convidar a començar a compartir els nostres beneficis tan aviat com sigui possible. Podeu consultar els nostres senyals de comerç de divises rendibles i fàcils de seguir aquí.

Per acabar l’editorial d’aquesta setmana, hi hauria una volatilitat substancial per davant mentre entrem en la ronda final de les eleccions presidencials franceses. La victòria de Macron hauria de ser positiva per a la zona euro i l’euro. El mercat ja ha cotitzat en gran mesura en una victòria de Macron. Per tant, la continuïtat de la fortalesa de l’euro no és un fet donat, però tampoc no m’estranyaria que l’euro tingués una oferta per la victòria de Macron.

Les tendències de risc s’han beneficiat de l’elevada probabilitat d’una victòria de Macron. Els mercats de renda variable estan elevats, el ien és feble i l’or presenta una forta tendència a la baixa. Per descomptat, hem d’anar amb compte amb la victòria de Le Pen, tot i que no és molt probable. Si aconseguís la victòria d’alguna manera, provocaria una enorme turbulència del mercat i els actius refugis segurs es beneficiarien enormement. L’euro faria un cop i els mercats de renda variable serien castigats. L’or i el ien japonès augmentarien a mesura que els inversors traslladarien ràpidament els seus diners a aquests actius de refugi segur.

En entrar al cap de setmana, hauríeu de tenir molta cura. El resultat de les eleccions franceses podria provocar fàcilment grans llacunes quan els mercats obrin la setmana que ve. Hauríeu de tenir especial cura amb les posicions en euros i en Dax. Personalment no tinc cap posició oberta durant el cap de setmana.

No us oblideu de consultar les nostres pràctiques actualitzacions del mercat en directe i els nostres resums matinals dels nostres experimentats analistes, Skerdian Meta i Arslan Butt. Ens esforcem constantment per proporcionar-vos totes les eines i la informació que necessiteu per superar els mercats i construir una cartera rendible..

Feliç comerç!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me