El whipsaw electoral va atrapar a molts a la part incorrecta del mercat. La lliura s’està arrencant mentre el ien rellisca

Els jugadors del mercat esperaven una victòria de Hillary Clinton. Quina sorpresa van tenir quan Donald Trump va prendre el lideratge després de quedar-se enrere (en termes de vots) durant força temps. Quan el món financer es va adonar que Trump guanyaria, va respondre amb una gran jugada de risc. Les accions es van vendre dràsticament, grans quantitats de diners van fluir a actius de refugi segur com el ien japonès i l’or. El dòlar nord-americà es va debilitar significativament enfront de totes les divises principals, excepte el dòlar canadenc i el dòlar australià. Aquests dos eren fins i tot més febles que el dòlar perquè, com a divises de productes bàsics, són especialment vulnerables a la disminució dels moviments de risc. El ien japonès, el franc suís, la lliura britànica i l’euro van guanyar massivament enfront del dòlar en un període de temps molt curt. Per exemple, el ien va guanyar més de 400 pips enfront del dòlar en poques hores.

 

No obstant això, el sentiment dels inversors va passar ràpidament de risc a risc. Aquests moviments exacerbats aviat es van invertir i algunes d’aquestes monedes fins i tot van acabar perdent més terreny enfront del dòlar nord-americà del que guanyaven inicialment. Una d’aquestes divises és l’Euro. Vegem l’EUR / USD:

 

Gràfic horari EUR / USD

 

Aquí podeu veure el massiu euro-pop de dimecres. És obvi que molts comerciants llargs van quedar atrapats en el costat equivocat del mercat. Molts d’aquests comerciants es van veure obligats a abandonar les seves posicions quan el mercat va invertir bruscament més endavant. Per això, mai em baso únicament en anàlisis fonamentals per prendre decisions comercials. Moltes vegades el mercat reacciona excessivament a catalitzadors fonamentals o bé ho ignora. De vegades hi ha una reacció a un catalitzador específic, però molt més feble del que s’esperava. El mercat pot arribar a tenir un preu fonamental efectiu? L’anàlisi tècnica, d’altra banda, és una manera molt millor de mesurar cap a on va el mercat. S’actualitza amb més freqüència, cosa que significa que podem veure ràpidament si alguna cosa realment important ha passat al mercat. Per exemple, si algú té una posició curta sobre el EUR / USD i el preu baixa gradualment, l’aparició d’una espelma alcista de 5 minuts molt gran, diguem-ne 60 pips, preocuparia realment el comerciant. Això podria indicar una inversió de la tendència o que podria haver-hi una correcció molt forta. Aquí teniu un gràfic diari de l’EUR / USD:

 

Gràfic diari EUR / USD

 

Segurament, EUR / USD sembla molt negatiu en aquest moment i molts comerciants que van comprar el rebot inicial es van aturar quan es va invertir. Aquesta liquidació de posicions acaba d’afegir impuls a la forta venda que va seguir després del rebot inicial. Les perspectives del parell segueixen sent negatives per ara, i potser podríem trobar bones oportunitats per vendre-les durant els propers dies.

 

GBP / USD

 

Durant tota la turbulència i la volatilitat d’aquesta setmana, la lliura britànica ha tingut un rendiment bastant bo. Tot i que les eleccions presidencials nord-americanes van castigar realment l’euro, en realitat van ajudar la lliura a guanyar més terreny. Mireu aquest gràfic diari del GBP / USD:

 

Gràfic diari GBP / USD

 

El dimecres hi havia molta porció en aquest parell, però dijous la lliura va superar amb força el dòlar. Sens dubte, hi ha molta força subjacent a la lliura britànica i el GBP / USD i altres parells de lliures definitivament podrien oferir excel·lents oportunitats comercials en un futur proper. El GBP / USD va registrar un bon dia fort dijous i va augmentar al voltant de 147 pips.

 

USD / JPY

 

Aquesta parella també va invertir les seves pèrdues inicials que va patir dimecres. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic horari USD / JPY

 

Aquesta setmana hem vist realment alguns moviments importants al mercat de divises. Quan hi ha moviment de mercat, hi ha diners per guanyar i una major volatilitat us pot portar als vostres objectius més ràpidament.

 

Fixeu-vos com el 20-EMA (la mitjana mòbil blava) va començar a actuar com a suport dinàmic poc després que el preu el fes passar. L’àrea està marcada amb el rectangle vermell al gràfic superior.

 

Estic emocionat amb tota la volatilitat i és possible que en els pròxims dies tinguem un seguiment negociable. Potser podríem obtenir alguns retrocessos sucosos al 20-EMA en un gràfic horari, per exemple. Assegureu-vos que el mercat segueix formant màxims i mínims més elevats si decidiu entrar a llarg termini.

 

Per totes les raons pràctiques, no tenim programades publicacions importants de dades econòmiques per demà (divendres). Hi ha un discurs del Sr. Poloz del BOC (Banc del Canadà) a les 15:50 GMT que podria causar algun moviment del mercat, però dubto si veurem moltes accions derivades d’això.

 

Comerç rendible!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me