El preu de Bitcoin arriba a un nou rècord. Què passa?

El valor del bitcoin ha trencat una altra marca. Aquesta vegada, el preu va arribar als 1.300 dòlars i va arribar als 1.343 dòlars com a nou màxim històric i va superar el rècord del març del 2017. El pas arriba després de diverses setmanes d’incertesa relacionades amb el rebuig de BTC com a potencial d’inversió important.

Per a qualsevol persona que tingui aquesta moneda digital, les notícies són bones, especialment per a aquells que utilitzen els serveis de casinos BTC en línia i altres llocs que accepten BTC. El mateix passa amb els que van fer un inversió substancial en bitcoin i la comunitat més àmplia de desenvolupadors que treballen en noves aplicacions no només a Bitcoin, sinó que és el domini més ampli de la tecnologia blockchain.

Tanmateix, tot i que les notícies semblen regnar en alguns dels temors recents, també obren diverses preguntes sobre el futur del preu del bitcoin i el seu impuls. Principalment, molts es pregunten on anirà el preu en els pròxims mesos i quin impacte pot tenir això en la idea que Bitcoin trobi camí en altres dominis. Aquesta noció és especialment important pel que fa al seu paper com a potencial competidor amb altres grans monedes tradicionals a nivell mundial.

Moment ascendent esperat

En aquest moment, la majoria d’analistes estan d’acord que el preu del bitcoin continuarà augmentant constantment i que aquest impuls a l’alça es mantindrà durant algun temps. Hi ha diversos factors que s’utilitzen per donar suport a aquesta idea. En primer lloc, hi ha un nivell de progrés tecnològic en l’espai més ampli de criptomonedes que equival a la confiança dels consumidors. En segon lloc, Bitcoin troba el seu camí cap als mercats emergents amb un nivell d’èxit constant que també es presenta com un impuls que augmenta el preu.

Aquests són només alguns dels factors positius que ofereixen la plataforma que permet que el preu de BTC pugi un 200% interanual. Però, la història ha demostrat que taxes de creixement com aquesta no són sostenibles a llarg termini. Per al termini més curt que queda per endavant, molts creuen que els 1.500 dòlars seran un límit al voltant del qual s’estabilitzarà el preu de la BTC. Però no hi ha un fort consens sobre aquesta qüestió.

En lloc d’això, alguns assenyalen el iuan com un factor rellevant en el procés d’assolir un preu estable de BTC. Aquí, els 8.000 ¥ podrien ser un punt de referència important a nivell psicològic, que se situaria al voltant dels 1200 $ i una mica per sota dels valors comercials actuals.

Projeccions alcistes

Tot i que alguns són més conservadors amb el preu potencial de BTC, d’altres són alcistes quan es tracta del seu futur. Aquesta és la raó per la qual molts valoren el preu de 2.000 dòlars com a objectiu raonable per a aquest actiu.

El preu de 1.500 dòlars també és una mica positiu, ja que no hi ha indicadors clars que indiquin que el domini produirà canvis positius importants que puguin fer pujar el preu en els propers mesos. Però, com demostra clarament el cas de l’actual impuls, les bones notícies no són especialment importants per a alguns salts de preus, per molt que no hi hagi notícies negatives d’altres trimestres, especialment els àmbits legislatiu i regulador..

Aquí, el destí de les empreses comercials xineses i de les borses BTC encara queda en equilibri, però òbviament això preocupa cada cop menys el mercat. Qualsevol nou enduriment del Banc Popular de la Xina pot ser problemàtic, però sembla que hi ha una creença generalitzada que això no pot revertir els preus de manera significativa.

Una pausa per venir

A curt termini, sembla que els comerciants s’aturaran al nivell actual durant algun temps mentre intenten esbrinar l’impuls proper. Aquest enfocament d’esperar es va mostrar molt útil en diverses ocasions anteriors, de manera que no hi ha cap raó per pensar que la situació actual sigui diferent.

Al mateix temps, hi ha la sensació que aquest moviment no només serà raonable, sinó que també serà necessari per a la comunitat bitcoin. Si no es materialitza aviat, a molts els preocupa que la pujada del preu acabi sent massa de l’impuls ascendent que serà massa ràpid per mantenir. A més, no hi ha consens sobre la qüestió de quan començaran els comerciants a obtenir beneficis d’aquest canvi i com afectarà això el preu.

A hores d’ara, la majoria dels comerciants de bitcoins creuen que tenen una mentalitat alcista quan es tracta d’estratègies a llarg termini. Això significa que, per a ells, el preu només pot pujar i qualsevol pausa és simplement un punt de pas en una trajectòria ascendent continuada i sense límits.


Alternativa a les divises Fiat

Tot i que el bitcoin encara no hi és, hi ha un objectiu clar que comparteixen tots els que participen a la comunitat: portar BTC a un nivell on es pugui percebre com una alternativa legítima a les monedes fiduciàries. Aquesta idea podria haver estat ridícula fa pocs anys, sobretot tenint en compte la caiguda del 2013, però ara, és tot menys.

Un factor important en això prové de fora del domini bitcoin: l’èter ha obtingut enormes guanys en el seu valor durant el període des del seu llançament, cosa que va mostrar clarament al públic que la moneda digital no és un acord d’una xarxa..

Ara, molts busquen diversificar la seva cartera passant a la moneda digital i, a diferència de fa només dos anys, tenen dues alternatives fortes. Xarxes com Zcash i altres monedes altcoins més petites podrien quedar a certa distància, però definitivament estan muntant el mateix deixant creat per Bitcoin.

Tot i això, hi ha una forta sensació que els governs del món encara tenen una gran paraula en aquest procés, però també un nivell de control contra el qual cap xarxa pot lluitar. Per exemple, el fitxer La UE pot decidir que les carteres de moneda digital han d’estar connectades a l’identificador del titular, fent inútil la idea de l’anonimat. A la Xina, el banc nacional pot sufocar gran part de la negociació mentre decideix com regularà aquesta àrea financera.

Per això, sempre hi ha una sensació persistent que el preu de les monedes digitals pot ser fàcilment pertorbat per un moviment legislatiu inesperat en algunes de les nacions més rellevants. Com que la pujada de preus continua amb BTC, molts són massa conscients que podria acabar bruscament si, per exemple, surten notícies especialment dolentes de la Xina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector