El petroli cru WTI presenta una altra onada alcista: els suports de la reducció del subministrament de l’OPEP

Durant la sessió de negociació asiàtica d’avui, WTI El cru va aconseguir ampliar la ratxa de guanys de la sessió anterior, assolint un màxim intra-dia per sobre del nivell mitjà de 61,00 dòlars, principalment a causa de l’optimisme pel que fa al paquet d’ajuda nord-americà COVID-19, que va reforçar instantàniament l’esperança d’una recuperació de demanda de combustible i va contribuir als guanys del cru. A banda d’això, el biaix alcista que envolta els preus del cru també es podria atribuir a les darreres notícies que suggereixen que el president dels Estats Units, Joe Biden, va dir que els EUA tindrien suficients vacunes COVID-19 per a cada ciutadà dels Estats Units a finals de maig.

A més, la pujada dels preus del cru es va veure reforçada encara més per la possibilitat que, en una reunió crítica al final del dia, els productors de l’OPEP + poguessin decidir contra l’augment de la producció. Però els casos de la nova variant de COVID-19 a Nova Zelanda han instat els governs a tornar a imposar mesures restrictives addicionals, com ara els tancaments, que s’ha convertit en un factor crític que manté la cobertura dels guanys addicionals en els preus del cru . Mentrestant, la nova força del dòlar nord-americà de base general també es va considerar com un dels factors crítics que van limitar l’impuls alcista del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà..

Ara mateix, WTI El cru es cotitza a 61,45 i es consolida entre 60,69 i 61,60. El sentiment comercial del mercat no va poder mantenir el seu comportament positiu del dia anterior, es va tornar agre, fins i tot després que el Congrés dels Estats Units s’acostés a donar suport a l’optimista paquet d’alleujament COVID-19 del president Joe Biden. Mentrestant, la forta empenta del govern del Regne Unit, destinada a una ràpida recuperació mitjançant el pressupost anual, tampoc va donar cap suport significatiu al sentiment comercial del mercat. Per tant, el pressupost del Regne Unit i els avenços dels estímuls nord-americans pel que fa a les expectatives de vacuna estan ajudant a mantenir els preus del cru amb un rendiment superior. Cal assenyalar que el president dels Estats Units, Joe Biden, i el primer ministre australià, Scott Morrison, segueixen confiats a causa dels últims lliuraments de vacunes.

L’Organització dels països exportadors de petroli (OPEP) i els seus aliats, coneguts junts com a OPEP +, estan pensant en fer un pas enrere del seu pla per augmentar la producció, perquè la recuperació de la demanda de petroli continua sent incerta a causa de la crisi del coronavirus. El mercat havia previst que l’OPEP + facilitaria les retallades de producció al voltant d’uns 500.000 barrils diaris (BPD) a partir d’abril, que es considerava un dels factors clau que sustentaven els preus del cru.

Mentrestant, el cru va obtenir un augment addicional després que les existències de gasolina nord-americanes caiguessin la setmana passada, amb el marge més gran de la seva història d’informes, mentre que la producció de refinació va caure a un mínim rècord, com a conseqüència de la congelació a Texas que va aturar la producció. Els inventaris de gasolina també van caure i van descendir fins als 243,5 milions de barrils. A més, les existències de destil·lats també van caure el marge més gran des del 2003, fins als 143 milions de barrils.

Pel que fa al dòlar nord-americà, el dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir ampliar la ratxa de victòries de la sessió anterior. El dia va haver de fer algunes ofertes, ja que les decebedores dades i xerrades dels Estats Units sobre la capacitat dels EUA de vacunar tots els adults del país fins al maig van afavorir els rendiments del Tresor, que al seu torn van augmentar el dòlar; Cal esmentar que el rendiment de tresoreria a 10 anys de referència va créixer fins a l’1,44894% durant la sessió asiàtica, amb el dòlar que es va bescanviar enfront de la majoria de monedes, ja que un clima de calma va continuar tornant al mercat, impulsant la perspectiva dels inversors. A hores d’ara, els comerciants semblen prudents a l’hora de situar posicions fortes, per davant del discurs del president de la Reserva Federal dels Estats Units, Jerome Powell, que s’ha de publicar més endavant..

No obstant això, els guanys del dòlar nord-americà es van considerar com un dels factors clau que van impedir els guanys addicionals en els preus del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. A les 21:19 ET (2:19 GMT), l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd contra un dipòsit d’altres monedes, va augmentar un 0,03%, fins a 91,032.

Avançant, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en el discurs del president de la Reserva Federal dels Estats Units, Jerome Powell, que s’ha d’avançar més tard avui. Mentrestant, també s’observarà de prop la propera reunió de l’OPEP +. A l’altra banda de l’estany, les xerrades que envolten els paquets d’estímul als EUA i al Regne Unit no perdran la seva importància. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector