El petroli cru WTI baixista per sota de 52,00 $ – Pesos en dòlars més forts!

Avui, a la sessió comercial asiàtica, el petroli cru WTI no ha pogut aturar la ratxa decreixent dels primers dies i s’ha mantingut deprimit al voltant del nivell de 52,00 dòlars, ja que el nombre creixent de casos de COVID-19 a nivell mundial continua augmentant les preocupacions de la demanda de combustible, que ha contribuït a les pèrdues de cru. A més, el sentiment baixista al voltant dels preus del cru també es podria atribuir als rumors que el president electe dels EUA, Joe Biden, cancel·larà el permís de canonada Keystone XL del Canadà.

Mentrestant, les baixes dades nord-americanes publicades divendres han jugat un paper important a l’hora de soscavar els preus del cru. Les pèrdues de petroli es van veure reforçades per les pujades del dòlar nord-americà, ja que el dòlar nord-americà sol passar de manera inversa al cru. En contrast amb això, les optimistes dades del PIB i la producció industrial de la segona economia més gran (Xina) continuen desafiant el biaix baixista del petroli. Simultàniament, l’optimisme lligat al desplegament de vacunes COVID-19 al Regne Unit també ha ajudat a limitar les pèrdues més profundes en els preus del cru. De moment, el cru cotitza a 52,28 dòlars i es consolida entre 51,83 i 52,38.

Pel que fa a les dades xineses, el PIB del quart trimestre (quart trimestre) de la Xina va augmentar del 6,1% al 6,5% interanual, però va disminuir en base QoQ, fins al 2,6%, enfront del 3,2% previst i el 2,7% anterior. A més, la producció industrial del desembre va créixer després del 6,9% esperat, fins al 7,3% interanual, mentre que les vendes al detall van caure per sota de la lectura anterior del 5,0% i del consens del mercat del 5,5%. Tot i que l’economia xinesa juga un paper important en l’economia mundial, les optimistes dades xineses no van donar suport al mercat de divises.

Tot i aquestes dades de suport, el nombre cada vegada més gran de casos globals de COVID-19 ha empès més països, com els EUA i la Xina, a mesures de tancament profunds, que continuen intensificant les preocupacions de la demanda de combustible i contribuint a les pèrdues de cru. Segons l’últim informe, més de 28 milions de xinesos estan tancats mentre Pequín intenta evitar el ressorgiment del coronavirus al país on es va descobrir per primera vegada. Per tant, els problemes de COVID mantenen la indústria energètica sota pressió, cosa que posa una càrrega sobre el cru de major rendiment.

En altres llocs, les decebedores dades de vendes al detall dels EUA i reclamacions per desocupació, publicades divendres, han jugat un paper important a l’hora de soscavar els preus del cru. Pel que fa a les dades nord-americanes, les vendes minoristes bàsiques van disminuir un 1,4% intermensual al desembre, que va ser superior a la contracció del 0,1% de les previsions i de l’1,3% al novembre. Mentrestant, l’índex de preus de producció (PPI) va augmentar un 0,3% mensual al mes de desembre, mentre que les vendes al detall van disminuir un 0,7% el mateix mes.

Tot i les baixes dades nord-americanes, el dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir estendre la seva ratxa de guanys inicials, mantenint-se alcista durant la sessió asiàtica del dia, ja que els inversors encara prefereixen invertir en actius de refugi segur, arran d’un sentiment del mercat amb risc. Val la pena recordar que el dòlar nord-americà va ser recolzat per les victòries demòcrates en les escollides eleccions al Senat a l’estat de Geòrgia a principis de mes. Això va resultar en un augment dels rendiments dels Estats Units, ja que els demòcrates aconseguien el control del Congrés. Els guanys en dòlars nord-americans es van considerar com un dels factors clau que van mantenir els preus del petroli sota pressió, ja que el USD més feble tendeix a fer més barat la compra de cru per als titulars d’altres monedes. Cap a les 10:46 AM ET, l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd contra una moneda d’altres monedes, havia augmentat un 0,05%, fins als 90.800.

Pel que fa a la part positiva, la disminució del nombre d’infeccions per COVID-19 al Regne Unit contribueix a limitar les pèrdues més profundes del sentiment comercial del mercat. Segons les darreres xifres, el Regne Unit va informar diumenge 38.598 nous casos de coronavirus, que és el nombre més baix des del 27 de desembre. El Regne Unit començarà a proporcionar dosis de vacuna a persones de 70 anys o més i a aquelles que es considerin extremadament vulnerables a la coronavirus, des del punt de vista clínic. Per tant, el desplegament de les vacunes facilitarà algunes de les restriccions de bloqueig perjudicials econòmicament al març.

En absència de dades / esdeveniments importants el dia, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en el discurs del governador de BOE Bailey, juntament amb els Candian Housing Starts. Mentrestant, els catalitzadors de risc, com ara la geopolítica i els problemes del virus, també seran claus per vigilar. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me