El petroli cru WTI aconsegueix ampliar el seu biaix alcista durant la nit.

Durant la sessió de negociació asiàtica de dijous, el WTI els preus del cru van aconseguir mantenir la ratxa de victòries d’un dia per l’altre i es van mantenir a l’alça, molt per sobre del nivell de 40,00 dòlars, a causa del sorprenent sorteig dels inventaris oficials de petroli, tal com mostra l’Energy Information Administration (EIA). A part d’això, la debilitat del dòlar nord-americà de base, juntament amb l’esperança d’un paquet d’estímul americà, també va ajudar els preus del cru a estendre els seus guanys d’un dia per l’altre. L’augment del recompte nord-americà de diferències de frac també va exercir un impacte positiu sobre els preus del cru.

Al contrari, el ressorgiment del coronavirus, que està conduint a noves restriccions de bloqueig de les activitats, ha esdevingut el factor clau que manté la possibilitat de guanyar addicionalment els preus del cru. A més, els temors a un subministrament creixent de l’Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP) també continuen desafiant els guanys del cru. En altres llocs, la intensificació del conflicte entre els Estats Units i la Xina per diverses qüestions i la retallada de llocs de treball per part d’entitats nord-americanes com Disney i Goldman Sachs, també semblen atacar els bous del cru. De moment, el cru cotitza a 40,16 dòlars i es consolida entre 39,91 i 40,45.

Com ja hem esmentat, les dades setmanals publicades per l’Administració d’informació energètica dels EUA (EIA) van donar un impuls addicional als preus del cru WTI. Pel que fa a les dades, l’EIA va anunciar que els inventaris de cru es van enfonsar en 2 milions de barrils la setmana que va acabar el 25 de setembre, en comparació amb les estimacions dels analistes d’un augment de 1,56 milions de barrils.

A part d’això, el sentiment de risc sobre el mercat, testimoni de forts guanys en els principals índexs de Wall Street, sembla ajudar als preus del cru. A l’hora de premsa, el S&Els futurs P 500 van augmentar un 0,25%, fins a 3.360, mentre que els rendiments del Tresor a 10 anys dels EUA també es van mantenir positius al voltant del 0,68%. No obstant això, el to positiu que envoltava el sentiment comercial del mercat estava sent recolzat per l’esperança de nous paquets d’estímul. No només el Congrés nord-americà, sinó també el govern japonès, estan preparats per a un altre impuls de liquiditat per controlar els impactes econòmics negatius del coronavirus (COVID-19). Això, al seu torn, va soscavar el dòlar nord-americà de base general i va proporcionar un suport addicional als preus del cru.

Com a resultat, el dòlar nord-americà de base general es va mantenir deprimit durant la sessió asiàtica, enmig d’un sentiment de risc de mercat. D’altra banda, l’estat d’ànim prudent dels comerciants, abans de les eleccions presidencials nord-americanes, també pesava sobre el dòlar americà, tot i que les pèrdues en el dòlar nord-americà van mantenir els preus del petroli més alts, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. Mentrestant, l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del dòlar verd contra una cistella d’altres monedes, ha baixat fins als 93.718.

A més, el sentiment alcista que envolta els preus del cru va ser reforçat encara més per les xifres de l’empresa de big data, Primera Visió, que suggereixen que el recompte nord-americà Frac Spread, que fa un seguiment dels equips de finalització de fracking que actualment acaben els pous, va augmentar 12 la setmana passada.

Per contra, les preocupacions per la recuperació econòmica mundial continuen rondant per tot el mercat, enmig d’un nombre creixent de casos de coronavirus. Segons l’últim informe, el coronavirus ha infectat més de 7,2 milions de persones i ha matat més de 206.000 als Estats Units, alimentant les preocupacions de la demanda i convertint-se en el factor clau que està impulsant un nou impuls alcista en els preus del cru.

A més, els guanys en els preus del cru van ser limitats per la creixent por de l’oferta de l’Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP). La producció va augmentar en 160.000 barrils diaris al setembre, en comparació amb l’agost, ja que algunes instal·lacions líbies van reiniciar la producció i les exportacions de l’Iran van créixer.

A l’altra banda de l’oceà, l’últim informe del Regne Unit, que suggereix 7.500 pèrdues d’ocupació al Regne Unit, a causa del Brexit, també va assenyalar els bous de petroli. A més d’això, les converses en curs sobre el grau de proximitat de la Gran Bretanya amb els tancaments nacionals a causa del virus són una càrrega addicional per als preus de les matèries primeres.

De cara al futur, els moviments del mercat es podrien restringir, a causa de l’absència de la Xina durant una setmana completa. Però l’índex AiG Performance Mfg d’Austràlia i el PMI de fabricació del banc de la Commonwealth seran claus per veure-ho. A més, els comerciants mantindran els ulls posats en els titulars sobre el Brexit, la pandèmia del coronavirus i les eleccions presidencials dels Estats Units, que poden oferir pistes importants. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me