El mercat de divises és com un volcà inactiu: mantingueu una mica de pols seca per als grans moviments endavant.

Si el lent mercat de divises us ha frustrat una mica, no deixeu que us faci caure. És normal que els mercats passin temps en fases no volàtils que sovint es manifesten en accions de preus laterals.

Si pensem en l’euro / dòlar nord-americà que s’ha mogut de costat en el període setmanal des de fa més de dos anys i l’audi / dòlar nord-americà que ha fet el mateix durant gairebé dos anys, hem de reconèixer que el mercat no és el que faríem com que fos. Els moviments massius, persistents i unilaterals que duren mesos i fins i tot anys no s’estan creuant de moment.

Mireu aquests gràfics de EUR / USD i AUD / USD:

El mercat FX és com un volcà dormit 1Gràfic setmanal EUR / USD

 

El mercat FX és com un volcà dormitori 2Gràfic setmanal AUD / USD

 

Entre aquests dos instruments, EUR / USD probablement té el potencial més gran per a un comerç a llarg termini, ja que sembla que s’hagi format un fons important a llarg termini durant els darrers dos anys..

Per descomptat, primer s’ha de trencar molt més abans que això es pugui confirmar.

Per obtenir més informació sobre la possibilitat d’un fons important en EUR / USD, seguiu aquest enllaç: Perspectives a llarg termini EUR / USD: tenim un fons important en joc?

De moment, però, aquests dos parells de divises no posseeixen les qualitats de tendència immaculades i poderoses que busquen els comerciants a llarg termini.

Segurament, darrerament hi ha hagut algunes oportunitats comercials raonables en aquests parells, però no eren tan impressionants com les que es trobaven en la increïble tendència a la baixa en EUR / USD (abans de començar la llarga consolidació). Mireu aquest gràfic:

El mercat FX és com un volcà dormitori 3Gràfic setmanal EUR / USD

 

El moviment representat per la caixa vermella va cobrir uns 3.500 pips en 44 setmanes. Ara aquest és el tipus de mudança que m’interessa. No l’avorrida consolidació lateral que la va seguir.

Per sort, hi ha maneres de beneficiar-se en aquestes condicions del mercat i, per descomptat, hi ha hagut algunes oportunitats de tendència menys destacades (però útils) al mercat de la moneda estrangera aquí i allà.

Una cosa realment important a recordar quan ens trobem amb unes condicions de mercat força tranquil·les és que el comerciant prudent utilitzarà aquest temps per preparar-se (o a si mateix) per als grans moviments que acabaran arribant.

Estudiant gràfics, comprovar de nou algunes idees comercials en combinació amb determinats indicadors sobre estructures de mercat específiques, etc., pot afinar les vostres habilitats comercials considerablement..

Els comerciants també han d’aprendre a interpretar els senyals d’acció de preus. Això aguditzarà els seus sentits comercials i els ajudarà a no perdre els grans moviments quan passin.

Definitivament, això no és tot el que podeu fer en aquestes circumstàncies. A més de la preparació que hem de fer, podem estar actius en mercats menys actius i realitzar operacions rendibles si adaptem les nostres estratègies comercials a aquestes condicions.

També podem mirar una mica més enllà del mercat de divises i incorporar instruments d’altres classes d’actius al nostre arsenal de negociació. La flexibilitat i l’adaptabilitat poden ser molt avantatjoses en el vostre enfocament comercial.

Per exemple, el S&L’índex borsari P 500 ha estat darrerament en una forta tendència alcista i ha guanyat més del 19% del mínim intradia que va establir la forta liquidació provocada per les eleccions presidencials dels Estats Units al novembre de l’any passat. Aquí teniu un gràfic diari del S&P 500:

El mercat FX és com un volcà dormitori 4

S&Gràfic diari P 500

 

El Dax (GER30) també ha evolucionat amb força i ha avançat fins i tot més que el S&P 500, amb un impressionant guany del 26,6% en el mateix període.

Altres instruments com l’èter i el bitcoin han anat guanyant exponencialment. Generalment es considera que són actius més arriscats que els parells de divises i els índexs de renda variable. No obstant això, recentment han ofert oportunitats de negociació molt millors que qualsevol altre instrument que puc pensar ara mateix.

Aquests són els gràfics diaris d’èter i bitcoin:

El mercat FX és com un volcà dormitori 5

Gràfic diari de l’Eter

 

El mercat FX és com un volcà dormitori 6
Gràfic diari de Bitcoin

 

En el mateix període en què el Dax va guanyar un 26,6%, el bitcoin va guanyar un 338,34% i l’èter va guanyar un increïble 2195,8%. Es pot creure això? Això és durant un període d’uns set mesos.

Per tant, veieu que moltes vegades hi ha oportunitats increïbles per obtenir guanys excepcionals més enllà de l’abast del mercat de divises.

Per descomptat, també hi ha oportunitats quasi il·limitades als mercats borsaris mundials. Només cal que els cerqueu.

Dit tot això, anem a veure breument maneres de negociar els mercats quan les tendències són menys agressives o quan l’acció dels preus es mou cap als costats..

 

Range Trading

El comerç de gamma és una opció pel que fa a la moderada volatilitat del mercat. Una manera eficaç de capturar pips als mercats laterals és vendre a la resistència i comprar amb el suport.

Tot i això, ajuda molt a esperar que es formin certs senyals d’acció de preus a la part superior o inferior de l’interval abans d’entrar al mercat.

Aquí teniu un enllaç a un article dedicat a la tècnica del comerç de gamma: Extracció de Pips dels mercats de rang.

En aquest article, explico molt detalls sobre com introduir configuracions de comerç d’interval d’alta probabilitat.

 

Comerç de tendències menys agressives

En els casos en què el moviment del mercat sigui limitat, encara podeu operar en la direcció de la tendència dominant, però us heu d’adonar que els vostres objectius haurien de ser més conservadors..

No necessiteu necessàriament una magnífica relació recompensa-risc per guanyar diners amb instruments financers. Si apliqueu una relació recompensa-risc d’1: 1, podeu obtenir grans rendiments sempre que mantingueu una bona relació de guanys, per exemple.

A més de reduir els vostres objectius de beneficis fins a un cert grau, és realment important fer retrocessos en mercats menys actius. Com veieu, en aquestes condicions comercials, el mercat moltes vegades no té prou força per recórrer llargues distàncies fins a obtenir beneficis sense posar en perill les pèrdues de parada, sobretot si les pèrdues de parada es traslladen al punt d’equilibri durant algun moment.

Per tant, mitjançant el comerç de retrocessos, en lloc de trencaments, teniu més possibilitats d’arribar al vostre objectiu. Comprendreu exactament el que vull dir després d’haver vist un o dos gràfics:

El mercat FX és com un volcà inactiu 7Gràfic diari en USD / CAD

 

A continuació, es mostra un exemple de tendència alcista del USD / CAD. Noteu el ritme traïdor d’aquest avanç? Es va dedicar molt de temps a les correccions i moviments laterals; no és la condició de mercat més fàcil per guanyar diners.

Tanmateix, hi havia diners per guanyar entrant en retrocessos al valor mitjà (indicat per l’àrea entre el 20-EMA i el 50-EMA).

La idea és entrar en algun lloc entre aquestes dues mitjanes mòbils i orientar-se cap al “swing més alt” més recent. És important prendre entrades només després d’haver-se creat un nou màxim perquè això indica que la tendència alcista encara està en joc.

Per descomptat, també heu de veure mínims de swing més alts que, juntament amb la formació de màxims de swing més alts, indiquen que tenim una tendència alcista vàlida.

Per contra, cal veure mínimes i mínimes més baixes en cas de tendència a la baixa.

Depenent de cada situació individual, podeu ajustar la mida de les vostres pèrdues. Mentre les parades no siguin més amples que els objectius.

Vegem el mateix gràfic i vegem com podríem haver canviat tocs amb el 50-EMA:

El mercat FX és com un volcà dormitori 8Gràfic diari en USD / CAD

 

En aquest exemple, es van fer entrades al 50-EMA i es van utilitzar els màxims swing precedents com a objectius de benefici.

La idea que hi ha darrere d’aquesta estratègia és utilitzar l’elevada probabilitat de colpejar el ‘punt zero’ del retrocés, per al vostre avantatge. El punt zero és on va començar el retrocés:

 

El mercat FX és com un volcà dormitori 9

“Punts zero” de retrocessos en una tendència alcista

 

El preu tendeix a tornar als punts zero d’on comencen els retrocessos. Un dels avantatges d’aquesta estratègia és que podeu assolir l’objectiu fins i tot si la tendència forma una doble part superior (o doble fons) i s’inverteix.

El punt zero d’un retrocés és un objectiu de beneficis molt conservador i pot funcionar molt bé si una tendència no té molta força al darrere.

Per descomptat, aquesta no és l’única manera eficaç d’intercanviar mercats lents, però revisaré algunes idees més endavant.

 

En conclusió

Quan els instruments que normalment intercanvieu no es mouen de la manera que voleu que es moguin, podeu fer el següent:

Seguiu aprenent sobre com funcionen els mercats i prepareu-vos per a les properes tendències principals.

No tingueu por d’explorar altres classes d’actius. Sovint hi ha grans oportunitats comercials als mercats de mercaderies i de valors. I darrerament, algunes criptomonedes han estat tendents de manera agressiva.

Adaptar a les condicions actuals del mercat, fins i tot si és possible que hagueu de reduir els vostres objectius de benefici i utilitzar diferents estratègies.

Segueix els nostres senyals forex gratuïts que van fer 4.907 pips només el 2016. Analitzem diferents classes d’actius per filtrar les millors oportunitats per a vosaltres. Comerquem índexs de divises, de matèries primeres i de valors amb gran èxit.

Bona sort amb el vostre comerç!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me