EL GBP / USD es tornarà alcista ara que el Brexit es dirigeix ​​cap a una altra extensió?

Theresa May va deixar finalment el càrrec de primer ministre i Boris Johnson (BoJo) va ocupar el seu lloc. Johnson va ser un dels principals partidaris del Brexit fa tres anys, de manera que era obvi que impulsaria el Brexit un cop prengués el poder, tracte o cap tracte. BoJo ho va deixar bastant clar en els darrers mesos i, en conseqüència, el sentiment al voltant del GBP es va deteriorar les primeres setmanes després d’haver-se convertit en primer ministre. Però la lliura s’ha tornat força alcista aquesta setmana i hi ha força raons per això.

Millor sentiment de mercat

GBP / USD es va trencar per sota del gran nivell de suport a 1,25 i la setmana passada fins i tot va trencar l’altra àrea de suport important a 1,20. Però, el sentiment va millorar a principis de la setmana passada com la Xina i els EUA van suavitzar els seus tons que va convertir també el baixista en dòlars. Des de llavors, aquesta parella ha pujat al voltant de 500 pips. El GBP se’n va beneficiar com a moneda de risc, mentre que el USD en va patir. Però la millora del sentiment del mercat no ha estat el motiu principal d’aquesta inversió.

Política del Brexit

Hi ha força raons per això i un dels principals motius han estat els principals desenvolupaments del Brexit al Regne Unit, que augmenta les esperances d’una altra extensió del Brexit i d’un probable acord sobre el Brexit. El primer ministre Johnson va decidir prorrogar el Parlament britànic i la primera sentència dels tribunals escocesos ho va permetre. Però, la segona sentència de l’alt tribunal escocès la va rebutjar. Ara, Johnson portarà aquest cas al Tribunal Suprem escocès. Això fa que les coses siguin confuses, però, com a mínim, un pas més a prop d’aconseguir una altra extensió del Brexit, d’aquí l’impuls alcista dels parells de GBP.

A més, el parlament del Regne Unit va votar perquè fos il·legal la llei de la UE sense un acord. El projecte de llei va ser signat per la reina d’Anglaterra, de manera que ara és una llei no caure fora de la UE. Boris Johnson encara manté contactes amb la UE, però serà difícil arribar a un acord fins a finals d’octubre, data límit del Brexit, sobretot perquè el Parlament britànic serà destituït aviat. Això ens deixa amb una altra extensió com a únic escenari.

Dades econòmiques

L’economia britànica s’ha debilitat considerablement aquest any, després de la zona euro i de les economies mundials. La fabricació ha estat en contracció durant diversos mesos, així com el sector de la construcció que aprofundeix encara més en la contracció. Els serveis que són el principal sector s’han debilitat, però es mantenen just per sobre de l’estancament. En el segon trimestre, l’economia britànica es va contraure i els economistes van predir una recessió mentre ens dirigíem en el segon trimestre.

Però les dades recents han demostrat una certa resistència a l’economia del Regne Unit, malgrat les turbulències internacionals i els mals de cap del Brexit. L’informe del PIB publicat dilluns va mostrar una expansió del 0,3% aquell mes, igual que l’informe de fabricació, que s’esperava mostrar un 0,3% al juliol. La balança comercial de mercaderies, l’índex de serveis i la producció industrial també van superar les expectatives, amb aquests dos últims positius. L’informe del PIB de NIESR va mostrar una expansió del 0,1% a l’agost, mentre que el juliol es va revisar més al 0,0%, des del -0,1% anteriorment.

Però la sorpresa més gran va ser l’endemà, quan es va publicar l’informe d’ocupació. La taxa d’atur va baixar fins al 3,8% respecte al 3,0% anteriorment, les demandes per desocupació van estar per sota de les expectatives i es va revisar la xifra anterior més de 8 k menys, mentre que els guanys van tornar a registrar una gran quantitat, creixent un 4,0% 3m / a, enfront del 3,7% esperat . La xifra anterior també es va revisar per sobre del 3,8%. Aquestes dades econòmiques mostren ara que el Regne Unit podria evitar una recessió tècnica, que és el contracte del PIB en dos trimestres consecutius.

Tècnic

El panorama tècnic també té certa importància per al GBP, tot i el fort impacte de raons fonamentals com la política del Brexit i les dades econòmiques. Si observem el gràfic setmanal GBP / USD, podem veure que la zona inferior a 1,20 era la mínima després del vot del Brexit de fa tres anys. El preu s’ha revertit a la mateixa zona aquesta setmana. Això vol dir que els grans jugadors van baixar el preu per sota d’1,20 durant poc temps per perseguir algunes aturades febles i després van invertir les seves posicions. Els bastards ho fan sovint amb temporitzadors petits. També vol dir que la majoria dels comerciants han canviat bàsicament a molt després de la realització de l’àrea de suport. Un altre aspecte de la imatge tècnica és el fet que els venedors a llarg termini de GBP / USD que es van quedar curts a la baixa, podrien ser curts cobrint les seves posicions.

L’anterior àrea de suport es va tornar a celebrar aquesta setmana

Aquest seria un factor positiu a llarg termini, però ja té la seva opinió en el GBP. L’economia britànica revertirà després d’això? La UE i el Regne Unit arribaran a un acord? El GBP es tornarà alcista ara? Encara no hi ha respostes a aquestes preguntes. Haurem de seguir la política i les dades econòmiques en les properes setmanes. A més, veurem com reacciona GBP / USD a 1,25 en les properes sessions. Si aquest nivell es manté, els óssos seguiran al capdavant, si es trenquen fàcilment, fins i tot podríem veure 1,30. Però dependrà de l’impuls i de la política del Brexit.


 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map