El cru WTI arriba al nivell de 50 dòlars: l’Aràbia Saudita es compromet a reduir la producció.

Durant l’horari comercial asiàtic de dimecres, WTI El cru va aconseguir ampliar la ratxa de victòries d’un dia per l’altre, assolint el nivell més alt en gairebé deu mesos, molt per sobre del nivell de 50,00 dòlars, principalment després del compromís inesperat de l’Aràbia Saudita de reduir encara més la producció de cru, amb un milió de barrils al dia al febrer. Això va fonamentar instantàniament els preus del cru. A part d’això, un altre motiu dels guanys en cru es podria atribuir a les optimistes dades de subministrament de cru nord-americà de l’American Petroleum Institute, que van mostrar un sorteig d’1,663 milions de barrils.

A més, l’optimisme sobre una possible vacuna contra el coronavirus i la probabilitat d’un paquet addicional d’ajuda financera nord-americana també van tenir un paper important en la base dels preus del cru. Per la part baixista, el nombre cada vegada més gran de casos de COVID-19 a nivell mundial va obligar els països a imposar mesures restrictives més estrictes, la qual cosa va generar preocupacions sobre la demanda de combustible i es va convertir en un factor clau que ha mantingut una tapa en els guanys addicionals en els preus del cru . A part d’això, el nou biaix alcista de base ampla del dòlar nord-americà, recolzat per múltiples factors, s’ha convertit en un dels factors clau que podria limitar l’impuls alcista dels preus del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat al preu del dòlar americà.

D’altra banda, els guanys en els preus del cru també es van veure limitats per la llarga durada del conflicte sino-nord-americà. WTI El cru cotitza actualment a 50,05 i es consolida entre 49,72 i 50,25. Seguint endavant, els comerciants del mercat semblen prudents a l’hora de situar posicions fortes per davant de la publicació de les dades de subministrament de cru de l’Administració d’informació energètica dels EUA, que s’haurà de publicar més endavant..

Pel que fa a les dades, les dades sobre el subministrament de cru dels Estats Units de l’American Petroleum Institute van mostrar un extracte de 1.663 milions de barrils. Aquest sorteig va ser més gran que el de 1,5 milions de barrils previstos, però inferior al de 4,785 milions de barrils de la setmana anterior.

A més, els preus del cru van obtenir un augment addicional després del sorprenent compromís de l’Aràbia Saudita de reduir encara més la producció de cru al febrer, en un milió de barrils al dia. Segons l’últim informe, l’anunci saudita va arribar quan l’Organització dels països exportadors de petroli i aliats, o OPEP +, va tancar el segon dia del seu comitè mixt de seguiment ministerial i la 13a reunió ministerial de l’OPEP i no de l’OPEP. Val la pena recordar que les reunions es van allargar un dia després que dilluns els membres no arribessin a un acord sobre la producció de febrer.

Mentrestant, Alexander Novak (viceprimer ministre rus) va descriure el compromís saudita com “un gran regal d’any nou per a tota la indústria del petroli”, cosa que va donar més confiança als comerciants.

A l’altra banda de l’oceà, les pujades del preu del cru també podrien associar-se al renovat optimisme sobre les vacunes potencials contra el coronavirus altament infecciós. Segons l’últim informe, l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) va dir que milions de medicaments es dirigien al Regne Unit. Això es va produir després que l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) va mostrar una relació d’èxit de gairebé el 95% per a les principals vacunes contra el coronavirus, després de dues dosis..

Com a alternativa, el sentiment de negociació del mercat representa un comportament negatiu en el dia, ja que l’aparició baixista dels futurs borsaris nord-americans tendeix a ressaltar l’ànim de risc. No obstant això, la raó del sentiment de risc del mercat també es podria atribuir a la notícia que el president dels Estats Units, Donald Trump, va signar recentment una ordre executiva per aturar el negoci amb prop de vuit aplicacions xineses. Mentrestant, la Borsa de Nova York està revisant la seva decisió de deixar de retirar la baixa de 3 grans empreses xineses de telecomunicacions. Mentrestant, els temors a augmentar el nombre de casos de coronavirus a nivell mundial posen més pressió sobre el mercat de renda variable. No obstant això, aquests titulars negatius es van considerar com un dels factors claus que van mantenir una tapa en qualsevol augment addicional del preu del cru.

Pel que fa al dòlar nord-americà, el dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir aturar la ratxa de pèrdues del dia anterior, aconseguint noves ofertes el dia, ja que les esperances d’un endeutament públic més gran van empènyer els rendiments del Tresor dels Estats Units a deu anys al nivell més alt des del març, cosa que va alleujar la pressió baixista que envoltava el dòlar nord-americà. A part d’això, el sentiment prudent davant dels resultats electorals de Geòrgia, unit a les tensions sino-americanes, també dóna suport al dòlar nord-americà de refugi. No obstant això, els guanys del bitllet verd s’han convertit en un factor clau que podria acabar amb un nou impuls alcista per al cru, ja que el USD més feble tendeix a fer més barat la compra de cru per als titulars d’altres monedes. A les 23:16 ET (4:16 GMT), l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd enfront d’un dipòsit d’altres monedes, havia augmentat un 0,15%, fins als 89.547..

Avançant, els comerciants del mercat mantindran els ulls fixats en l’alliberament de dades de subministrament de cru de l’Administració d’informació energètica dels Estats Units, que s’haurà de publicar més endavant. A part d’això, la publicació de l’última acta de la reunió de política monetària del FOMC serà clau, ja que les perspectives de la política de la FED tindran un paper clau en la influència de la dinàmica de preus a curt termini en USD. Mentrestant, les actualitzacions que envolten el conflicte sino-nord-americà i els problemes del virus no han perdut la seva importància el dia. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me