El cru té èxit en mantenir el biaix alcista de la sessió anterior: una perspectiva fonamental.

Durant la primera sessió comercial divendres asiàtica, els preus del cru WTI van aconseguir ampliar els guanys del dia anterior, mantenint-se alcista molt per sobre del nivell mitjà de 40,00 dòlars, ja que les sòlides dades econòmiques dels EUA van alimentar les esperances de recuperació econòmica als EUA. Això tendeix a sustentar la demanda de combustible i contribuir a guanys en els preus del cru. A més, el sentiment al voltant del cru va millorar encara més dijous, després que l’Administració d’informació energètica va informar d’una caiguda d’1 milió de barrils d’inventari de cru durant la setmana que acabava el 16 d’octubre. Per altra banda, també es podrien atribuir els guanys en els preus del cru a l’optimisme sobre el paquet fiscal dels Estats Units, que manté positiu el sentiment comercial del mercat i amplia el suport als preus del cru.

Al contrari, la fortalesa del dòlar nord-americà de gran abast, recolzada per les optimistes dades nord-americanes, s’ha convertit en el factor clau que està donant un nou impuls a l’alça als preus del cru. A banda d’això, els guanys del cru van quedar limitats per l’augment continu de la producció a Líbia, que ara s’espera que produeixi més de 500.000 barrils al dia, a partir de tot just 100.000 barrils al dia. A l’altra banda de l’estany, els temors de la tensió geopolítica entre els Estats Units, Rússia i l’Iran, continuen desafiant els bous del cru. A més, el nombre de casos de coronavirus augmenta fora de l’epicentre europeu, cosa que genera dubtes sobre la recuperació de la demanda mundial de combustible. Això s’ha convertit en un factor clau que manté la pressió sobre els guanys addicionals en els preus del cru. Actualment, el petroli cru WTI cotitza a 40,64 i es consolida entre 39,71 i 41,01.

Malgrat els temors d’un Brexit sense acord i la tensió geopolítica entre els Estats Units i Rússia, per no oblidar l’increment mensual rècord dels casos de COVID-19 als Estats Units, el sentiment comercial del mercat va ampliar el seu to positiu durant els primers dies del dia, gràcies fins a la publicació de dijous de les reclamacions setmanals inicials d’ocupació dels EUA més bones de les esperades, que van aixecar esperances sobre la recuperació econòmica nord-americana i van sustentar els preus del cru. Pel que fa a les dades, el nombre d’americans que van sol·licitar l’assegurança d’atur, per primera vegada, es va reduir a 787.000 la setmana passada segons les dades publicades pel Departament de Treball dels Estats Units (DOL). Tanmateix, les xifres estaven molt per sota dels 860.000 esperats i les xifres del mes anterior també es van revisar fins a 842.000, des de les 898.000 que es van informar anteriorment.

A més d’això, els motius del sentiment de negociació del risc sobre el mercat es podrien atribuir a l’evolució de l’estímul fiscal dels Estats Units. Cal tenir en compte que la presidenta de la Cambra, Nancy Pelosi, diu que és necessari arribar a un acord. Mentrestant, el líder demòcrata també ha dit que s’ha avançat en un paquet d’estímuls. Deixeu-me recordar que els demòcrates i els republicans han estat discutint per un paquet per valor de prop de dos bilions de dòlars, destinat a donar suport a la recuperació de l’economia de la crisi del coronavirus. No obstant això, l’evolució positiva que envolta l’estímul fiscal dels EUA tendeix a fonamentar el sentiment respecte als preus del cru.

Malgrat el sentiment de risc, el dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir ampliar els guanys de la sessió anterior, fent noves ofertes durant la primera sessió asiàtica, a causa de les fortes dades de l’economia nord-americana. Això va alimentar les esperances sobre la recuperació de l’economia nord-americana i va donar suport al dòlar nord-americà. No obstant això, els guanys del dòlar nord-americà s’han convertit en el factor clau que ha mantingut una tapa sobre els guanys addicionals en els preus del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. Mentrestant, l’índex del dòlar, que fa un seguiment del bitllet verd contra una cistella d’altres monedes, va augmentar un 0,4%, fins al 92,97, després d’haver assolit el mínim de set setmanes de 92,46 dimecres.

En altres llocs, els guanys en cru es van veure limitats per les constants diferències entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE), pel que fa a qüestions espinoses com la pesca i la igualtat de condicions. A més d’això, els temors de la tensió geopolítica entre els Estats Units, Rússia i l’Iran, també van jugar un paper important en la limitació dels guanys del preu del petroli.

A més, el sentiment mixt que envolta els preus del cru també es podria associar a les restriccions de bloqueig renovades, en un esforç per aturar la segona onada del coronavirus, que en última instància ha alimentat les preocupacions sobre la recuperació més lenta de la demanda de combustible, i per tant limita els guanys en preus del petroli. Segons l’últim informe de dades de la Universitat Johns Hopkins, aproximadament la meitat dels estats nord-americans registren registres mensuals en termes de casos nous. Mentrestant, l’estat australià de Victoria també va registrar un elevat nombre de noves infeccions, després d’haver superat la mitjana de 14 dies.

De cara al futur, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en el moviment del dòlar americà, a causa de la manca de dades / esdeveniments importants del dia. No obstant això, el debat presidencial final entre el president Donald Trump i el seu rival demòcrata Joe Biden, serà clau. A més, els catalitzadors de risc, com la geopolítica i els problemes del coronavirus, per no oblidar el Brexit, no han perdut cap importància. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me