El cru s’eleva durant el setè dia consecutiu: tots els ulls de les dades de l’API.

Durant la sessió de negociació asiàtica de dimarts, WTI El cru va augmentar per setè dia consecutiu, refrescant el seu nivell alt de 13 mesos, molt per sobre de la regió de mitjan 58,00, ja que les retallades de subministrament dels principals productors i l’optimisme sobre la recuperació de la demanda de petroli continuen donant suport als mercats energètics. Mentrestant, el biaix alcista que envolta els preus del cru també es podria atribuir a l’optimisme pel progrés en termes de vacunacions mundials i la recuperació de les activitats econòmiques..

A més, les expectatives millorades sobre l’estímul d’alleujament del COVID del president dels Estats Units Joe Biden, de 1,9 bilions de dòlars, i l’enfrontament entre Teheran i Washington sobre l’acord nuclear de 2015 també van tenir un paper important a l’hora de donar suport als preus del cru. A més, els preus del petroli també van obtenir un suport addicional instantani després que l’índex del dòlar nord-americà (DXY) baixés del màxim de dos mesos, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà..

D’altra banda, el nombre creixent de casos de COVID-19 i altres mesures restrictives a tot el món, com ara els tancaments, van resultar ser factors clau que van impedir els guanys addicionals en els preus del cru. En el moment d’escriure, WTI El cru es negociava a 58,44 i es consolidava entre 57,98 i 58,51. De cara al futur, els comerciants semblen curosos per situar posicions fortes per davant de les dades de subministrament de cru nord-americà de l’American Petroleum Institute, que s’hauran de publicar més endavant..

El sentiment comercial del mercat va mantenir el seu comportament positiu la setmana anterior, mantenint-se positiu el mateix dia, ja que els avenços optimistes sobre el paquet d’alleujament del COVID nord-americà i les vacunes contra el coronavirus continuen afavorint el sentiment de risc. Cal assenyalar que el líder republicà de la Cambra dels Estats Units, Mitch McConnel, va criticar l’empenta del Partit Demòcrata per tirar endavant de manera independent, cap a l’aprovació del paquet d’estímul COVID de 1,9 bilions de dòlars. Mentrestant, a principis del dia, el ministre de Finances japonès, Taro Aso, va indicar la seva voluntat d’alliberar 1,3 bilions de iens en estímul d’emergència COVID-19 per a la gran companyia asiàtica.

Una altra raó del comportament positiu del mercat també es podria atribuir a l’evolució entre les grans nacions per afrontar els problemes comercials. Segons l’últim informe, l’ambaixador australià va instar anteriorment els Estats Units sobre un acord comercial transatlàntic. Mentrestant, la UE i el Regne Unit també van mostrar la seva voluntat d’alleujar les tensions comercials amb els Estats Units per les subvencions a l’avió. Això, al seu torn, es va considerar com un dels factors claus que va sustentar els preus del cru amb més rendiment.

Els preus del cru van aconseguir un augment addicional a l’oceà després que els principals productors de cru, com l’Aràbia Saudita, es comprometessin a reduir la producció de cru segons els seus compromisos. Val la pena recordar que l’Aràbia Saudita ha implementat noves retallades de subministrament durant els mesos de febrer i març, a més de les implementades pels membres de l’Organització dels països exportadors de petroli i els seus aliats (OPEP +). En reduir els subministraments, ajuden a equilibrar els mercats mundials. A més, les pujades del preu del cru van ser reforçades encara més per la baralla entre Teheran i Washington sobre l’acord nuclear de 2015.

Pel que fa al dòlar nord-americà, el dòlar nord-americà de gran abast no va poder ampliar la ratxa de victòries del dia anterior, convertint-se en agre, ja que la demanda d’actius de refugi segur encara era baixa enmig de les esperances d’una recuperació econòmica més ràpida dels EUA del COVID-19 i del progrés cap a un acord sobre la propera ronda d’estímul fiscal dels EUA. No obstant això, les pèrdues del dòlar nord-americà van ajudar a mantenir l’oferta del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del bitllet verd. Mentrestant, a les 20:32 ET (1:32 AM GMT), l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd enfront d’un dipòsit d’altres monedes, havia baixat un 0,08%, fins als 90.868..

Per contra, el nombre creixent de casos de COVID-19 i altres mesures restrictives a tot el món es podrien considerar un factor baixista que ha mantingut una tapa sobre els guanys addicionals en els preus del cru. Avançant, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en les dades de subministrament de cru nord-americà de l’American Petroleum Institute, que es publicaran més endavant. A més, les notícies relacionades amb el paquet d’ajuda dels Estats Units, les vacunes contra el coronavirus (COVID-19) i les tensions entre els Estats Units i l’Iran podrien proporcionar una nova direcció a la mercaderia. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me