El cru estén les ratxes guanyadores per assolir els 56 dòlars: una perspectiva fonamental.

Durant la sessió comercial asiàtica de dijous, WTI Crude Oil va imprimir una ratxa de victòries de 4 dies, assolint un màxim de diversos mesos per sobre dels 56,00 dòlars, principalment a causa dels optimistes informes EIA, que van mostrar un sorteig sorprenent als subministraments de petroli brut dels EUA. Mentrestant, l’estat de mercat optimista i les esperances d’una recuperació econòmica mundial de COVID-19 també van tenir un paper important en el suport als preus del cru. A part d’això, el biaix alcista que envolta els preus del petroli també es podria atribuir al progrés cap a l’aprovació del paquet d’estímuls del president dels EUA, Joe Biden, d’1,9 bilions de dòlars, que va tenir un impacte positiu addicional en els preus del cru.

Un altre factor que també podria donar suport al sentiment positiu del petroli podrien ser els últims informes de l’Organització dels Països i Aliats Exportadors de Petroli, o OPEP +, que suggereixen el seu compromís, en una reunió dimecres, de mantenir una política de producció reduïda. D’altra banda, el nombre creixent de casos de COVID-19 a nivell mundial continua empenyent més països a adoptar mesures de tancament més profundes, cosa que provoca un augment de les preocupacions de la demanda de combustible, que al seu torn limita els guanys del cru. Un altre aspecte que limita els guanys del preu del petroli és el dòlar nord-americà més fort, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del bitllet verd. WTI Crude Oil cotitza en un 56,06 i es consolida en un rang d’entre 55,77 i 56,24.

El sentiment de negociació del mercat va ampliar el seu comportament positiu de tres dies, encara que parpellejava de verd el dia, possiblement a causa dels avenços dels Estats Units cap a l’aprovació del paquet d’estímuls de 1,9 bilions de dòlars del president Joe Biden. Això es va desencadenar després que els legisladors nord-americans s’acostessin a aprovar el generós projecte de llei d’ajuda COVID-19 del president sense el suport dels republicans. A més, les recents optimistes dades econòmiques nord-americanes i les notícies sobre l’entrada a la política de l’expresident del BCE, Mario Draghi, com a primer ministre d’Itàlia, van donar un suport addicional al sentiment comercial del mercat. Els desenvolupaments en el front de la vacuna contra el coronavirus, que suggereixen una ràpida recuperació mundial durant el 2021, també podrien donar suport al sentiment del mercat. En general, l’esperit comportament comercial del mercat es considerava un dels factors clau que sustentaven els preus del cru.

A part, els preus del cru van obtenir un augment addicional quan OPEP + va prometre ampliar la seva política de producció reduïda en una reunió dimecres. Això podria atribuir-se a la demanda incerta de combustible, ja que els temors de la pandèmia COVID-19 continuen a les cartes.

A l’altra banda de l’oceà, un altre motiu del biaix alcista que envolta els preus del cru també podria ser l’última dada optimista de l’EIA, que va mostrar un sorprenent abastament del subministrament de cru dels EUA. Pel que fa a les dades, l’Administració d’informació energètica dels Estats Units va informar d’un sorteig de 994.000 milions de barrils, contra la previsió d’una construcció de 446.000 barrils. La setmana anterior es va registrar un sorteig de 9.190 milions de barrils. Cal assenyalar que les existències de cru de WTI als Estats Units es troben ara en els nivells més baixos des del març de l’any passat.

Pel que fa al dòlar nord-americà, el dòlar nord-americà cotitza prop del seu nivell més alt en més d’un mes del dia, ja que les preocupacions sobre les perspectives econòmiques dels Estats Units van disminuir després de la publicació de dades optimistes dels Estats Units. És interessant assenyalar que el mes passat, l’activitat econòmica del sector de serveis dels Estats Units va créixer al ritme més fort des del febrer del 2019, amb el PMI de Serveis ISM que va augmentar a 58,7, passant de 57,7 al gener. Aquestes xifres van superar les expectatives del mercat del 56,8. Mentrestant, la publicació va mostrar que el New Orders Index va créixer fins a 61,8, passant de 58,6 i l’índex d’ocupació va augmentar a 55,2, passant de 48,7, que era la xifra més alta des del febrer de 2020. A part, els guanys del dòlar nord-americà també es podrien associar els avenços en el front de la vacunació contra el coronavirus i els darrers moviments del president dels EUA, Joe Biden, per aprovar el seu paquet d’estímuls fiscals. No obstant això, les pujades al dòlar nord-americà van resultar ser un dels factors claus que van mantenir una tapa sobre els guanys addicionals en els preus del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. L’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd contra una moneda d’altres monedes, es va situar en el 91,066, que no està lluny del nivell més alt des de principis de desembre.

Per la part baixista, la reaparició de casos de COVID-19 en molts països ha instat les autoritats a imposar més mesures restrictives, com ara bloquejos, que al seu torn han suscitat dubtes sobre la recuperació de la demanda de combustible, que es considera un factor clau això manté una cobertura sobre els guanys addicionals en els preus del cru.

Avançant, els comerciants del mercat mantindran els ulls fixats en la publicació de dades de nòmines no agrícoles i les dades d’ocupació dels EUA del divendres de gener, que s’espera que mostrin que es van afegir 50.000 llocs de treball al gener. A més, les actualitzacions que envolten les vacunes contra el coronavirus i el paquet d’ajuda financera nord-americana podrien proporcionar una nova direcció al producte. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me