El cru estén el biaix alcista: l’estímul dels Estats Units espera que es disminueixi el dòlar.

Durant la sessió de negociació asiàtica d’avui, WTI El cru va aconseguir estendre la seva ratxa de guanys de la setmana anterior, assolint un màxim intra-dia per sobre del nivell mitjà de 57,00 dòlars, principalment a causa de l’estat d’ànim optimista del mercat, provocat per l’esperança que el COVID de 1,9 bilions de dòlars del president dels Estats Units Joe Biden- Es passarà el paquet de socors de 19, que instantàniament reforçà les esperances d’una recuperació de la demanda de combustible i contribuí als guanys del cru. A part d’això, el biaix alcista que envolta els preus del cru també es podria atribuir al compromís de l’Aràbia Saudita d’implementar noves retallades de subministrament al febrer i març. Mentrestant, les reduccions d’altres membres de l’Organització dels Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP +) també van ajudar a mantenir l’equilibri als mercats globals.

Els preus del cru van obtenir un suport addicional després de l’escalada de les tensions entre els EUA i l’Iran. Per contra, la reaparició dels casos COVID-19 ha instat moltes nacions a tornar a imposar mesures restrictives addicionals, com ara els tancaments, que s’ha convertit en un factor clau que ha mantingut una tapa en els guanys addicionals en els preus del cru. Mentrestant, la nova força del dòlar nord-americà de gran abast també limita l’impuls alcista del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà. A més d’això, les pujades del preu del cru també van ser limitades pels informes baixistes que suggereixen que les vacunes contra el coronavirus d’Oxford-AstraZeneca no van domar la variant sud-africana del virus. WTI El cru cotitza actualment a 57,41 i es consolida entre 57,02 i 57,56.

El sentiment comercial del mercat va mantenir el seu comportament positiu de la setmana anterior, mantenint-se solidari el dia, enmig de l’optimisme respecte a un paquet addicional d’ajuda financera nord-americana. Aquestes esperances es van augmentar després d’un dèbil informe sobre l’ocupació dels Estats Units, que mostrava que s’havia generat menys llocs de treball a l’economia del que s’esperava. Les nòmines no agrícoles eren de 49.000 i la taxa d’atur del 6,3%. Les dades decebedores podrien conduir a més mesures d’estímul, que al seu torn podrien augmentar la demanda de combustible. Segons l’últim informe, el debat al congrés continua sobre el paquet d’estímuls d’1,9 bilions de dòlars proposat pel president dels Estats Units, Joe Biden, al gener. La secretària del Tresor, Janet Yellen, també va dir el cap de setmana que els EUA podrien tornar a la plena ocupació el 2022 si el país ofereix un paquet de socors prou fort.

A més, un altre motiu del comportament positiu del mercat també es podria atribuir a les dades del compte corrent i de la balança comercial millors del que s’esperava al Japó. Mentrestant, l’optimisme sobre el llançament de vacunes contra el coronavirus altament contagiós també juga un paper important a l’hora de donar suport al sentiment comercial del mercat. Això es va considerar com un dels factors clau que van sustentar els preus del cru.

Un altre factor important que contribueix al biaix alcista que envolta els preus del cru també es podria atribuir a la promesa de l’Aràbia Saudita d’implementar més retallades de subministrament al febrer i al març; mentrestant, les reduccions de l’oferta per part d’altres membres de l’Organització dels Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP +), també van ajudar al mercat del petroli a mantenir el seu biaix alcista.

Mentrestant, els preus del cru van obtenir un augment addicional després que l’Iran demanés als EUA que aixequessin les sancions. Segons l’últim informe, el líder suprem de l’Iran, l’ayatollah Ali Khamenei, va dir que la decisió “definitiva i irreversible” de Teheran només era tornar al compliment de l’acord nuclear del 2015 si Washington aixeca les sancions contra la República Islàmica. Aquestes declaracions es van produir després que el president dels Estats Units, Joe Biden, declarés que els Estats Units no aixecarien les sancions només per tornar l’Iran a la taula de negociacions. Sembla que ambdues parts actuen a mesura que pesen si el pacte es pot reviure o no, i com.

Malgrat l’estat d’ànim optimista i les febles dades dels Estats Units, el dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir aturar la ratxa decreixent de la sessió anterior, realitzant algunes ofertes noves el dia, ja que les decebedores dades de llocs de treball dels Estats Units van provocar que alguns comerciants reduïssin les apostes en un rebot al bitllet verd. Els Estats Units també presentaran el seu pressupost federal més endavant la setmana i algunes dades importants dels Estats Units, inclòs l’índex de preus al consumidor, també es publicaran aquesta setmana. Els guanys del dòlar nord-americà es van considerar com un dels factors clau que van impedir els guanys addicionals del preu del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. Mentrestant, a les 20:53 ET (01:53 GMT), l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del dòlar verd enfront d’un dipòsit d’altres monedes, havia augmentat un 0,13%, fins al 91,088.

Avançant, els comerciants del mercat mantindran els ulls en les notícies relacionades amb el paquet d’ajuda dels EUA, les vacunes contra el coronavirus (COVID-19) i les tensions entre els Estats Units i l’Iran. Pel que fa a les dades, la producció industrial alemanya m / m i la confiança de l’inversor Sentix seran claus. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me