El cru continua baixant enmig d’un dòlar més fort: perspectives fonamentals ràpides!

Durant la primera sessió de negociació asiàtica de dijous, el WTI El preu del cru no va aconseguir aturar la ratxa decreixent del dia anterior. Va baixar de la màxima de 40 a 36,98 dòlars, principalment després que el govern va informar sobre la sorprenentment gran acumulació de cru de EUA dels EUA la setmana passada, que finalment va reforçar els temors sobre una caiguda de la demanda de combustible, enmig de l’empitjorament de la pandèmia mundial de coronavirus. A part d’això, els números d’inventari baixistes de l’American Petroleum Institute (API), que es van publicar dimarts, també pressionen els preus del cru.

A més, les preocupacions per l’oferta, arran del continu augment de la producció a Líbia, també es podrien considerar un dels factors clau que mantenien els preus del petroli sota pressió. La manca de progressos quant a un acord sobre un paquet d’alleujament del coronavirus nord-americà va afegir més pessimisme, que va tenir un efecte negatiu sobre els preus del cru. Mentrestant, els temors de les tensions geopolítiques entre els EUA i la Xina també continuen desafiant els bous del cru. La fortalesa del dòlar nord-americà, amb una base àmplia, recolzada pel tarannà de risc del mercat, també va tenir un paper important a l’hora de soscavar els preus del petroli, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. El cru es cotitza a 37,45 dòlars i es consolida entre 36,98 i 39,00.

Com ja hem esmentat, la darrera construcció inesperadament gran de cru de EUA de la setmana passada, reportada per l’Administració d’informació energètica, va reforçar les preocupacions sobre la caiguda de la demanda de combustible, enmig del deteriorament del brot mundial de COVID-19, que al seu torn va minar el sentiment que envolta els preus del cru. Pel que fa a les dades, els inventaris de cru van augmentar en 4,3 milions de barrils, enfront de les expectatives d’un augment d’1,23 milions de barrils. Això arriba una setmana després que les existències de cru baixessin un milió de barrils. Com a resultat, els preus del cru van caure aproximadament un 5% durant la nit, baixant dels 40 dòlars principals per barril.

A part de les dades, el sentiment de risc de mercat estava sota la pressió de les creixents preocupacions per l’augment continu dels nous casos de coronavirus. Mentrestant, la incertesa política als EUA i la manca de progrés en les converses d’estímul dels Estats Units van empitjorar encara més el sentiment comercial del mercat, que ha mantingut els preus del cru sota pressió, ja que sabem que la segona onada d’infeccions per coronavirus s’intensifica a tot Estats Units Estats Units, Rússia, França i molts altres països, cosa que està amenaçant la perspectiva econòmica mundial. Segons la informació més recent, els Estats Units van informar aproximadament 74.300 nous casos de coronavirus, cosa que va elevar la mitjana diària del país durant la setmana passada per sobre dels 71.000.

A Europa, el nombre de casos de coronavirus va arribar al nivell més alt de la història, amb més de 52.000 noves infeccions el diumenge, cosa que va provocar que França es preparés per a un nou bloqueig. En altres llocs, Espanya també ha declarat una emergència nacional i s’ha imposat un toc de queda nocturn.

A més dels problemes del virus, un altre motiu del cautelós sentiment dels inversors també es podria associar a la llarga batalla entre Estats Units i la Xina, per la possible venda de míssils fabricats a Estats Units a Taiwan, que contínuament agafa ritme. D’altra banda, la incertesa prevalent sobre el resultat final de les eleccions presidencials nord-americanes també va empitjorar l’estat d’ànim del mercat. Segons l’últim informe, les enquestes nacionals indiquen que el rival demòcrata Joe Biden té un avantatge sobre el president republicà en funcions, Donald Trump..

Pel que fa al dòlar nord-americà, el dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir mantenir els seus guanys al llarg de la sessió anterior, ja que els comerciants segueixen animant el tarannà del risc. No obstant això, els guanys del dòlar nord-americà semblen força afectats per la intensificació de la incertesa política, abans de les properes eleccions presidencials nord-americanes del 3 de novembre. No obstant això, els guanys del bitllet verd podrien ser de curta durada o temporals, a causa de les preocupacions que la recuperació als EUA podria frenar a causa del ressorgiment dels casos de coronavirus. A més d’això, els guanys del dòlar nord-americà es van veure reforçats per la manca de progressos pel que fa al paquet d’estímul nord-americà, que ha posat els comerciants en un estat d’ànim prudent. Així, els guanys del dòlar nord-americà s’han convertit en el factor clau que ha mantingut sota pressió els preus del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. No obstant això, els guanys del dòlar verd han mantingut el parell de divises sota pressió. Mentrestant, l’índex del dòlar, que confronta el dòlar amb una cistella de 6 divises principals, se situa en 93.472.

A l’altra banda de l’estany, el motiu de les pèrdues en cru també es podria associar als informes que suggereixen que s’espera que la producció a Líbia, un dels membres de l’Organització dels països exportadors de petroli, torni a la màxima capacitat, després de la força major va ser aixecat al camp Sharara.

Per contra, l’Aràbia Saudita i Rússia van mostrar la seva voluntat d’estendre les retallades de producció de petroli i posposar els augments previstos quan es reunissin a les converses amb els seus socis de l’OPEP + a finals de novembre, cosa que podria ajudar a limitar les pèrdues més profundes del preu del petroli.

Mentrestant, la caiguda dels preus del cru es va veure limitada per la possible caiguda de la producció nord-americana, ja que les companyies petrolieres van començar a tancar les plataformes marines, a causa d’un huracà que s’acostava al golf de Mèxic. Val la pena recordar que Louisiana s’enfrontarà a la sisena embestida d’un sistema de la Costa del Golf aquest any, ja que la Tempesta Tropical Zeta s’accelera a la península de Yucatán, cosa que provoca forts vents i pluja a una regió que encara s’enlaira d’una sèrie de tempestes..

De cara al futur, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en el moviment del dòlar americà, a causa de la manca de dades / esdeveniments importants del dia. A més, els catalitzadors de risc, com la geopolítica i els problemes del virus, per no oblidar el Brexit, també seran claus per vigilar una nova direcció. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me