El biaix alcista domina el cru: recolzat en l’optimisme sobre una vacuna potencial.

Durant els horaris comercials asiàtics de dimarts, els preus del cru WTI van aconseguir estendre la ratxa alcista del dia anterior. Van assolir el nivell més alt des del març, per sobre de la mitjana de 43,00 dòlars, principalment a causa de l’optimisme prevalent sobre una vacuna potencial per al coronavirus altament infecciós, que finalment va alimentar les esperances d’una recuperació de la demanda de combustible i va contribuir als guanys en cru.

A part d’això, la raó dels guanys en cru també es podria associar amb nous informes que suggereixen que la transició presidencial nord-americana s’ha iniciat finalment, cosa que ofereix certesa política. A més, el sentiment al voltant del cru es va millorar encara més amb la renovada esperança que l’Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats mantinguin les restriccions de producció actuals. Això tendeix a alleujar els temors a l’oferta excessiva i augmenta els preus del petroli.

El sentiment optimista del mercat també juga un paper important a l’hora de sustentar els preus del cru de més alt rendiment a tot l’estany. L’esperit optimista del mercat està sent recolzat per l’esperança d’una vacuna contra el coronavirus i les converses sobre el Brexit, que han contribuït al fracàs del dòlar nord-americà de gran abast en obtenir ofertes de refugi segur, cosa que fa que baixi el dia. Al seu torn, això també ha tingut un paper important a l’hora de sustentar els preus del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. Per contra, els guanys en els preus del cru podrien veure’s limitats per les preocupacions sobre l’escalada de la pandèmia COVID-19, que continuen alimentant els temors de bloqueigs renovats a diversos països. El petroli cru WTI cotitza actualment a 43,50 i es consolida en un rang d’entre 42,83 i 43,56.

Com ja hem esmentat, el sentiment de negociació del mercat va tenir un comportament positiu el mateix dia, ja que l’aparició alcista de les accions d’Àsia-Pacífic i els guanys dels futurs de les accions dels Estats Units tendeixen a posar de manifest l’ànim de risc. No obstant això, la raó del sentiment de risc sobre el mercat es podria atribuir a una combinació de factors, ja sigui el renovat optimisme sobre una possible vacuna contra el coronavirus altament infecciós o la certesa que envolta la transició electoral dels Estats Units, per no oblidar les properes converses del Brexit , tot ha afavorit els mercats de Wall Street recentment. Això va ser testimoni després del S&Els futurs P 500 van augmentar més de 18 punts, o 0,52% intradia. Aquest sentiment optimista del mercat va tenir un paper important a l’hora de sustentar els preus del cru amb un rendiment més alt.

Val la pena recordar que actualment hi ha tres vacunes viables contra el coronavirus, amb AstraZeneca PLC (LON: NASDAQ: AZN) que afegeix el seu candidat a les de Pfizer Inc (NYSE: NYSE: PFE) i Moderna Inc (NASDAQ: NASDAQ: MRNA). Els Estats Units han anunciat que probablement iniciarà un programa de vacunació el 12 de desembre. Aquests avenços positius que envolten la vacuna COVID-19 afavoreixen l’estat d’ànim de risc al mercat. En altres llocs, les optimitzades impressions dels PMI dels Estats Units per al novembre donen suport addicional als optimistes.

Al front, el mercat de renda variable nord-americana ha rebut un impuls addicional per la notícia que el president dels Estats Units, Donald Trump, finalment va acceptar el seu fracàs en les recents eleccions i va ordenar a l’Administració de serveis generals que iniciés el canvi de poder al president electe Joe Biden. Això ha generat certesa política i ha augmentat el sentiment als mercats de renda variable. Mentrestant, les converses sobre el retorn de Janet Yellen al consell polític nord-americà, aquesta vegada com a secretària del Tresor, també han donat un cert suport als mercats de renda variable.

Com a resultat, el dòlar nord-americà de base general no va aconseguir cap tracció alcista, mantenint-se baixista el dia, ja que persisteixen els dubtes sobre la recuperació econòmica mundial de COVID-19. A més, el sentiment de risc sobre el mercat, recolzat per l’optimisme sobre una vacuna potencial per al coronavirus altament contagiós, també va jugar un paper important a l’hora de soscavar el dòlar segur dels Estats Units. Tot i això, les pèrdues del dòlar nord-americà s’han convertit en un factor clau que ha mantingut una tapa en les pèrdues addicionals del preu del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del bitllet verd. Mentrestant, a les 22:02 PM ET (02:02 GMT), l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd enfront d’un dipòsit d’altres monedes, havia baixat un 0,03%, fins a 92.487..

A l’altra banda de l’oceà, els guanys en cru es van veure reforçats per l’esperança que l’Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats, un grup liderat per Rússia i conegut com a OPEP +, mantindran les seves restriccions de producció actuals. Aquesta notícia tendeix a alleujar les preocupacions sobre l’oferta excessiva i augmentar els preus del cru. A més, les probabilitats creixents d’un acord suau del Brexit també han tingut un impacte alcista sobre els preus del cru.

Per contra, els guanys en cru es podrien veure limitats per les constants pors de l’augment del nombre de casos de COVID-19 als Estats Units, Europa i algunes de les nacions asiàtiques més notables, que alimenten contínuament els temors de bloqueigs renovats a diversos països. Això també s’ha convertit en un factor clau que ha mantingut una tapa en els guanys addicionals en els preus del cru. Val la pena recordar que Europa i els Estats Units imposen restriccions de bloqueig adossades, enmig d’un nombre creixent de casos de coronavirus.

De cara al futur, els comerciants del mercat mantindran els ulls en els comentaris dels responsables polítics del BOJ i de la Reserva Federal, que és probable que entretinguin els agents del mercat, enmig d’un calendari de dades lleuger. Amb tot, les actualitzacions al voltant del Brexit, els problemes del coronavirus i les notícies del paquet d’estímuls dels Estats Units no perdran cap importància. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me