Del 24 al 28 de setembre: setmana de divises endavant: xifres de FOMC, RBNZ i PIB a la llum

Què passa, comerciants.

Va ser una setmana lenta, ja que els mercats van presentar una volatilitat fina en absència de grans esdeveniments econòmics. Durant la setmana anterior, el Greenback va lluitar a prop de 93.829 dòlars mínims, mentre que el ien també es va debilitar divendres amb la disminució de l’atractiu de refugi segur. Els inversors van canviar la seva opinió que el conflicte comercial sino-americà no conduiria a un trauma global instantani.

La majoria dels comerciants van dubtar a posar-se en operacions de swing per davant de la taxa de fons federals, que es preveu la setmana que ve. La propera setmana també inclou molts esdeveniments econòmics d’alt impacte, com ara la decisió sobre la taxa de la Fed, la declaració de la taxa RBA, el president del BCE Draghi i molts més esdeveniments macroeconòmics. Això és el que podeu esperar d’ells …

Llista de seguiment: principals esdeveniments econòmics d’aquesta setmana

Dilluns – 24 de setembre

Dilluns, els bancs japonès i xinès romandran tancats en observació del dia de l’equinocci de tardor i del festival de mitjan tardor. La majoria dels corredors de divises romanen oberts per a totes les vacances excepte el dia de Nadal i Cap d’Any. Però la volatilitat sovint es manté extremadament fina.

EUR: parla el president del BCE, Draghi

A les 13:00 (GMT), el president Draghi ha de declarar sobre l’economia i la política monetària davant la Comissió d’Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu, a Brussel·les. Com sabem, no s’espera que Draghi jugui amb els tipus d’interès fins al 2019. Per tant, aquest discurs pot deixar un impacte silenciat fins que el president del BCE sorprengui els inversors amb alguna cosa nova.

Dimarts – 25 de setembre

USD – Confiança del consumidor de CB

Per a tots els novells, la confiança dels consumidors és una enquesta realitzada a unes 5 000 famílies que demana als enquestats que valorin el nivell relatiu de les condicions econòmiques actuals i futures, incloses la disponibilitat laboral, les condicions comercials i la situació econòmica general. A l’agost, la confiança dels consumidors va assolir la marca de 133,4 i la xifra de 132,2 ja és a les cartes.

Permeteu-me afegir que la confiança dels consumidors es correlaciona positivament amb la despesa del consumidor i, finalment, amb la inflació. Com més confieu en la vostra economia, més gastareu i això comportarà un nivell d’inflació més alt. Per tant, es considera bo per a la moneda.

NZD: balança comercial

La balança comercial és una diferència de valor entre els béns i serveis importats i exportats durant el mes informat. L’economia de Nova Zelanda també està orientada a l’exportació i la major part viu de la moneda estrangera. La majoria dels seus ingressos provenen de les exportacions. És probable que la balança comercial de Nova Zelanda mostri un dèficit de -930M enfront de -143M anteriorment.

Dimecres – 26 de setembre

Reunió de Política Monetària USD – FED

Dimecres, la Reserva Federal, el banc central dels Estats Units, pren el focus, ja que s’espera que publiqui la decisió sobre el tipus d’interès. Els inversors esperen àmpliament que comporti una nova pujada de tipus, la tercera de l’any.

El president de la Fed, Jerome Powell, ha deixat clar que creu que la Fed hauria de continuar augmentant constantment els costos del deute, i el mercat de futurs sembla comprar el que ven..

Augment de la taxa Fed: té un preu?

Tots sabem sobre el pla de la Fed d’incrementar els tipus d’interès al setembre i al desembre. Els inversors ja han posicionat les seves posicions per garantir el màxim rendiment del dòlar. Llavors, què esperar de la pujada del tipus??

Al meu entendre, la pujada del tipus del 2,25% ja es té en compte. És probable que la resposta inicial sigui un repunt del dòlar i, després, una inversió sobtada. Com a segon pensament, és possible que vegem una resposta silenciada en la versió del 2,25%.

Tot i això, serà un comerç increïble si la Fed augmenta el tipus d’interès en 50 punts bàsics fins al 2,50% o no augmenta el tipus i el manté tal com és. Però les probabilitats són extremadament baixes per a aquest escenari.

Més endavant, els inversors se centraran en el llançament posterior a la reunió i en la conferència de premsa de Powell, que tindrà lloc a les 19:30 (GMT), 30 minuts després de la taxa del fons de la Fed. S’espera que els comerciants estiguin al límit dels seus seients a l’espera d’escoltar les opinions de Powell sobre la inflació i el creixement salarial. Per tant, també buscaré pistes sobre les properes pujades de tarifes, especialment el que preveuen per al 2019.

NZD – Decisió de política monetària RBNZ

El Banc de Reserva de Nova Zelanda s’ha mogut darrerament al costat morat, alliberant la porta per reduir la línia. Tot i això, és improbable que el governador de RBNZ, Adrian Orr, i el seu equip redueixin la taxa oficial d’efectiu de l’1,75%. Per tant, què hi ha per a nosaltres??

S’espera que l’Or celebri una conferència de premsa a les 22:00 (GMT) i que pugui pesar el dòlar neozelandès una repetició de la política dovista i, en particular, un indici d’una imminent reducció de tipus..

Dijous- 27 de setembre

USD – Comandes bàsiques de béns duradors m / m

A les 12:30 (GMT), l’Oficina del Cens lliurarà els béns bàsics duradors als Estats Units. És un indicador econòmic que mesura el canvi del valor total de les noves comandes de compra realitzades als fabricants de béns duradors, excloent els articles de transport.

Es preveu que les comandes guanyin un 0,4%, que és superior al 0,1% de l’agost del 2018. Si es té en compte els darrers sis mesos d’història, els béns duradors bàsics han mostrat molta desviació respecte a la previsió i les xifres anteriors, cosa que en realitat és molt bona respecte a la punt de vista comercial. Com més es desvia, més possibilitats tenim de captar les fluctuacions de preus.

USD – PIB final trimestral

És una xifra trimestral i té un bon impacte en els mercats financers. El 2T 2018, l’economia nord-americana va créixer a un ritme anualitzat del 4,2%, el més ràpid en quatre anys. També s’espera que el llançament del PIB durant el tercer trimestre mostri xifres similars, cosa que permetrà a Trump fer una nova ronda de victòries. Un llançament de 3,5 o una xifra inferior pot provocar una forta venda del dòlar.

Divendres – 28 de setembre

GBP: compte corrent

Es preveu que l’Oficina d’Estadístiques Nacionals publiqui el compte corrent a les 8:30 (GMT). És una diferència de valor entre els béns importats i exportats, els serveis, els fluxos d’ingressos i les transferències unilaterals durant el trimestre anterior. Es preveu que les xifres mostrin un dèficit comercial de 19.400 milions contra 17.700 milions al juny del 2018.

GBP – PIB final trimestral

Es preveu que l’Oficina d’Estadístiques Nacionals publiqui la xifra del PIB a les 8:30 (GMT). S’espera que el PIB (producte interior brut) es mantingui sense canvis, del 0,4% enfront del 0,4% del trimestre anterior.

Tot i això, tenint en compte el recent salt de les xifres d’inflació del Regne Unit del 2,5% al ​​2,7%, podem esperar ecos del PIB? Bé, hauríem d’estar preparats per a això. Quan es publiquen les notícies positives, Sterling pot mantenir-se alcista ja que s’espera que el BOE (Banc d’Anglaterra) mantingui el to hawkish en les seves reunions de política monetària.

CAD – PIB m / m

De la mateixa manera, Statistics Canada ha de llançar el producte interior brut a les 12:30 (GMT). Comerciants, serà realment interessant veure com els recents aranzels dels Estats Units han afectat la productivitat canadenca.

L’expectativa dels economistes és del 0,1%, respecte al 0,0%. És probable que doni suport a Loonie almenys fins al llançament de les notícies. Tot el millor i estigueu atent al calendari econòmic dels líders FX per obtenir senyals de cobertura en directe i de divises. Que tingueu un cap de setmana impressionant.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me