Daily Brief, 18 de gener: tot el que heu de saber sobre l’or el dilluns!

Durant les hores de negociació asiàtiques de dilluns, el metall groc va aconseguir frenar la seva ratxa de derrotes inicials i va aconseguir algunes modestes ofertes al voltant del nivell de 1.830 dòlars, ja que els inversors del mercat es dirigien al metall preciós refugi segur a causa del nombre creixent de casos COVID-19 i dades econòmiques nord-americanes tristes.

A part d’això, el cautelós sentiment previ a l’inici del mandat del president electe dels Estats Units, Joe Biden, i la manca de dades / esdeveniments importants, juntament amb un llarg cap de setmana als Estats Units, han mantingut els riscos pesats, donant un suport addicional als preus del metall refugi segur. Com tots ho sabem, el senyor Biden ja va llançar un enorme paquet d’estímuls de coronavirus (COVID-19) per valor de 1,9 bilions de dòlars, però l’últim xerrameca que va envoltar la cancel·lació del permís de canonada Keystone XL mitjançant accions executives a la seva el primer dia d’oficina continua exercint una pressió negativa sobre el sentiment del mercat.

En contrast amb això, el biaix alcista prevalent al voltant del dòlar nord-americà, recolzat per l’estat d’ànim del mercat, va resultar ser un dels principals factors que ha mantingut una tapa en els guanys addicionals en els preus del metall groc, ja que preu de OR està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà. Mentrestant, la darrera afirmació dels productors de vacunes, que tenen la capacitat de domesticar les variants del coronavirus, està ajudant a limitar les pèrdues més profundes del sentiment comercial del mercat, cosa que podria exercir una certa pressió sobre els preus del metall groc. L’or cotitza actualment a 1.837,93 i es consolida entre 1.804,39 i 1.839,54.

El mercat de renda variable global no va poder aturar el seu comportament negatiu de la setmana passada, mantenint-se agre el dia enmig de la manca de dades / esdeveniments importants i d’un llarg cap de setmana als Estats Units. Mentrestant, el cautelós sentiment previ al primer dia de mandat del president electe dels Estats Units, Joe Biden, també ha exercit una pressió a la baixa sobre el sentiment del mercat. Segons els darrers rumors, s’espera que Biden cancel·li el permís de canonada Keystone XL del Canadà, cosa que està pressionant el sentiment del mercat i donant suport als actius de refugi segur. A més, un altre motiu del sentiment de risc del mercat també podria estar associat al compromís de la propera secretària del Tresor, Janet Yellen, amb el valor del dòlar determinat pel mercat. A més, els problemes i els dubtes sobre el coronavirus (COVID-19) sobre les economies dels EUA i la Xina estan creant una càrrega addicional que afecta el sentiment comercial del mercat. Els dubtes sobre la recuperació econòmica es van alimentar després que els EUA i la Xina publiquessin dades econòmiques mixtes.

 

Pel que fa a les dades nord-americanes, les vendes minoristes bàsiques van disminuir un 1,4% intermensual al desembre, que va ser superior a la contracció del 0,1% de les previsions i de l’1,3% al novembre. Mentrestant, l’índex de preus de producció (IPP) va augmentar un 0,3% mensual al mes de desembre, mentre que les vendes al detall van disminuir un 0,7% el mateix mes.

Pel que fa a les dades xineses, el PIB del quart trimestre (T4) de la Xina va augmentar del 6,1% al 6,5% interanual, però es va reduir en base QoQ, fins al 2,6%, enfront del 3,2% previst i el 2,7% anterior. A més, la producció industrial del desembre va créixer després del 6,9% esperat, fins al 7,3% interanual, mentre que les vendes al detall van caure per sota de la lectura anterior del 5,0% i del consens del mercat del 5,5%..

A banda d’això, un altre motiu del sentiment comercial negatiu també es podria atribuir a les preocupacions per l’augment del nombre de casos de COVID-19 i els bloquejos durs econòmicament dolorosos, que van impulsar el dòlar americà de refugi segur..

El dòlar nord-americà de gran abast va aconseguir ampliar els seus beneficis durant la nit, mantenint-se alcista el dia, ja que els inversors prefereixen invertir en actius de refugi segur, arran del sentiment del mercat de risc. No obstant això, els guanys del dòlar nord-americà semblen bastant afectats per les baixes dades nord-americanes. D’aquesta manera, els guanys del dòlar nord-americà s’han convertit en un factor clau que ha mantingut una tapa sobre els guanys addicionals en els preus de l’or, a causa de la relació inversa entre els preus de OR i el bitllet verd.

Per contra, la disminució del nombre de casos de coronavirus al Regne Unit ha ajudat a limitar les pèrdues més profundes del sentiment comercial del mercat. Segons l’últim informe, el Regne Unit va informar diumenge 38.598 nous casos de coronavirus, que és el nombre més baix des del 27 de desembre. El Regne Unit començarà a oferir dosis de vacuna a persones de 70 anys o més i a aquelles que es considerin clínicament extremadament vulnerables a la coronavirus. Per tant, el desplegament de les vacunes facilitarà algunes de les restriccions de bloqueig perjudicials econòmicament al març.

En absència de dades / esdeveniments importants el dia, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en el discurs del governador de BOE Bailey i de Candian Housing Starts. Mentrestant, els catalitzadors de risc, com la geopolítica i els problemes del virus, també seran essencials de vigilar.

Suport i resistència diària

S1 1.769,19

S2 1.802,78

S3 1.815,73

Punt de pivot 1.836,36

R1 1.849,32

1.869,95 R2

R3 1.903,53

 

Negociació a OR va ser fortament baixista, a 1.801, abans que rebotés per operar al nivell 1.831, que funcionava com a resistència. A la banda superior, una ruptura alcista a 1.831 podria estendre la tendència de compra i conduir el preu de l’or cap a les properes àrees objectiu de 1.841 i 1.846, mentre que el suport es podria mantenir a 1.831. El RSI i el MACD suggereixen les possibilitats que la tendència de compra pugui continuar avui. Bona sort!

10 m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me