Daily Brief, 16 de novembre: tot el que heu de saber sobre l’or avui

Bons comerciants i benvinguts a una altra setmana emocionant,

Preus del metall preciós, OR, va augmentar a mesura que l’augment de les infeccions de coronavirus a nivell mundial va tornar a encendre les preocupacions sobre les pèrdues econòmiques, com a conseqüència de la pandèmia. Simultàniament, l’escepticisme sobre la capacitat d’una vacuna potencial COVID-19 per aturar la propagació del virus va ampliar encara més el valor del metall refugi segur. El dòlar nord-americà de base general no va aconseguir cap tracció positiva, romanent deprimit el dia, ja que persistien els dubtes sobre la recuperació econòmica mundial de COVID-19. A més, el sentiment de risc sobre el mercat, recolzat per l’optimisme sobre una vacuna potencial per al coronavirus altament contagiós, també va jugar un paper important a l’hora de debilitar el dòlar segur dels Estats Units..

El metall groc va aconseguir aturar la ratxa de derrotes de la setmana anterior, superant-se el primer dia d’una nova setmana. No obstant això, el sentiment alcista entorn dels preus de l’or va donar suport al biaix de venda prevalent pel que fa al dòlar nord-americà. Les pèrdues del bitllet verd es van considerar com un dels factors clau que van ajudar la mercaderia denominada en dòlars. Com a resultat, el dòlar nord-americà va estar sota pressió a causa dels dubtes sobre la recuperació econòmica del COVID-19 als EUA. A més d’això, l’estat d’ànim del mercat, recolzat per diversos factors, també va jugar un paper important a l’hora de soscavar el dòlar americà de refugi segur. A part d’això, el biaix alcista al voltant dels preus de l’or es va veure reforçat per la forta pujada dels casos COVID-19, que va provocar el retorn de l’actiu refugi segur. Al contrari, el sentiment comercial del mercat s’ha vist verd des de l’inici de la setmana, recolzat en l’esperança que una vacuna eficaç estigui disponible aviat.

Mentrestant, el sentiment de risc de mercat va augmentar després de les optimistes dades de la Xina, que van impulsar el S&P 500 futurs més alts. Com a resultat, el to optimista del mercat es va convertir en el factor clau que va mantenir una tapa sobre els guanys addicionals del metall refugi segur. A l’altra banda de l’estany, el sentiment de negociació del mercat no es va veure gens afectat pel conflicte sino-nord-americà, que recentment va agafar ritme després que l’administració Trump va mostrar la seva voluntat de limitar les inversions en empreses xineses. Actualment, el metall groc cotitza a 1.890,30 i es consolida entre 1.886,99 i 1.899,01.

No obstant això, les pèrdues del dòlar nord-americà es van convertir en el factor clau que va mantenir els preus del cru més alts, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del bitllet verd. Mentrestant, a les 22:05 PM ET (02:05 GMT), l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd enfront d’un cub d’altres monedes, havia baixat un 0,14%, fins a 92.588.

A més, el sentiment alcista al voltant dels preus del cru es va reforçar després que la producció industrial xinesa superés les estimacions, augmentant les esperances sobre el creixement econòmic de la Dragon Nation, que va donar un suport addicional al mercat energètic. Pel que fa a les dades, la producció industrial de l’economia xinesa va augmentar un 6,9% interanual per segon mes consecutiu a l’octubre, superant el guany esperat del 6,5%. A més, la inversió en actius fixos va créixer un 1,8% interanual a l’octubre, enfront del 1,6% previst i el 0,8% anterior.

A l’altra banda de l’oceà, la raó del biaix alcista que envolta els preus del cru també es podria atribuir a l’últim informe que suggereix que la demanda de petroli de l’Índia ha augmentat per primera vegada des del febrer. Segons les últimes dades, la demanda total de petroli de l’Índia va augmentar un 2,7% interanual a l’octubre, fins a arribar als 17,8 milions de tones, segons les dades provisionals publicades pel Departament de Planificació Petrolera del ministeri del petroli & Cel·la d’anàlisi.

Nivells tècnics diaris

Suport a la resistència

1.849,50 1.878,10

1.837,40 1.894,60

1.820,90 1.906,70

Punt de pivot: 1.866,00

L’or pot trobar suport al nivell 1.886 i resistència al nivell 1.898. La continuació d’una nova tendència a l’alça podria portar els preus del metall preciós, l’or, a uns 1.909. El MACD és neutre; no obstant això, les probabilitats de trepitjar lateralment continuen sent fortes entre 1.886 i 1.898. Primer vigilem l’àrea de 1.891, ja que per sobre d’això podem esperar un rebot i, per sota, es podrien veure vendes fortes fins a 1.886. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me