Daily Brief, 10 de febrer: tot el que heu de saber sobre l’or avui.

Bon dia comerciants,

El metall preciós, OR, va tancar a 1.838,56, després de situar una màxima de 1.848,51 i una mínima de 1.828,81. El OR els preus van ampliar dimarts els seus guanys per tercera sessió consecutiva, enmig de la creixent debilitat del dòlar nord-americà i de les esperances d’estímul fiscal nord-americà. OR els preus van saltar un 1%, fins al màxim d’una setmana el dimarts, a conseqüència de les expectatives creixents que aviat es lliurarà el paquet d’estímul nord-americà de 1,9 bilions de dòlars. Els legisladors nord-americans tenen un esquema pressupostari que podria impulsar el paquet d’alleujament del coronavirus proposat pel president dels Estats Units, Joe Biden, al Congrés sense el suport dels republicans, i s’espera que aquesta legislació s’aprovi abans del 15 de març. Aquestes expectatives creixents han pesat sobre el dòlar nord-americà. donant suport als preus del metall groc.

 

Dimarts, el dòlar nord-americà va caure al seu nivell més baix en més d’una setmana, cosa que va fer que els lingots fossin més econòmics per als titulars d’altres monedes. OR es considera una cobertura contra la inflació i la degradació de la moneda que probablement es deriven de mesures d’estímul generalitzades. Segons el president dels Estats Units, Joe Biden, la mida dels controls d’estímul de 1.400 dòlars no és negociable, però es podrien negociar algunes parts del projecte de llei. Va dir que havien promès lliurar 1.400 dòlars als nord-americans i ho aconseguirien. Tanmateix, també volia controls d’estímul per dirigir-se a persones específiques, que excloguessin aquells de grups amb ingressos més alts.

 

Un cop aprovat el projecte de llei, el pla de Biden també finançaria programes que inclouen assegurança federal per desocupació i ajuda financera per a governs estatals, locals i tribals. Mentrestant, els controls setmanals d’atur federal de 300 dòlars que el Congrés va aprovar al desembre, com a part de la legislació d’alleujament del coronavirus de 900.000 milions de dòlars, caducaran al març. Durant la seva campanya presidencial, Biden es va comprometre a reformar el sistema d’atur i també ha dit que treballarà amb el Congrés per ampliar les prestacions d’atur autoritzades en virtut de la Llei CARES, que es van renovar al desembre, fins que duressin la crisi. El president ha proposat lliurar pagaments federals per desocupació de 400 dòlars fins al setembre per ampliar les prestacions.

 

A part de l’estímul nord-americà, el dòlar nord-americà va ser feble dimarts a causa del lent lliurament de les vacunes contra el coronavirus als EUA. Fins ara, s’han distribuït gairebé 30 milions de dosis de vacuna contra el coronavirus als EUA, cosa que està molt per darrere dels 100 milions de dosis que Trump va prometre distribuir a finals del 2020. Biden es va fixar un objectiu de 100 milions de picades de vacuna en els primers 100 dies de la seva administració. La seva proposta destinarà uns 160.000 milions de dòlars per a un programa nacional de vacunació. Biden també ha demanat al Congrés que lliuri les finances necessàries per fer front al virus. Va demanar al Congrés que li donés el paquet d’estímuls aviat, ja que es compromet a lliurar 100 milions de tirs de la vacuna als nord-americans dins del termini dels primers 100 dies.

Segons el paquet proposat per Biden, el crèdit fiscal per a fills també ampliarà el subsidi actual que dóna dret a les famílies a reclamar 2.000 dòlars per als menors de 17 anys. Si s’aprovessin, les reclamacions augmentarien a 3.600 dòlars anuals per a un nen petit i més a 3.000 dòlars anuals per a un nen gran.

Pel que fa a les dades, a les 16:00 GMT, va arribar l’índex NFIB de petites empreses de gener, que va mostrar una caiguda a 95,0, enfront de l’esperat 96,6, que pesava sobre el dòlar verd i donava suport al OR preus. A les 20:00 GMT, es van llançar les JOLTS Job Openings, que van augmentar fins als 6,65 milions, enfront dels previstos 6,42 milions, que donaven suport al dòlar nord-americà, i van limitar els guanys addicionals en els preus del metall groc.

Nivells tècnics diaris

Suport a la resistència

1.814,14 1.847,44

1.794,07 1.860,67

1.780,84 1.880,74

Punt de pivot: 1.827,37

Dimecres, cotització del metall preciós OR continua sent alcista, en línia amb la previsió anterior. Es cotitza a 1.840 i es manté per sota d’una àrea de resistència immediata de 1.844. A la part inferior, el suport es manté als nivells 1.834 i 1.828. Una ruptura alcista a 1.844 podria estendre la tendència de compra fins als 1.852. És probable que el biaix alcista domini més de 1.828. Com que aquest nivell està una mica lluny del preu de mercat actual, hauríem de vigilar un biaix baixista per sota de 1.844. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me