Daily Brief, 1 de març: tot el que heu de saber sobre l’or el dilluns!

Bon dia comerciants,

Preus del metall preciós, OR, va tancar a 1.734,37, després de situar una màxima de 1.775,75 i una mínima de 1.717,22. L’or va ampliar les seves pèrdues, caient per segon dia consecutiu divendres, i va assolir el seu nivell més baix des de mitjans de juny de 2020. L’or va caure al voltant del 3% l’últim dia de la setmana, assolint el seu nivell més baix en vuit mesos, a la part posterior de un dòlar nord-americà més fort i uns rendiments elevats del Tresor nord-americà. L’índex del dòlar nord-americà (DXY) va augmentar fins al màxim de la setmana a 90,8, pesant els preus de l’or i sumant les seves pèrdues divendres. En una nota de deu anys, els rendiments del Tresor nord-americà també van augmentar, arribant a l’1,6%, un nivell que no hem vist des del febrer del 2020, abans de l’esclat de la pandèmia de coronavirus..

Els rendiments han anat augmentant contínuament arran de les expectatives d’inflació augmentades, a mesura que els mercats comencen a fixar els preus de la reobertura de les economies de mercat desenvolupades. Una inflació més elevada té una relació positiva amb els preus de l’or, però també tendeix a augmentar els rendiments del tresor, cosa que al seu torn augmenta el cost d’oportunitat de mantenir lingots no rendibles i, com a resultat, l’or ha patit. Els comentaris més recents de la Reserva Federal dels Estats Units, que afirmaven que no els preocupa l’augment dels rendiments dels bons, també van afegir combustible i van donar suport als rendiments a l’alça, pressionant més els preus de l’or i arrossegant-los fins al mínim de vuit mesos..

Pel que fa a les dades, a les 18:30 GMT, va entrar l’índex de preus bàsic PCE del gener, que va mostrar un augment del 0,3%, enfront del 0,1% esperat, que va donar suport al dòlar nord-americà i es va afegir a les pèrdues OR preus. Al gener, la balança comercial de mercaderies va mostrar un dèficit de -83,7B, enfront de l’esperat -83,0B, pesant sobre el dòlar nord-americà i limitant les pèrdues posteriors del metall groc. La renda personal del gener va augmentar fins al 10,0%, enfront del 9,4% esperat, donant suport al dòlar nord-americà i augmentant la pressió a la baixa sobre l’or.

La despesa personal es va reduir fins al 2,4% al gener, enfront del 2,6% esperat, pesant sobre el dòlar nord-americà i ajudant l’or a recuperar algunes de les seves pèrdues. Els inventaris a l’engròs Prelim van augmentar fins a l’1,3%, enfront del 0,3% esperat, pressionant el dòlar verd i limitant les pèrdues de l’or. A les 19:45 GMT, es va publicar el PMI de Chicago del febrer, que mostrava un descens fins als 59,5, enfront dels 61,0 esperats, que pesaven sobre el dòlar nord-americà i limitaven l’impuls a la baixa dels preus de l’or. A les 20:00 GMT, va entrar el sentiment revisat del consumidor UoM del febrer, que es va mantenir en línia amb les expectatives del 76,8. Les expectatives d’inflació revisades de la UoM també es van mantenir en un 3,3%.

Dijous, el president dels Estats Units, Joe Biden, va donar el vistiplau als atacs aeris contra instal·lacions a l’est de Síria, que el Pentàgon afirma que estan recolzats per milícies recolzades per l’Iran. Aquesta acció va ser una resposta als recents atacs de coets contra interessos nord-americans a l’Iraq. Aquests desenvolupaments podrien augmentar el sentiment de risc del mercat i donar suport als preus de l’or. Mentrestant, dissabte, el president Biden va registrar la seva primera victòria legislativa, ja que la Cambra de Representants va aprovar el paquet d’alleujament del coronavirus d’1,9 bilions de dòlars. No obstant això, els demòcrates s’enfronten a reptes amb l’esperança d’utilitzar el projecte de llei per augmentar el salari mínim.

Segons la presidenta de la Cambra, Nancy Pelosi, el poble nord-americà ha de saber que el seu govern està a favor seu i, per a això, és obligatori un paquet per combatre els efectes d’una pandèmia que ha matat més de 500.000 nord-americans i ha llançat milions de persones sense feina..

Els republicans creuen que gran part del paquet actual és innecessari, ja que afirmen que només el 9% del paquet de socors total es destinarà directament a combatre el virus. Ara que s’ha aprovat la factura, pesarà sobre el dòlar nord-americà i donarà suport als preus de l’or el primer dia de la setmana. No obstant això, dissabte, la Food and Drug Administration dels EUA va emetre una autorització d’ús d’emergència per a una tercera vacuna segura i eficaç, de Johnson & Johnson, per combatre el coronavirus. Això representa un pas més a prop del final de la crisi i ha donat a tots els nord-americans l’esperança d’una ràpida recuperació econòmica, que donarà suport al dòlar nord-americà i als fluxos de risc al mercat, i això, al seu torn, tindrà un impacte negatiu sobre els preus de l’or dilluns.

Nivells tècnics diaris

Suport a la resistència

1.757,86 1.789,96

1.740,33 1.822,53

1.716,76 1.840,06

Punt de pivot: 1.781,43

OR ha començat a recuperar-se, rebotant sobre la zona 1.715. El metall preciós va després del nivell 1.754, que marca el nivell de retrocés del 38,2% de Fibonacci a la part superior. Una ruptura alcista podria estendre la compra fins al següent nivell objectiu de 1.777, que representa el 61,8% de Fibonacci. Actualment, hi ha un biaix alcista que domina el nivell de 1.740,33, que probablement s’estendrà fins al punt de pivot de 1.781,43. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me