Daily Brief, 01 d’octubre: tot el que necessiteu saber sobre l’or avui.

Bon dia nois,

Els preus del metall preciós, l’or, es van tancar a 1.885.236, després de situar un màxim de 1.902,21 i un mínim de 1.881,32. En general, el moviment de l’or es va mantenir baixista durant tot el dia. Tot i registrar una pèrdua diària dimecres, els preus de l’or van finalitzar el tercer trimestre de l’any amb guanys del 4%. El dòlar nord-americà va recuperar la seva força al mercat, pesant els preus del metall groc, però l’índex del dòlar nord-americà (DXY) va ser gairebé pla dimecres, al nivell del 93,92. Tot i això, va aconseguir registrar guanys del 2% al setembre. En general, l’índex del dòlar nord-americà va caure un 3,5% en el tercer trimestre, cosa que va ajudar a l’or a registrar guanys durant el mateix període. Els candidats a les eleccions, Donald Trump i Joe Biden, van participar dimarts en el primer dels tres debats presidencials. Van discutir qüestions com el lideratge de Trump, la pandèmia del coronavirus, els impostos i l’economia nord-americana, però la discussió va acabar en un caos, sense que cap dels candidats obtingués cap avantatge decisiu del debat. El metall groc, que guanyava abans del debat, de sobte va caure, registrant pèrdues dimecres després de finalitzar el debat.

Mentrestant, les esperances de la propera ronda de mesures d’estímul nord-americanes van augmentar dimecres, després que la presidenta de la Cambra dels Estats Units, Nancy Pelosi, digués que era possible un acord entre els demòcrates i els republicans a finals d’aquesta setmana. L’optimisme al voltant del paquet d’ajuda als estímuls dels Estats Units també es va elevar després que dimecres el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, digués que la Casa Blanca mantindria converses amb els demòcrates contraris al Congrés.

A més, els últims comentaris del governador de la Reserva Federal, Michelle Bowman, dimecres, també van ajudar a millorar el sentiment de risc. Va dir que la recuperació econòmica dels Estats Units després de la recessió induïda per coronavirus va ser accidentada, ja que els nivells d’atur encara eren elevats i encara existia la necessitat de nous estímuls monetaris i suport fiscal.

Mentrestant, el president del Banc de la Reserva Federal de Minneapolis, Neel Kashkari, va dir que la recuperació econòmica dels Estats Units continuaria, tret que es produís un canvi o avenç dramàtic en el desenvolupament de vacunes o un canvi dramàtic en la política abans del previst. Va dir que el sistema actual estava ple de grans riscos inacceptables i que la recuperació econòmica era comparable amb un cotxe que necessitava una nova transmissió.

Pel que fa a les dades, l’or va disminuir, a causa del sentiment de risc millorat per les optimistes dades econòmiques xineses publicades a principis del dia. El PMI de fabricació de la Xina va superar els 50, amb un 51,5, i va revelar que el sector de la fabricació a la Xina es va expandir al llarg del setembre. A més, el PMI no fabricant de la Xina també va pujar per sobre dels 50,0, fins als 55,9, al setembre, donant suport a l’optimisme que la recuperació econòmica serà més ràpida del que s’esperava..

Pel que fa als Estats Units, el canvi d’ocupació no agrícola de l’ADP al setembre va augmentar fins als 749.000, enfront dels 650.000 esperats, donant suport al dòlar nord-americà. A les 17:20 GMT, el PMI de Chicago també va pujar per sobre de les expectatives de 52,0, fins a 62,4, proporcionant força al dòlar nord-americà. A les 17:39 GMT, les dades del PIB final del trimestre van mostrar una contracció del -31,4%, enfront del -31,7% previst, cosa que va impulsar el dòlar nord-americà. Les vendes pendents d’habitatges a l’agost també van augmentar fins al 8,8% enfront del 3,1% previst i van donar suport al dòlar nord-americà. Les fortes dades macroeconòmiques dels EUA van donar un impuls al bitllet verd, exercint dimecres pressió sobre els preus del metall groc.

Nivells tècnics diaris

Suport a la resistència

1.887,74 1.911,74

1.872,27 1.920,27

1.863,74 1.935,74

Punt de pivot: 1.896,27

El metall preciós, l’or, cotitza a 1.892 i ha format una sèrie d’espelmes laterals en el període horari, mostrant un rang d’operacions entre 1.900 i 1.886. Una ruptura alcista al nivell de 1.900 podria provocar la compra fins al nivell de 1.918, juntament amb un nivell de suport de 1.863. Vigilem les xifres de PMI de fabricació i reclamacions d’ocupació dels Estats Units per determinar la nova tendència del mercat. Avui sembla dominant un biaix alcista. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me