Breu resum de la sessió dels Estats Units sobre els senyals de divisa, 27 de novembre: comandes del PIB positiu i de béns duradors dels EUA

Avui ha estat un altre dia tranquil, ja que els mercats esperen la sortida de dades econòmiques importants i la finalització de l’acord de la primera fase. La major part de l’acció s’ha produït en parells de GBP, ja que les enquestes electorals del Regne Unit impulsen aquesta moneda. GBP / USD ha pujat uns 60 pips més avui, però ara s’està revertint. El australià, en canvi, va ser arrossegat a la baixa aquest matí, després que Westpac demanés dues reduccions més de les taxes RBA l’any vinent i també seguirà QE. A Europa, Ursula von der Leyen va ser confirmada oficialment com la propera presidenta de la Comissió Europea.

Tot i que, els esdeveniments forex més importants actuals han estat els informes de comandes del PIB i de béns duradors dels EUA. Les comandes principals i principals van registrar grans descensos al setembre, tal com va mostrar l’informe publicat el mes passat. Però, l’informe d’avui mostrava un gran canvi de vendes durant l’octubre, amb ordres centrals i bàsiques que salten un 0,6% més. L’informe del PIB també va ser millor del previst. El L’economia nord-americana va créixer el 2,1% (anualitzat) durant el tercer trimestre, enfront de les expectatives de l’1,9%, així que estic segur que Donald Trump hauria d’estar força content amb aquestes xifres.

La sessió europea

 • Preus d’importació alemanys – Els preus d’importació han estat negatius a Alemanya durant quatre dels darrers cinc mesos. Però, al setembre, es van convertir en positius, amb un augment del 0,6%. Tot i que s’esperava que els preus tornessin a ser negatius a l’octubre i que baixessin un 0,2%. Van disminuir, però només un 0,1%, tot i que això fa cinc mesos negatius. Per tant, la inflació de l’IPC es veurà afectada negativament per això.
 • Novak de Rússia no mostra voluntat de reduir la producció de petroli per part dels russos – El ministre rus d’Energia, Novak, ha comentat a primera hora d’aquest matí que l’OPEP + tindrà una agenda estàndard a la reunió la setmana vinent. OPEP + per discutir el compliment i les perspectives del mercat en reunió. Per tant, fa saber als mercats que a Rússia no li agrada una altra reducció de la producció de petroli.
 • Tarifes per mantenir-se baixes durant molt de temps segons el carril del BCE – L’economista en cap del BCE, Philip Lane, feia alguns comentaris sobre la política monetària a la zona euro. Va tractar breument la inflació, el creixement del crèdit i la política monetària. A continuació es mostren els seus comentaris:
 • Al BCE li importa
 • El creixement del crèdit a la zona de l’euro continua sent decent
 • La transmissió de polítiques funciona
 • Encara no heu assolit la taxa de reversió

Va dir que “li importa igualment la inflació massa baixa o massa alta”, però no crec que ell i el BCE hauran de preocupar-se per la inflació elevada durant molt de temps. S’espera que la inflació augmenti quan l’informe surti la setmana vinent, tant l’IPC bàsic com l’índex de preus al consum (índex de preus al consumidor), però continua sent molt baix.

Segons ell, la transmissió de polítiques funciona, cosa que significa que la darrera ronda de flexibilització monetària que van anunciar a la reunió de setembre té un efecte positiu. Crec que és massa aviat per mencionar-ho, ja que el BCE només va reiniciar el programa QE aquest mes. La taxa d’inversió encara no s’ha assolit, de manera que significa que mantindran els índexs negatius durant molt de temps i fins i tot podrien reduir-se encara més. No obstant això, a l’euro no li importa gaire EUR / USD es manté estable.

La sessió dels EUA

 • Informe del PIB dels EUA – S’ha publicat l’informe del PIB. Les expectatives eren per a un tick inferior a l’1,9% en el 3T, des del 2,0% en el 2T. Però, el PIB es va expandir un 2,1% en lloc d’una base anualitzada. El consum personal es va mantenir sense canvis en el 2,9%, contra un petit descens fins al 2,8% previst. El consum personal va afegir un 1,97%, enfront de l’1,93% en l’informe previ. La inversió privada bruta va obtenir -0,01 pp del PIB, encara menys de -0,27 pp a l’informe avançat. Inventaris +0,17 pp vs -0,05 pp informe anticipat. Exportacions netes -0,11 pp vs -0,08 pp informe anticipat.
 • PCE i reclamacions d’atur per índex de preus dels EUA – L’índex de preus del PIB va augmentar fins a l’1,8% enfront de l’1,7% esperat. Però el PCE bàsic es va reduir fins al 2,1% contra el 2,2% previst. S’esperava que les demandes d’atur baixessin de 227.000 a 223.000 aquest mes, però van superar les expectatives, fins a 213.000..
 • NOSALTRES Comandes de béns duradors – S’ha publicat l’informe de comandes de béns duradors. S’esperava que les comandes generals tornessin a baixar un 0,5% a l’octubre, després de caure un 1,2% al setembre. Però van superar les expectatives, augmentant un 0,6% el mes passat. S’esperava que les comandes bàsiques augmentessin un 0,2%, però també superaren les estimacions, mostrant un 0,6%. El mes anterior es va situar en l’1,2%, però es va revisar fins al -1,4%. Comandes de béns d’equip sense defensa ex aire + 1,2% enfront del -0,2% previst. Els enviaments de béns d’equip no ex-aire de defensa es van situar en el + 0,8% enfront del -0,2% esperat. Prior es va situar en el -0,7%, però es va revisar fins al -0,8%.

Oficis a la vista

Alcista [[EUR / GBP]

 • La tendència ha estat baixista des de fa mesos
 • El recorregut més alt està complet
 • Els fonaments apunten més avall
 • Els MA ofereixen una sòlida resistència

Les 50 i 100 SMA estan fent una gran feina com a resistència

L’EUR / GBP ha estat molt previsible. Es va convertir en baixista a mitjans d’agost i, des de llavors, el trànsit ha estat només de sentit. Aquest parell ha perdut uns 800 pips de dalt a baix i ara el preu s’està cotitzant prop de la part inferior. Durant el descens, les mitjanes mòbils han estat fent un bon treball proporcionant resistència durant els retrocessos i fent baixar el preu. Hem tingut un bon nombre d’operacions que han tingut un bon rendiment durant aquest descens. Evidentment, gairebé tots els nostres negocis han estat senyals de venda. Hem estat venent retrocessos a mitjanes mòbils, especialment durant l’última setmana d’octubre i aquest mes.

El 50 SMA (groc) ha estat proporcionant una resistència sòlida durant el darrer mes aproximadament, tantes vegades. Quan els compradors han passat per sobre d’ella, el 100 SMA (verd) ha ocupat el seu lloc, invertint el preu cap avall. Ahir vam veure una altra recuperació més alta en el gràfic de temps H4, després que una enquesta va mostrar un avantatge reduït per als conservadors al Regne Unit, que va ferir una mica el sentiment que envolta el GBP. Però, els 100 SMA es van mantenir forts una vegada més i, després d’uns petits canelobres de doji, aquest parell va retrocedir. Vam perdre aquesta oportunitat, però no puc superar-me massa, ja que la configuració de gràfics inversos es va formar durant les nits. De totes maneres, aquesta és la imatge en EUR / GBP i els retrocessos a les 50 o 100 SMA haurien d’oferir grans oportunitats de venda.

En conclusió

Els mercats continuen mantenint una gran tranquil·litat avui, ja que els comerciants es dirigeixen a un llarg cap de setmana als Estats Units que comença demà. El dòlar nord-americà ha començat a avançar, augmentant enfront de la majoria de les principals monedes després dels informes de comandes del PIB positiu i de béns duradors, però el moviment continua sent molt lent.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me