Bitcoin’s Place in the Future of Vietnam

Bitcoin, com la majoria d’altres criptomonedes, és una cosa que està pesant molt a la ment dels reguladors i dels economistes dels països desenvolupats. Com a mitjà de pagament i valor monetari general que no es basa en les monedes fiduciàries nacionals, el concepte ha estat capaç de canviar radicalment la forma en què operen les transaccions, però també coses com la inversió BTC, a tot el món..

No obstant això, en la seva major part, el concepte bitcoin és una cosa que està relacionada principalment amb els països de l’anomenat “primer món” o les nacions desenvolupades de tot el món. Quan es tracta de països en desenvolupament i dels que encara no estan desenvolupats (a part de la funció de remeses de les monedes digitals), molts perceben que les mateixes nacions estan fora del bucle de criptomonedes..

Però aquesta no és una regla fixa i hi ha molts exemples que mostren una imatge diferent. Recentment, la nació de Vietnam va entrar en la lluita com un d’aquests estats amb el desig de legalitzar i reconèixer BTC al país. Això podria tenir un impacte significatiu no només en la moneda digital, sinó també en la mateixa nació i la regió del sud-est asiàtic.

El pla Hanoi 2018

Les notícies que venien de Vietnam es van originar amb el càrrec més alt del país: el primer ministre. Segons un comunicat, el país té ara un pla aprovat per reconèixer formalment el bitcoin com una forma de pagament vàlida. El pla estableix que aquest reconeixement es farà el 2018, que el fixa en un període de temps d’uns 18 mesos, en funció de la interpretació de la data de finalització.

El primer ministre del Vietnam, Nguyen Xuan Phuc, va proporcionar al banc central del país la tasca de crear el marc legal perquè es produís. El Ministeri de Seguretat Pública de Vietnam i el Ministeri d’Hisenda s’uneixen al mateix procés.

De moment, es va revelar que el primer pas del procés serà una avaluació intergovernamental sobre com s’hauria d’abordar el mateix procés. S’ha d’acabar abans d’agost del 2018, després del qual es farà el marc per a la legalització.

Fiscalitat

A mesura que es prepara el document sobre legalitzacions, els funcionaris de Vietnam tindran una tasca addicional: esbrinar la imposició de la moneda digital. Tenint lloc junt amb la legalització, el problema fiscal es resoldrà el juny de 2019.

Això vol dir que per al 2020, Vietnam té previst disposar d’un sistema legal per a l’ús de criptomonedes (com a mínim BTC) i una manera de gravar el mateix ecosistema. Tot i que és ambiciós, el pla no és de cap manera impossible per a la gran nació asiàtica.

Al mateix temps, assenyala un gran canvi en l’enfocament del Vietnam a les criptomonedes. El 2014, el seu govern va declarar que els consumidors han de ser conscients dels riscos que comporten les monedes digitals. Però, al mateix temps, el seu banc central ha estat treballant clarament en algun tipus de pla d’adopció. De moment, sembla que el mateix pla estigui en ple moviment.

Una història difícil

De totes les nacions del món que van lluitar per la seva independència del poder colonial, no moltes han tingut una història recent tan terrible com Vietnam. Anteriorment coneguda com Indoxina, va lliurar una dura guerra als anys cinquanta per aconseguir la independència de França. Però això no era enlloc de l’escala del que vindria en forma de guerra civil que dividí el país per la meitat, enfrontant-se al nord amb el sud.

En el conflicte que va actuar com a apoderat de les animadversions de la Guerra Freda, la nació del Vietnam va acabar completament devastada amb milions de morts, però també va conduir a una clara victòria del nord comunista, que va unir el país i es va convertir en una de les regions més importants jugadors, tot i que sempre des d’un paper menys destacat.

Durant les dècades posteriors a la guerra del Vietnam, el país va lluitar per alliberar Cambodja dels khmers vermells i contra la seva juggerna de la veïna Xina, tot provocant la destrucció i la mort de la nació en lluita. Es podria argumentar que només després de finals dels anys vuitanta i el col·lapse del pacte de Varsòvia, una aparença de pau va descendir sobre Vietnam..

Tot i així, com de vegades va demostrar la història, la dificultat i les adversitats poden provocar una capacitat espectacular de reconstrucció i canvi. En el cas de Vietnam, es van jugar forces similars durant les dècades anteriors i ara sembla que una altra nació està disparant per unir-se al club Asian Tiger.

Temps canviants

Després del complex aïllament geopolític i de molts conflictes, tant grans com petits, la pàgina va començar a girar cap al Vietnam amb l’inici del segle XXI. En aquest moment, la nació va crear relacions diplomàtiques amb tots els altres països del món i va iniciar un programa de desenvolupament econòmic.

Des de llavors, Vietnam té una de les economies de més ràpid creixement del món. Això es va deure en part a l’estat general de les dificultats econòmiques i industrials, on la construcció va ser més fàcil a causa del catastròfic creixement que anteriorment va tenir Vietnam..

El cicle de millores i desenvolupament continua, sobretot gràcies a la geografia del país: està bàsicament envoltat de forts centres de producció industrial, principalment la Xina, però també d’altres nacions de l’Extrem Orient. Construir cap al mateix objectiu sembla una opció lògica per a qualsevol desenvolupament que Vietnam estigui buscant.

Un futur digital

No obstant això, el fet que Vietnam estigui a punt de convertir Bitcoin en un equivalent legal de qualsevol altra moneda fiduciària, mostra un camí de pensament diferent. En aquest futur Vietnam, la possibilitat de generar llocs de treball i ingressos relacionats amb les monedes digitals sembla una idea intel·ligent. Avui en dia se’n fan servir milions bitcoin per jugar en línia, obtenir préstecs, vendre i comprar coses en línia i fer molt més.

Arribar a una posició en què Vietnam pugui utilitzar el seu potencial intel·lectual en lloc d’un purament manual és una opció fantàstica per a una nació regional, no només per a Hanoi. El mateix prepararia millor Vietnam per al futur, on la fabricació es veurà interrompuda, igual que la majoria de les indústries tradicionals.

Tenir bitcoin com a moneda legal sembla més que raonable, sobretot perquè moltes nacions de la regió més àmplia encara faran servir monedes digitals només a través de programes humanitaris. Si Vietnam arriba a la legalització de la BTC en el termini previst, és gairebé segur que això l’ajudaria en gran mesura a assolir el seu alt nivell de creixement en la propera dècada..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me