Bitcoin o divises digitals del banc central: quina és la millor aposta?

D’una manera o altra, la moneda digital és en el nostre futur. Des que es va llançar la cadena de blocs de Bitcoin el 2009, cada vegada hi ha més conversos que s’han convertit en puristes i han acceptat la idea que una moneda descentralitzada sense una figura d’autoritat que en supervisi l’ús no només és una possibilitat diferent, sinó possiblement la forma del futur.

Dit això, les persones que realment es venen amb la idea de viure de Bitcoin o de qualsevol altra moneda descentralitzada encara són minoritàries. Actualment, la majoria de la gent s’utilitza còmodament per fer transaccions sense efectiu amb targetes de crèdit i dèbit, i és probable que molts més recolzin la idea d’un govern que només elimini el paper moneda i ofereixi als seus ciutadans una alternativa en moneda digital que encara estigui vinculada als bancs centrals.

Les probabilitats són que la majoria de la gent utilitzi aquest últim si els governs ho faciliten. Però la pregunta real és: quina és la millor aposta a la llarga? Serà més fàcil o fructífer utilitzar Bitcoin i monedes descentralitzades? O és que la persona mitjana només es conformarà amb l’ús de diners governamentals que ja no necessiten paper ni monedes??

Respondre a aquestes preguntes requereix una mirada una mica més profunda sobre l’evolució dels diners i la idea de transferir valor entre ells.

Una breu història sobre l’evolució dels diners

Fa milers d’anys, els homes de les cavernes feien un seguiment del valor mitjançant pals i pedres. Segles després, plomes, pell, or i plata, bescanvi, paper moneda i ara diners digitals han tingut lloc d’aquests pals i pedres durant breus moments.

La realitat és que tota forma de valor que els humans han utilitzat mai ha de ser precisament això, una manera de comunicar valor. El paper moneda per si sol no té cap valor a part del fet que els governs i els ciutadans estan d’acord que té valor. És per això que una moneda digital descentralitzada com Bitcoin té moltes possibilitats de substituir els diners tradicionals. També és més convenient fer servir diners digitals que estampar monedes o imprimir paper i controlar-ne la distribució en forma física. És per això que la nació digitalitzada de diners garantits pel govern també pot tenir molt a dir sobre la manera de comunicar valor en el futur.

Els pros i els contres dels diners digitals recolzats pel govern

El govern federal de la Xina ja té previst ampliar un programa pilot que inclogui convertint el iuan xinès en una moneda digital garantida estrictament pel govern. És probable que s’enlairés tenint en compte que el govern xinès manté una mirada més propera als seus ciutadans que gairebé qualsevol altre país del món. Afegiu-ho al fet que molts inversors xinesos aboquen els seus actius a Bitcoin com una manera d’escapar de l’ull del govern, i només té sentit que la forma predominant d’intercanviar valor de la Xina sigui inevitablement digital d’una o altra manera..

L’avantatge d’això és, òbviament, la conveniència, però l’inconvenient és que es controla un govern que és reiteradament interrogat per violar els drets humans. Podria ser que el iuan digital impulsés els xinesos cap a Bitcoin?

Els pros i els contres d’escollir Bitcoin per sobre dels diners del govern

Tant si viviu o no sota la vigilància d’un govern opressiu, Bitcoin val la pena jugar-hi, ja que us permet ser el vostre propi banc. En segon lloc, Bitcoin i la majoria de les altres criptomonedes controlen la inflació de manera algorítmica, cosa que significa que ningú no pot guanyar el sistema ni devaluar la moneda. Això és l’avantatge. L’inconvenient és que si perdeu els vostres diners, no hi ha cap línia telefònica d’atenció bancària, governamental o d’atenció al client a qui reclamar. L’altre desavantatge és que l’ús generalitzat de les criptomonedes com a intercanvis de valor quotidianes encara és probable que sigui a dècades.

Bitcoin és la millor aposta

Bitcoin ha de ser la millor aposta a llarg termini. En tot cas, les monedes digitals recolzades pel govern actuaran com una via d’accés a Bitcoin. Probablement acostumarà als jugadors i gent habitual a la idea d’utilitzar la moneda en un format estrictament digital, i no només mitjançant targetes de dèbit i crèdit, sinó fins i tot mitjançant claus USB o carteres de maquinari. Un cop la gent vegi que pot invertir en una moneda digital que no pot ser devaluada artificialment per poders que tinguin motius posteriors, tot té sentit apostar per monedes digitals realment descentralitzades..

A això s’afegeix el fet que Bitcoin i altres monedes digitals ja s’utilitzen àmpliament a través de llocs de joc de bitcoins, plataformes d’inversió institucionals i en països on la inflació s’està estenent, i només és qüestió de temps que Bitcoin augmenti la vostra llibertat i la vostra banca..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me