Futur d’ICO: entrevista exclusiva amb el CEO de Coin360

Alguna vegada has pensat en llançar el teu propi projecte o arrencada? Tots ho tenim. L’esfera criptogràfica està desbordada de persones que han passat per les seves idees. Podeu veure un exemple d’això en la forma en què la criptografia ha incorporat el crowdfunding a la seva estructura. Els ambiciosos entusiastes de la criptografia van prendre la idea del finançament col·lectiu i van donar vida a l’espai criptogràfic. El model de treball s’adapta bastant bé a la criptografia: en ella inventeu la vostra pròpia moneda per tal de donar suport a un projecte que us sentiu fermament. Si la gent troba el projecte útil i prometedor: envia diners per ajudar-lo a desenvolupar el projecte, rebent les fitxes que ha llançat. Sona bastant bé, oi? Bé, bàsicament és així com funcionen les Ofertes inicials de monedes.

Com la majoria de les tendències, té els seus aspectes positius i negatius. Molts projectes ajuden realment a resoldre problemes, com fa BlueOcean en l’àmbit mèdic, però també cal ser molt prudent a l’hora d’invertir per evitar enganyar-nos. Els ICO són ​​arriscats per diversos motius: des de la manca de regulacions governamentals fins a les manipulacions de pirates informàtics i lladres.

Independentment, el nombre d’ICO llistats va augmentar un 282% el 2018 (3804 projectes) en comparació amb 2017 (1349 projectes), però el nombre total de fons recaptats va augmentar només un 15% el 2018. A més, la vida mitjana d’un ICO va ser el doble de llarg a finals de 2018 en comparació amb el que era a finals de 2017 (estadístiques de ICObench).

Per obtenir algunes idees sobre els ICO i el que estem mirant en el futur, hem parlat amb Evan Ropp, CEO del seguiment del mercat de criptomonedes. Moneda360.

  1. Hola Evan. Parli’ns de Coin360. Per què ho vau fer si hi havia molts serveis similars?? Abans d’aconseguir les criptografies, em dedicava al comerç fiduciari i, quan vaig decidir provar-ho, em vaig adonar que no hi havia mapes de calor sòlids que fossin fàcils d’utilitzar i convenients. Tots els altres projectes que hi havia eren pràcticament idèntics i em va sorprendre la manca d’una UX decent en un mercat tan tecnològic. Així doncs, a l’equip de Coin360 se li va ocórrer la idea d’aprofitar totes les funcions més útils dels serveis del mercat fiduciari i combinar-los amb un rastrejador de preus criptogràfics amb una usabilitat d’alt grau i un disseny intuïtiu molt divertit. En fer-ho, hem convertit Coin360 en una eina ideal per als nouvinguts que vulguin entrar al mercat de criptografia i, si sou nou al món de les criptografies, us recomano encaridament Coin360 (rient). Personalment, m’agrada la idea d’un desenvolupament continu. Sempre afegim noves funcions al nostre servei: una de les darreres va ser una llista de seguiment, mitjançant la qual podeu introduir diverses monedes que us interessin i crear la vostra pròpia llista de monedes personalitzada. Ara l’hem actualitzat perquè els usuaris puguin crear fins a cinc llistes de visualització diferents. Funciona amb l’ajut del marc de cookies i anem a afegir registre de serveis perquè els nostres usuaris puguin accedir a les seves llistes de visualització a través de diferents dispositius.
  1. Quins són els punts forts i els punts febles del vostre producte? Estic convençut que el costat fort de Coin360 és el seu equip: la nostra gent és diversa i està disposada a aportar les seves habilitats, idees i coneixements. Volem que el producte sigui tan útil com pugui. Respecte a les debilitats: no en tenim cap (rient). Per ser honest, tenim problemes amb la versió mòbil de Coin360. Funciona lentament, sobretot en els iPhones, però ara ho solucionem: reescrivim l’aplicació des del principi i n’optimitzem el funcionament. Per descomptat, tenim petits errors que apareixen aquí i allà. Per exemple, recentment hem corregit un error amb els gràfics ubicats a les targetes de monedes. Estaven rellançant diverses vegades seguides amb algunes d’aquestes cartes. Vam conèixer el problema dels nostres usuaris i el vam solucionar el més ràpidament possible, en només dues hores, de manera que no dubteu a deixar-nos comentaris.!
  1. Recentment, Coin360 va anunciar el llançament d’una nova API. Per què creieu que el mercat ho necessita?? Hem provat moltes API durant el desenvolupament de Coin360. Per al nostre ús personal i per millorar Coin360, vam decidir desenvolupar la nostra pròpia API. Llavors vam descobrir que els nostres competidors pagaven les seves API. Però Coin360 sempre ha estat compartir experiències i dades. Per això, ens preparem per llançar la nostra API amb límits de sol·licituds més alts, més mètodes disponibles i actualitzacions de dades més ràpides que la majoria dels nostres competidors. Ara qualsevol persona del món pot contactar amb nosaltres per treballar amb la nostra API beta.
  1. Invertiu personalment en criptografia? Tot i les baixades de preus del mercat, segueixo invertint en algunes criptomonedes. Aprecio molt el que GRIN l’equip ho fa. Espero que l’equip continuï desenvolupant el seu producte. També hi ha alguns projectes prometedors com BitTorrent i Fetch.AI. Per tant, encara hi ha algunes oportunitats per invertir fins i tot amb el mercat de l’estat on es troba. Tot i això, he venut tots els meus tokens ICO.

  2. Quina és la vostra opinió sobre ICO? Com ha afectat la popularitat de les criptografies? Creieu que la gent es va implicar més en la criptografia a causa dels ICO?? En realitat, m’encanta la idea dels ICO. Vull dir que és fantàstic que gairebé tothom pugui invertir en un producte en què creu. I hi ha molts avantatges per a les empreses. No cal pagar molts diners a bancs d’inversió, advocats, auditors, etc. Si comparem una ICO amb una sortida a borsa que l’ICO és molt més barata i fàcil de llançar. Hi va haver una enquesta de PwC realitzada per Oxford Economics que va dir que el 83% dels CFO enquestats estima que la despesa de les OPI és de més d’un milió de dòlars (dades de pwc.com). Al meu parer, el problema és que hi ha massa persones no qualificades que han invertit en ICO. Es van invertir molts diners en alguns projectes poc fiables. Per tant, la gent va donar a aquestes empreses la possibilitat d’estafar-les. D’altra banda, he conegut molta gent que va entrar a la indústria del blockchain a través d’ICO. Com molts altres instruments, els ICO tenen els seus avantatges i desavantatges. No saltaria a cap conclusió perquè només han passat 2 anys des que va començar el bombo ICO. La indústria necessita més temps per perfeccionar els seus mètodes.
  1. Creieu que hi haurà una altra tendència per substituir l’ICO? No hi ha res de nou al mercat. Algunes companyies poden utilitzar VC (capital risc) com a mètode de captació de fons en lloc d’ICO. Hi ha alguns avantatges de recaptar fons a través de VC, per exemple, una empresa pot obtenir consultoria empresarial, connexions amb influents de la indústria i proves de concepte. També agraeixo molt Binance pel llançament de nous projectes Plataforma de llançament. Suposo que està bé que sigui més difícil recaptar diners mitjançant ICO. Al meu parer, és el problema dels inversors que molts ICO es van convertir en dubtes o fins i tot enganys. Hi havia diners fàcils per a persones que no tenien cap producte, un equip fort ni tan sols un llibre blanc. Espero que les ICO no desapareguin com a mètode de captació de fons, però vull que tots els inversors d’ICO dediquin més temps a analitzar els punts forts i els punts febles de cada ICO.

L’oferta inicial de monedes és una manera eficaç i bona de recaptar diners per a les startups. A més d’alguns desavantatges i inversió de la tendència, és difícil dir que la idea de la pròpia ICO hagi mort. La gent continua invertint diners, però la majoria ho fa amb més atenció i atenció: els inversors busquen projectes més creïbles i valuosos i no inverteixen més del que poden perdre. Per tant, l’ICO no està mort però experimenta grans canvis. El temps dirà quin serà el resultat final d’aquests canvis.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me