Què és la moneda Bitcoin?

Què és la moneda bitcoin? A moltes persones que senten parlar de bitcoin per primera vegada els costa entendre què és realment i com funciona com a moneda. Això és bastant normal perquè bitcoin ( BTC, XBT) no és una moneda fiduciària normal ni un vehicle d’inversió.

En ser la primera de moltes criptomonedes, Bitcoin ha atret milers de milions de dòlars de capital d’inversió de tot el món i la seva revolucionària tecnologia blockchain està canviant els processos de la societat moderna de moltes maneres diferents..

Per què el bitcoin és tan popular? Si busqueu una guia de bitcoins o una explicació completa sobre bitcoins, aquest article és exactament el que necessiteu.

Què és la moneda 1 de Bitcoin (imatge bitcoin)

Contents

Les imatges de Bitcoin com aquesta són simplement simbòliques de la moneda bitcoin real, que és completament digital i invisible.

Què s’explica Bitcoin / Bitcoin

Bitcoin és una moneda digital o virtual que es crea (extrau), s’emmagatzema, es negocia i es transfereix electrònicament. Bitcoin ( BTC, XBT) no està regulat per cap banc central ni cap autoritat central i es pot transferir fàcilment entre particulars o empreses de tot el món.

El ritme al qual es pot extraure bitcoin i també es limita la seva oferta màxima mitjançant l’algorisme de subministrament decreixent SHA-256. Bàsicament, això significa que cada vegada és més difícil extraure bitcoin. L’algorisme SHA-256 també limita la quantitat de bitcoins que es poden extraure a 21 milions d’unitats.

Aquest mecanisme és positiu per al preu del bitcoin, ja que impedeix que el mercat sigui inundat pel bitcoin, cosa que seria negativa pel seu preu.

Bitcoin s’ha convertit en un poderós instrument financer que es negocia i s’especula cada dia més.

Història de Bitcoin

Qui va inventar Bitcoin?

Alguns cervells intel·ligents de matemàtiques amb el pseudònim de Satoshi Nakamoto van inventar un poderós sistema de transferència de diners entre iguals el 2009 basat en una tecnologia descentralitzada de llibres de blocs..

* Un llibre major de blockchain és un llibre digital descentralitzat que es distribueix entre nombrosos nodes (ordinadors) en què el registre d’una transacció determinada no es pot modificar retroactivament sense canviar els blocs posteriors que estan vinculats al bloc que conté el registre d’aquesta transacció en particular. Les transaccions i els procediments executats en una cadena de blocs es regeixen per certes regles i configuracions que no es poden alterar en condicions normals.

En el procés, aquest individu va crear una criptomoneda descentralitzada i un sistema de pagament intel·ligent que s’ha convertit en molt més que simples eines per transferir valor entre amics, familiars i altres parts. Tant Bitcoin com la tecnologia blockchain subjacent han atret una quantitat increïble d’interès i capital d’inversió des que va ser inventada i implementada pel llegendari Satoshi Nakamoto, que va explotar el bloc de gènesi dels bitcoins el gener del 2009.

Per què es va inventar Bitcoin?

Bitcoin es va inventar per proporcionar un mitjà per transferir diners electrònicament sense ser governat per una autoritat central. El propòsit era permetre transferències de diners d’igual a igual i ràpides amb un sistema descentralitzat fiable que impedeixi efectivament la doble despesa.

* Doble despesa significa simplement gastar el mateix bitcoí (o quantitat de bitcoins) dues vegades. La doble despesa pot ser un problema amb les transaccions en efectiu digitals perquè cada porció de moneda digital té un fitxer digital que es pot duplicar i utilitzar per gastar la mateixa “moneda” més d’una vegada si no es prenen les mesures preventives adequades. Amb el paper moneda tradicional, això no és un problema. Per exemple, un nen que reparteixi una factura de 10 dòlars per alguns dolços a una botiga de llaminadures no pot tornar a gastar la mateixa factura de 10 dòlars perquè, després de confirmar la transacció, la factura ja no està en poder seu.

Bitcoin utilitza un mecanisme de confirmació realment eficaç que registra totes les transaccions realitzades a la cadena de blocs i li dóna un segell de temps. D’aquesta manera, totes les transaccions que s’han fet mai a la xarxa bitcoin s’organitzen cronològicament i un registre de signatures digitals acompanya totes les ‘unitats’ de moneda bitcoin, seguint el camí de propietat mitjançant el qual s’ha transferit la moneda. Si algú intenta gastar el mateix bitcoin dues vegades, només es confirmarà una transacció i es rebutjarà l’altra. Totes les transaccions de bitcoins es realitzen un seguiment en un llibre llibre descentralitzat públic que qualsevol persona pot examinar.

Mecànica de Bitcoin

Tecnologia Blockchain / Ledger descentralitzat de Blockchain

Tota la xarxa bitcoin està gestionada per un llibre major distribuït que utilitza tecnologia blockchain per tenir en compte els camins de transaccions i evitar la doble despesa. El llibre major és mantingut per milers de nodes o ordinadors que processen les transaccions a la xarxa i reben una recompensa (bitcoins i, en alguns casos, comissions de transacció) pel seu esforç de processament (després que la informació del llibre major s’organitzi i es col·loqui en blocs nous a la cadena de blocs i es troba un hash vàlid). Aquests nodes realitzen el que normalment es coneix com a mineria de bitcoins.

El llibre major bitcoin blockchain simplificat:

 • Recordeu que un llibre major és un llibre de comptes, un registre o un registre.
 • Els diferents ordinadors (nodes) de tot el món accedeixen a tot el llibre major o registre de transaccions de Bitcoin.
 • El llibre major s’actualitza contínuament, cosa que significa que cada ordinador sempre “mira” la versió més actualitzada.
 • Quan s’inicia una transacció a la xarxa bitcoin, l’acció es distribueix entre tots els equips de la xarxa.
 • Els ordinadors que processen la transacció han de verificar-la en funció de les condicions i regles específiques establertes al protocol bitcoin.
 • Quan finalment es verifica la transacció, s’engloba en un bloc de dades format per diverses transaccions de bitcoins.
 • Els blocs són com les baules d’una cadena. Quan es completa un bloc, s’adjunta per ordre cronològic a la cadena de blocs existent.
 • Quan es confirmen les transaccions i s’afegeixen a la cadena de blocs, no es poden revertir. No es poden eliminar ni substituir els blocs. Quan s’ha afegit un bloc a la cadena de blocs, és definitiu.

Subministrament de Bitcoin limitat

L’algoritme de subministrament decreixent que regeix la mineria de bitcoins i altres activitats posa un límit al ritme al qual es pot explotar el bitcoin. També limita el subministrament total de bitcoins a 21 milions. S’estima que l’últim bitcoí només s’extreurà el 2140. El subministrament limitat de bitcoins ajuda a mantenir el seu preu i és exactament el contrari de com funciona el subministrament de monedes fiduciàries en molts casos..

Capitalització de mercat i volum de negociació de Bitcoin

El límit de mercat de bitcoin fluctua constantment. En una etapa, a l’octubre del 2017, va ser de més de 95.000.000.000 de dòlars.

Bitcoin té un impressionant volum de transaccions diàries d’uns 1.952 milions de dòlars (octubre de 2017). Tot i que és un gran nombre per a una criptomoneda, és molt petit en comparació amb el EUR / USD amb una facturació diària massiva de més d’1,1 bilions de dòlars nord-americans.

Transferències / transaccions de Bitcoin

El Bitcoin es pot transferir d’una cartera de bitcoins a una altra amb comissions mínimes de transacció, si n’hi ha. Els bitcoins es poden enviar en petites porcions molt més petites que un bitcoin. L’import mínim de la transacció és diferent entre les diferents carteres i intercanvis de bitcoins. Amb les carteres bitcoin, qualsevol transacció superior a 0,000055 bitcoin no hauria de ser un problema. Els intercanvis de Bitcoin sovint tenen quantitats mínimes de transaccions de bitcoins més altes que les carteres, però encara són possibles transaccions relativament petites.

Com fer Bitcoin …

Com comprar Bitcoin amb monedes Fiat (dòlars, lliures, euros, etc.)

Per pagar alguna cosa amb bitcoin ( BTC, XBT) o per enviar bitcoins a algú, és evident que cal tenir bitcoins. Per rebre un pagament / transferència de bitcoins, només heu de configurar una cartera de bitcoins i proporcionar al remitent de bitcoins l’adreça de la vostra cartera. Les parts que necessiten finançar les seves carteres de bitcoins poden convertir monedes fiduciàries a bitcoins de diferents maneres:

 1. Intercanvis de criptomoneda / Bitcoin – Obriu un compte amb un bitcoins fiable o intercanvi de criptomonedes i ingressar diners mitjançant la vostra targeta de crèdit, targeta de dèbit o transferència bancària (transferència electrònica de fons). Després de dipositar els vostres dòlars, euros, lliures o una altra moneda fiduciària, podeu canviar-los per bitcoin a la borsa. Un cop tingueu bitcoin, podeu enviar-lo a qualsevol que us proporcioni una adreça bitcoin vàlida. També podeu rebre pagaments de bitcoins al compte que tingueu amb l’intercanvi de criptomonedes. Alguns intercanvis de criptomonedes ofereixen l’opció de convertir bitcoins i certes monedes fiduciàries a altres criptomonedes a més de bitcoin.
 2. Marketplace de Bitcoin – El Bitcoin es pot adquirir amb efectiu, targetes de crèdit, transferències bancàries, etc., localitzant persones als mercats de bitcoins que vulguin vendre bitcoins. Per descomptat, si el bitcoin es compra amb efectiu, el comprador ha de localitzar un venedor a la seva proximitat. El comprador, òbviament, ha de tenir una cartera de bitcoins preparada per rebre la transferència de bitcoins del venedor després de fer el tracte.

Què és la moneda 2 de Bitcoin (comanda de bitcoins)

El Bitcoin es pot comprar de moltes maneres diferents amb monedes fiduciàries als mercats de bitcoins, incloses les transaccions en efectiu i bancàries.
 1. Caixers automàtics de Bitcoin – Els caixers automàtics de Bitcoin apareixen a tot el món. Per comprar bitcoins amb efectiu en un caixer automàtic de bitcoins es necessiten els passos següents:
 • El vostre número de mòbil.
 • Rep un codi de validació i introdueix-lo.
 • Seleccioneu la quantitat de bitcoins que vulgueu comprar.
 • Seleccioneu si ja teniu un compte / cartera de Bitcoin o no. Si no ho feu, el caixer automàtic us en pot generar un i imprimir-ne els detalls.
 • Escaneja el codi QR si escau.
 • Introduïu el vostre efectiu al caixer automàtic i espereu la confirmació de la transacció. El bitcoí comprat s’enviarà a la vostra cartera de bitcoins i pot trigar fins a una hora a reflectir-se.
Què és Bitcoin Currency 3 (caixer automàtic bitcoin)
Els caixers automàtics de Bitcoin permeten a la gent comprar bitcoins amb efectiu.

Quant a les carteres i intercanvis de Bitcoin

Una de les principals diferències entre carteres bitcoin i els intercanvis és que amb un intercanvi de bitcoins, les monedes fiduciàries es poden convertir a bitcoin i al revés. Alguns intercanvis també ofereixen conversió de bitcoins a altres criptomonedes i / o conversió entre monedes fiduciàries i altres criptomonedes a més de bitcoin. Les parts que utilitzen borses de bitcoins poden enviar bitcoins a carteres de bitcoins o altres borses de bitcoins i també poden rebre pagaments amb bitllets de bitllets i borses de bitcoins.

D’altra banda, una cartera de bitcoins s’utilitza bàsicament com a mitjà d’emmagatzematge de bitcoins, que també pot rebre i enviar bitcoins. Les carteres de Bitcoin es tracten amb altres carteres de bitcoins, borses de bitcoins o comerciants que accepten pagaments amb bitcoins.

Tipus de carteres de Bitcoin

Carteres d’escriptori

Clients de Bitcoin

Els clients de Bitcoin funcionen de la mateixa manera que la cartera de bitcoins original, BitcoinQt, que ara s’anomena Bitcoin Core. El nucli de Bitcoin és un “client complet” o un client de node complet que requereix una forta potència informàtica. És el client bitcoin més fiable perquè amb ell podeu verificar de manera independent les transaccions a la xarxa bitcoin. Tanmateix, quan es descarrega Bitcoin Core, tota la cadena de blocs es descarrega al vostre ordinador. Els clients lleugers com Electrum són més fàcils d’utilitzar i fins i tot es poden utilitzar des d’un telèfon intel·ligent.

Altres carteres d’escriptori

Les carteres d’escriptori diferents dels clients bitcoin inclouen Exodus, mSIGNA, Armory i molts altres.

Carteres mòbils

Les carteres mòbils són carteres de bitcoins adaptades al vostre telèfon intel·ligent i un dels avantatges que ofereix és la capacitat de codi QR que permet pagaments instantanis de bitcoins.

Carteres físiques

Les carteres de paper són una forma fiable d’emmagatzematge en fred on el bitcoin es pot emmagatzemar amb seguretat. Les carteres de paper tenen bàsicament l’adreça pública de la vostra cartera bitcoin (que necessiteu per rebre transferències de bitcoins) i la clau privada necessària per transferir bitcoin a una altra adreça, impresa o escrita. Una manera fàcil i còmoda de crear carteres de paper és utilitzar llocs web com bitaddress.org. Es triga uns quants segons a crear-se i després es pot imprimir i emmagatzemar la cartera de paper en un lloc segur.

Carteres en línia

Amb aquesta opció, les vostres claus privades s’emmagatzemen en línia. Això ofereix l’avantatge de poder accedir-hi des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Tanmateix, és possible que perdeu el control de les vostres claus privades si el proveïdor de serveis en línia no pren les precaucions necessàries per protegir-les.

Carteres de maquinari

Carteres de maquinari com Trezor poden facilitar els pagaments de bitcoin segurs i emmagatzemar les claus privades electrònicament. L’avantatge d’utilitzar una cartera de maquinari és que es poden fer transaccions bitcoin segures en un ordinador que potser no sigui segur. L’altre avantatge és que les parts amb una gran quantitat de bitcoins poden emmagatzemar bitcoin de manera segura i executar transaccions bitcoins sense haver de confiar en tercers per obtenir més seguretat..

Es pot perdre o robar Bitcoin?

Sí. Els propietaris de Bitcoin haurien de prendre les precaucions necessàries per protegir els seus fons de Bitcoin dels pirates informàtics, lladres i de perdre claus o carteres privades. No obstant això, si es manegen correctament, els propietaris de bitcoins no haurien de tenir problemes per perdre’ls.

Per què és tan popular Bitcoin??

 • Transaccions ràpides i econòmiques – Les transaccions de Bitcoin sovint són gratuïtes o són realment barates. Per traslladar bitcoin de 1.000.000 de dòlars de Sud-àfrica a Hawaii (Hawaii és bàsicament antipodal a Sud-àfrica) es pot fer per menys de 10 dòlars … en menys d’una hora. Ara és fantàstic!
 • Anonimat
 • Volatilitat extrema dels preus i escalada de preus han proporcionat excel·lents oportunitats especulatives i d’inversió.
 • Oportunitats d’arbitratge entre diferents intercanvis de bitcoins i altres oportunitats relacionades amb el boom del bitcoins han aportat molt capital a aquesta criptomoneda.]
Què és la moneda Bitcoin 4 (anotada Michael Schumacher)
Les transaccions bitcoin ràpides han atret molts usuaris cap a aquesta increïble criptomoneda.

Podria Bitcoin “Crash and Burn”?

Definitivament, és possible, però a causa de la creixent confiança en Bitcoin i la seva immensa popularitat, és probable que no es produeixi un avenç important ben aviat. En aquest moment hi ha una important “tendència” de capital que flueix cap al bitcoin, que obstinadament suporta el seu preu. Probablement caldrà molta energia per aturar aquesta tendència i xocar amb el preu del bitcoin, tot i que el bitcoin “poderós” té un valor intrínsec molt baix i és un bon candidat per a un gran accident.

Bitcoin és un actiu de refugi segur?

Molta gent considera que el bitcoin és una gran quantitat de valor i una protecció contra el fracàs del banc central. Tenint en compte la volatilitat i la liquiditat relativament fina del bitcoin (sobretot si es compara amb els principals parells de divises), la majoria dels professionals de la indústria financera no consideren que sigui un actiu sòlid de refugi segur. L’or i el ien japonès són exemples d’actius de refugi àmpliament acceptats.

Un altre inconvenient important del bitcoin és que té molt poc valor intrínsec, com ja hem esmentat. Potser es convertirà en un refugi segur en el futur, sobretot si disminueix la seva volatilitat i augmenta la seva liquiditat. O potser el bitcoin serà història alguna vegada en el futur, qui ho sap?

Inversió Bitcoin / Especulació Bitcoin

Bitcoin ( BTC, XBT) ha estat un increïble vehicle d’inversió que ha omplert les butxaques de molts inversors amb bons guanys. Comprar i retenir ha estat una estratègia comercial popular de bitcoins que fins ara ha tingut un gran rendiment. El Bitcoin es pot negociar a les plataformes de canvi de divises i a les borses de bitcoins amb finalitats especulatives o d’inversió. Als intercanvis de bitcoins, el bitcoin normalment es pot comprar amb monedes fiduciàries o altres criptomonedes.

Quan negocien bitcoins a les plataformes de canvi de divises, els comerciants i els inversors solen contractar operacions de diferència (CFD) i no tenen ‘físicament’ bitcoin propis. Els beneficis o pèrdues es calculen en funció de la fluctuació del preu subjacent del bitcoin i s’acrediten o es carreguen als comptes comercials dels operadors.

El comerç de CFD de bitcoins amb corredors de divises pot tenir avantatges respecte al seu comerç en borses de bitcoins. Alguns dels avantatges inclouen l’accés a una liquiditat més profunda en alguns casos, seguretat total perquè el bitcoin no és propietat (i, per tant, no es pot piratejar), regulació adequada del corredor, la possibilitat de reduir bitcoins, l’accés per aturar la pèrdua, obtenir beneficis i altres comandes i eines avançades de gràfics i de negociació.

* Explotar el mercat de criptomonedes amb el comerç d’accions de preus!

Bitcoin també es pot negociar en plataformes de comerç social com eToro i ZuluTrade amb CFD. En aquestes plataformes, els inversors poden copiar les operacions dels comerciants astuts directament i automàticament als seus comptes comercials.

eToro també ofereix un nou producte financer apassionant anomenat CopyPortfolios que permet als inversors invertir en un CopyPortfolios format per diferents criptomonedes, inclòs el bitcoin. Aquest CopyPortfolios és gestionat per analistes professionals de l’equip d’eToro i, si cal, es reequilibra mensualment. Aquesta és una manera còmoda i intel·ligent d’exposar-se a diferents criptomonedes alhora sense haver de gestionar-ho vosaltres mateixos. La inversió mínima de CopyPortfolios és de 5.000 dòlars. Seguiu aquest enllaç per obtenir informació detallada sobre el comerç de bitcoins i altres criptomonedes amb eToro.

Alternatives de Bitcoin

Els inversors i els especuladors poden negociar nombroses criptomonedes a més de bitcoin. Algunes de les criptomonedes més destacades inclouen èter, litecoïna, guió, monero i ondulació. Per descomptat, hi ha altres maneres d’invertir o especular als mercats financers i els comerciants poden accedir fàcilment als mercats de divises, accions, bons, tipus d’interès, matèries primeres, opcions i futurs..

Rumors populars de Bitcoin

Sovint hi ha rumors segons els quals Bitcoin s’estavellarà o s’encarirà molt. Bitcoin ha produït nombrosos retrocessos al llarg dels anys, però ha continuat cotitzant a l’alça. Qui sap on anirà el preu del bitcoin en el futur? Alguns diuen que Bitcoin arribarà als 1.000.000 de dòlars abans del 2030. Altres negocien 100.000 dòlars el 2027. A veure què passa …

Bitcoin en perspectiva

Una cosa sobre el bitcoin és certa: ha superat tots els productes d’inversió ‘tradicionals’ des que es va inventar. Tot i això, cal assenyalar que potser no farà el mateix en les properes dècades. Potser sí, però fins a quin moment els diners fluiran cap a alguna estranya moneda virtual de la qual l’únic valor intrínsec sigui el seu valor com a mitjà d’intercanvi. Per a què serveix més Bitcoin??

Què és la moneda 5 de Bitcoin (saldo)
Els inversors experimentats mantenen carteres equilibrades. Tots els teus diners són en bitcoins?

En primer lloc, hi ha nombroses alternatives al bitcoin. Per exemple, èter, litecoïna, guió i ondulació, només per esmentar-ne alguns. Potser gran part del capital invertit actualment en bitcoin fluirà gradualment en algunes d’aquestes altres criptomonedes. Gran part de l’oposició dirigida contra les criptomonedes se centra en el bitcoin, que també podria afavorir un augment de l’ús de criptomonedes alternatives.

Hi ha molts factors desconeguts que podrien afectar el preu del bitcoin en el futur. L’últim que haurien de fer els inversors és estar massa segur del que farà el preu del bitcoin en el futur. Al cap i a la fi, un bitcoin només val el que algú està disposat a pagar o donar a canvi d’ell. Què està impulsant el preu del bitcoin a més del frenesí inversor i el seu valor com a mitjà d’intercanvi? Es pot menjar bitcoin o fer-ne alguna cosa? O Bitcoin està recolzat per qualsevol autoritat, actiu físic o govern? Algú ha vist mai un bitcoin? Segur que hi ha poca substància per evitar que Bitcoin caigui fins a terra.

A l’hora de negociar i invertir en bitcoin, s’ha d’exercir en tot moment una gestió adequada del risc. Pot ser que es guanyin molts diners amb el comerç de bitcoins, però els comerciants haurien d’exercir prudència a l’hora de negociar-los. El preu del bitcoin és realment volàtil i s’ha de manejar amb cura. S’han d’aplicar les següents regles d’inversió en negociar o invertir en bitcoins:

 • No arrisqueu tots els vostres diners a Bitcoin.
 • Invertiu o comercieu només amb diners que podeu perdre.
 • Comerç amb la tendència dominant.
 • No utilitzeu massa palanquejament, si n’hi ha.

En conclusió

En termes de valor intrínsec i altres aspectes, el bitcoin és completament diferent dels actius tradicionals, com ara monedes fiduciàries, accions i productes bàsics. Tot i això, Bitcoin ha superat amb escreix totes aquestes classes d’actius i pot continuar fent-ho durant força temps. L’extrema volatilitat de Bitcoin i el comportament de tendència persistent el converteixen en un gran campió en l’àmbit comercial per a aquells que tenen gana de guanys exponencials.

Els comerciants que vulguin participar en el fenomenal mercat de bitcoins estan convidats a utilitzar els rendibles senyals de bitcoins de FXLeaders. Aquells que no tinguin accés a un corredor de bitcoins fiable poden triar-ne un d’aquesta llista de corredors de criptomonedes.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me