Gràfics de preus històrics en EUR / USD: historial de preus en euros

L’euro es va emetre per primera vegada com a moneda el gener de 1999, quan es va obrir a 1.1795, i ara cotitza a 1.16391. El 2002, l’EUR va començar a circular a gran part d’Europa i, aleshores, el preu del tipus de canvi EUR / USD era de només 0,8907. A l’octubre del 2000, el parell de divises EUR / USD va caure fins al seu nivell històric més baix, a 0,8225. No obstant això, després d’això, el parell de divises EUR / USD va anar guanyant força a causa de l’augment de popularitat de la moneda euro consolidada. La parella va superar el nivell 1.000 el novembre del 2002 i va continuar la tendència alcista. No obstant això, el parell EUR / USD ha cotitzat en una àmplia gamma al llarg dels anys.

La moneda de l’euro ha estat adoptada per 19 estats membres de la UE com a moneda nacional. Hi ha molts factors que afecten el preu de l’EUR, incloses les condicions polítiques i econòmiques dels estats membres de la UE. Els preus del parell de divises EUR / USD es veuen afectats per diverses publicacions de dades econòmiques i altres notícies relacionades amb les dues monedes individuals. El tipus de canvi EUR / USD també es considera un parell de divises més arriscat i els factors que afecten el sentiment de risc del mercat també poden afectar els preus del parell EUR / USD. La relació entre el tipus de canvi EUR / USD i el sentiment de risc del mercat és positiva o directa, la qual cosa significa que un augment en un provoca un augment en l’altre i viceversa.

Actual EUR / USD Preu: $

 

EUR / USD

Taules de dades històriques:

Dades històriques de preus en EUR / USD

DataPreuOpenHighLowChange%

 

Canvi mensual

DataPreuOpenHighLowChange%

Factors que afecten els preus EUR / USD:

La zona euro:

La condició econòmica i política de 19 països membres de la UE que han adoptat l’EUR com a moneda nacional pot afectar significativament l’EUR i, al seu torn, el parell EUR / USD. Aquests països inclouen Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Irlanda, Itàlia, Letònia, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Portugal, Eslovàquia, Eslovènia i Espanya. Banc Central Europeu:

El BCE és el banc central de la zona euro. Controla la política monetària de tot el bloc. L’òrgan de decisió del BCE és el Consell de Govern, format pel Comitè Executiu i els governadors dels bancs centrals nacionals dels països membres de la zona euro. El Comitè executiu del BCE té un president, un vicepresident i quatre membres més. Tots els membres oficials de la UE esmentats anteriorment i els seus discursos i comentaris sobre l’economia i la política monetària europees influeixen en gran mesura en la moneda EUR i, en última instància, també en el parell EUR / USD.

Tipus d’interès:

El BCE utilitza el tipus d’interès a curt termini com a taxa de refinançament per gestionar la liquiditat del mercat. El BCE celebra una reunió del consell cada dos dijous per anunciar els tipus d’interès. La diferència entre el tipus de refinançament europeu i el tipus de Fons Fed dels Estats Units també és un bon indicador dels preus del tipus de canvi EUR / USD. Després de la primera reunió de cada mes, el BCE també fa una roda de premsa, on ofereix el seu punt de vista sobre la política monetària i l’economia.

Dades econòmiques:

Les dades econòmiques, com ara números d’ocupació, PIB, balança comercial, vendes al detall, indicadors de sentiment, IPC, IPP, IPH i indústria manufacturera & Els serveis PMI d’Alemanya, França, Itàlia i els Estats Units tenen una gran influència en els preus EUR / USD.

Factors polítics:

Com la resta de tipus de canvi, el parell EUR / USD també es veu afectat per la inestabilitat política als Estats Units i els països europeus, sobretot França, Alemanya i Itàlia. Com que Alemanya és l’economia més gran de la zona euro i Rússia té una quantitat important d’inversions alemanyes, la inestabilitat política o financera de Rússia també afecta els preus del tipus de canvi EUR / USD.

Pandèmia del Coronavirus:

La pandèmia del coronavirus va començar a propagar-se el primer trimestre d’aquest any, cosa que va provocar que economies de tot el món tanquessin totes les activitats, en un intent d’evitar que el virus es propagés encara més. Els bloquejos imposats a països de tot el món van provocar que les economies caiguessin en recessió, ja que els bancs centrals de tots els països es van veure obligats a introduir més flexibilització monetària i a reduir els tipus d’interès.

El BCE també va reduir els tipus d’interès a gairebé zero, igual que la Reserva Federal dels Estats Units, amb l’objectiu d’amortir els danys causats per la crisi del coronavirus. La pandèmia va afectar més durament l’economia nord-americana durant el segon trimestre. Recentment, l’OMS ha advertit als països europeus que la pandèmia produirà un nombre elevat de morts a Europa el novembre, ja que la taxa d’infecció hi ha augmentat. El coronavirus té un impacte negatiu sobre l’economia europea i la moneda local, que en última instància pesa sobre el parell EUR / USD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me