Gràfics de preus històrics de mineral de ferro: historial de preus de mineral de ferro

El mineral de ferro és un dels elements més comuns a l’escorça terrestre. El mineral de ferro és una roca de la qual es pot extreure ferro metàl·lic. Els minerals de ferro solen ser rics en òxids de ferro i es poden trobar en una gran varietat de colors, inclosos gris fosc, porpra, vermell rovell o groc brillant. Els principals tipus de mineral de ferro són l’hematita i la magnetita. La taconita és un mineral de ferro de grau inferior. Per si sol, el ferro no és prou fort per a la construcció i la fabricació d’altres objectes, per tant, el ferro brut es barreja amb altres elements, com ara manganès, tungstè, níquel, crom i vanadi per obtenir millors resultats. L’acer fabricat amb ferro s’utilitza en la fabricació, la construcció, la branca de l’automòbil i moltes altres aplicacions industrials.

 

Es calcula que els Estats Units tenen 110.000 milions de tones de reserves de mineral de ferro, la qual cosa es tradueix en 27.000 milions de tones de ferro. La major part d’aquest mineral és taconita, que es troba al districte del llac Superior de Michigan.

 

Com funciona el mercat del mineral de ferro:

 

El mineral de ferro és un component fonamental de la indústria siderúrgica mundial. Aproximadament el 98% del mineral de ferro extret s’utilitza en la fabricació d’acer. Més de 50 països del món extreuen mineral de ferro, inclosos Austràlia i Brasil, que dominen la quota de mercat de les exportacions.

 

Les mines de Michigan i Minnesota representen la major part de la producció de mineral de ferro als Estats Units. Val a dir que les mines dels Estats Units van generar 48 milions de tones mètriques de mineral de ferro el 2019. Austràlia va produir 930 milions de tones, seguida del Brasil amb 480 milions de tones. El 2019, els preus mundials del mineral de ferro van ser de mitjana de 112,15 dòlars per tona, un 21% més que els 93 dòlars per tona del 2018. Els preus eren de 88 dòlars per tona al març de 2020.

 

Quins factors influeixen en els preus del mineral de ferro?

 

El motiu del col·lapse dels preus del ferro es pot atribuir principalment a una caiguda de la demanda d’acer de la Xina, ja que compren aproximadament dos terços del subministrament de mineral de ferro a la mar, cosa que promou grans productors com BHP Billiton (BHP), Rio Tinto (RIO) i Vale (VALE). Aquestes empreses també tenen accés a jaciments de mineral de ferro de baix cost i es beneficien de les economies d’escala. El mercat s’ha convertit en un excés d’oferta, a causa de l’augment de la producció, que ha obligat les mines de mineral de ferro a un cost elevat a reduir la producció.

Usos del ferro:

1: Es pot utilitzar per produir acer i també s’utilitza en enginyeria civil, per a bigues, formigó armat, etc..

2: El ferro també es pot utilitzar per fabricar acers aliats, com ara acers al carboni, amb additius com níquel, vanadi, crom, manganès i tungstè.

3: El ferro s’utilitza àmpliament en la construcció de ponts, pilones elèctriques, cadenes de bicicletes, eines de tall i canons de rifles.

4: El ferro colat conté un 3-5% de carboni. S’utilitza per a vàlvules, canonades i bombes.

5: Els catalitzadors de ferro es poden utilitzar en el procés Haber per produir amoníac.

6: Es poden fer imants d’aquest metall i els seus aliatges i compostos.

 

Propietats físiques del ferro:

1 S’oxida amb aire humit, però no amb aire sec.

2: En ser un metall, té una naturalesa magnètica.

3: A temperatura ambient, aquest metall es troba en forma de ferrita o forma α.

4: A 910 ° C, canvia a ferro-γ, de naturalesa molt més suau.

5: Es fon a 1.536 ° C i bull a 2.861 ° C.

6: Es dissol fàcilment en àcids diluïts.

Per què es considera que el ferro és diferent dels altres elements?

La diferència és el nombre de protons que es troben al nucli dels àtoms. El nombre de protons fa que cada element sigui únic. Aquests números s’utilitzen per organitzar-los a la taula periòdica. El nombre de protons que es troben en els àtoms d’un element s’anomena nombre atòmic. A la taula periòdica, aquest número es troba a sobre del símbol de l’element. El ferro té 26 protons, de manera que el seu nombre atòmic és 26. El fet que el ferro tingui 26 protons al nucli és el que el fa ferro. 

 

Com es produeix el mineral de ferro? 

Hi ha tres passos per fer ferro:

1: Extracció 

2: Refinat 

3: Fabricació

 

1: Extracció 

La major part del mineral de ferro s’extreu a les mines superficials o a cel obert. Normalment, la maquinària pesada elimina la capa superior de la terra sobre una àmplia zona, deixant al descobert els minerals de ferro. En casos rars, els miners caven eixos a la terra, amb túnels laterals que els permeten seguir les venes de mineral. Un cop el mineral brut s’ha tret del sòl, es carrega als camions i després es llença el material als trituradors de fosses..

 

2: refinació:

Les màquines trituradores de pous aixafen el mineral i separen el ferro dels contaminants, com ara la sorra i l’argila. Les millors qualitats de mineral de ferro tenen un contingut de ferro proper al 70% i normalment requereixen menys processament. 

Els minerals de grau inferior poques vegades requereixen mètodes de refinació addicionals, anomenats beneficiació: 

Més lluny aixafar i rentar de les menes elimina més sorra i argila.

Magnètic la separació s’utilitza per separar el ferro de la sorra i l’argila

Peletització és un procés de conversió del ferro en pellets.

Sinterització és un procés d’escalfament de minerals de ferro en una massa semi-fosa.

 

3: Fabricació:

El ferro es produeix normalment en estructures d’acer revestides de maó en forma de torre anomenades alts forns. El mineral de ferro, el sinteritzat, el coc i la pedra calcària s’aboquen a la part superior del forn i l’aire calent s’introdueix al forn des del fons..

L’aire calent reacciona amb el carboni del coc per generar monòxid de carboni. El monòxid de carboni reacciona llavors amb el mineral de ferro per generar ferro pur i diòxid de carboni. Després, el ferro fos s’enfonsa a la part inferior del forn, mentre l’escòria produïda a partir de la pedra calcària que reacciona amb les impureses restants flota cap a la part superior. El ferro i les escòries s’eliminen del forn per separat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me