Per què els governs s’oposen realment a les criptomonedes?

Pel que fa als polítics, sembla que l’únic que s’hi fa és que no poden posar-se d’acord en res. Tanmateix, recentment va sorgir una altra cosa a la qual s’oposen uniformement tots els governs del món. Malauradament, no són armes nuclears ni actes contra els drets humans. És una criptomoneda.

Tots els experts de la indústria financera coincideixen que el potencial de la criptomoneda és increïble. Simplement fent que les remeses siguin barates, pot desencadenar un canvi enorme per a les economies del tercer món. I, tanmateix, aquest poder no s’aconsegueix i, sobretot, és a causa dels bloquejos dels governs.

Per què és així? Els governs no volen el millor per als seus països?

Per entendre per què els que tenen el poder desconfien de la criptografia i tot el que això comporta, cal entendre l’impacte que ja ha tingut. 

L’auge i la davallada de la criptografia durant l’última dècada

No es pot discutir el fet que el ràpid augment de la criptografia és una de les coses més importants que va passar a la darrera dècada. Tanmateix, a part del seu ascens estel·lar al protagonisme, també vam assistir a la seva caiguda sobtada.

Bitcoin, la criptomoneda més important del món encara avui, mostra aquest canvi de manera més destacada. El seu valor va passar d’uns 1.000 $ a 20.000 $ a 3.000 $ i després 10.000 $ tot en un lapse de dos anys. Aquesta taxa de volatilitat és preocupant, però estudiant últimes tendències de valor bitcoin es pot veure que està més o menys estabilitzat.

El mateix passa amb el mercat de criptomonedes en el seu conjunt. No té una expansió increïble com el 2018, però tampoc no disminueix ràpidament. Però el més important que cal preguntar aquí és per què va aparèixer aquest descens en primer lloc?

Qualsevol qüestió de les finances mundials és complexa i, per tant, està influenciada per un milió de factors. Tanmateix, és cert que un dels principals motius de la caiguda sobtada de la criptomoneda són les múltiples polítiques contra la criptografia. Diversos governs del món van entrar en pànic quan van veure el ritme ràpid de creixement criptogràfic i van prendre mesures per frenar o aturar completament aquest procés. Alguns fins i tot van arribar fins a allà prohibiu el bitcoin i altres criptomonedes.

Però, per descomptat, aquesta potència global no es pot aturar. Per tant, mentre es va dificultar l’augment de la criptografia, es va mantenir la tendència a utilitzar la tecnologia blockchain i les monedes digitals. Avui dia evoluciona per adaptar-se a la normativa legal o treballar al seu voltant. Això demostra que, malgrat els millors esforços dels polítics, el futur de la criptografia és brillant.

L’impacte de la criptomoneda en el comerç mundial

En primer lloc, la criptomoneda té el poder de fer que el comerç mundial sigui més ràpid i més assequible. Només això li atorga el poder de revolucionar completament l’economia mundial. És perquè, malgrat tots els avenços en aquesta matèria, la mecànica de les transferències de divises és complexa i insegura. Les plataformes de transferència de moneda en línia van fer grans millores en algunes parts del món i van reduir els costos de les transferències a menys de l’1%. Tot i això, la criptomoneda els pot fer pràcticament gratuïts.

A més, les transaccions blockchain són instantànies i extremadament segures. Això significa que el comerç mundial pot accelerar i reduir el nivell de risc per a diverses empreses.

El resultat és que si la criptomoneda s’accepta universalment, el comerç global canviarà més enllà de qualsevol reconeixement. Milions d’empreses rebran oportunitats il·limitades de creixement i col·laboració, ja que els pagaments transfronterers deixaran de consumir els seus marges de benefici.

La criptomoneda també no és imposable, cosa que significa encara més estalvi per a empreses i inversors. Per tant, tindran més fons per utilitzar per al creixement, impulsant encara més el comerç mundial.

Però aquesta manca d’impostos és un dels problemes més importants que tenen els governs amb la criptomoneda. A diferència dels diners fiduciaris, la cadena de blocs no es pot controlar i manipular per maquinacions polítiques i econòmiques. Per tant, no és estrany que els governs s’hi posin de manera uniforme?

La criptomoneda com a cobertura de fracassos econòmics i governamentals

Una altra cosa important a tenir en compte a l’hora de discutir la criptomoneda i el seu impacte en el comerç mundial és que la pròpia criptografia s’ha convertit en una cobertura. De fet, actualment creix en popularitat com a cobertura que protegeix la gent dels governs dolents, en particular.

Sí, la volatilitat comporta cert risc, però aquest risc sembla enorme per a aquells que viuen als Estats Units o als principals països de la UE. Per a la gent de Veneçuela, per exemple, aquesta volatilitat no és un problema tan gran en comparació amb el dramàtic debilitament de la seva moneda fiduciària que va resultar de les temibles polítiques del govern..

En resposta a situacions similars, ara la gent està considerant invertir en criptomoneda igual que invertir en or. Molts d’ells trien això com una alternativa a la conversió dels seus fons a USD, que durant molt de temps s’ha considerat com una “moneda de cobertura”. Això només s’afegeix a la llista de motius pels quals els governs, i el govern dels Estats Units en particular, utilitzen diferents mitjans per dificultar el progrés de la criptografia.

Quin és el futur de la criptomoneda al nostre món?

La necessitat del govern de controlar la població i el flux de diners està dificultant el desenvolupament de la criptomoneda. Tanmateix, fins i tot les polítiques desfavorables no poden aturar el descens dels diners fiduciaris. Les institucions financeres líders ho entenen, de manera que ara mateix intenten saltar a la criptomoneda.

El Banc d’Anglaterra està mostrant el camí anunciant que considera adoptar criptomoneda. Actualment investiga els riscos i els beneficis de l’ús de diners electrònics. Al món que s’està convertint ràpidament en efectiu, aquest és un exemple de futur que podria marcar la diferència d’aquesta institució financera en concret.

Com que els bancs estan quedant obsolets ràpidament fins i tot per a transferències regulars de diners, busquen solucions. Les plataformes de transferència de diners, que ofereixen tarifes més baixes i millors condicions que els bancs, tenen un enorme avantatge competitiu. Aquestes empreses ja han empès els bancs i els proveïdors tradicionals de transferència de diners a buscar qualsevol manera de millorar les seves pròpies ofertes. En cas contrari, seran completament expulsats del mercat.

L’adopció de blockchain i criptomoneda és una de les solucions que els bancs fan servir per sobreviure avui. Més de 200 d’ells ja accepten Ripple i altres experiments similars amb criptografia s’executen a tots els principals bancs.

Les empreses de transferència de diners tampoc no volen quedar-se enrere. Alguns d’ells, com Abra i BitPesa, accepten pagaments amb criptomoneda.

Tots aquests desenvolupaments mostren que la criptografia definitivament té futur. Com que el descens de l’efectiu és definitiu, el blockchain pot ser la solució que revolucionarà l’economia mundial. Tot i això, perquè això passi, cal començar un canvi a nivell de govern. Fins que les monedes digitals estiguin, almenys una mica legitimades, no podran adonar-se del seu potencial.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me