Per què els comerciants de criptomonedes desitgen més intercanvis P2P

Darrerament, hi ha hagut una tendència creixent en què més operadors opten pels intercanvis de criptografia P2P en comparació amb els seus homòlegs centralitzats. Això no és d’estranyar tenint en compte les nombroses deficiències dels intercanvis centralitzats, incloses les retencions de fons dels usuaris, problemes de seguretat a causa de la centralització, manipulació de diversos aspectes, com ara preus, falsificació del volum, manca de privadesa i molts més..

Els intercanvis entre iguals permeten als comerciants interactuar entre ells directament per comprar i vendre monedes criptogràfiques. Tot el que han de fer és registrar-se a un lloc web, ja sigui en un intercanvi, plataforma o mercat P2P, i publicar els seus anuncis comercials per comprar o vendre monedes criptogràfiques a preus específics o dins d’un rang de preus concret i, el més important, en un lloc predefinit. ubicació. 

Els comerciants prefereixen aquestes plataformes P2P per sobre de les seves contraparts centralitzades, ja que ofereixen més opcions de pagament i retirada, ofereixen operacions més ràpides en alguns casos i ofereixen una major privadesa amb algunes de les millors que no requereixen KYC. El més important és que no hi ha cap autoritat central que controli els fons dels usuaris. 

Molts avantatges sobre els intercanvis centralitzats

Una plataforma com localBitcoins.com permet als individus intercanviar criptografia per fiat a més de 248 països i 8223 ciutats. Això crea un mercat global on els comerciants són flexibles per operar amb homòlegs locals, nacionals i fins i tot internacionals. Avui podríeu comprar criptografia a algú del Japó i l’endemà vendre-la a un altre a Veneçuela. Les possibilitats aquí són il·limitades. 

Una altra cosa impressionant de les plataformes P2P és que permeten als comerciants dipositar i retirar fons de moltes maneres en comparació amb els intercanvis centralitzats. Una plataforma com Paxful permet més de 350 maneres de comprar i vendre BTC. Això ha vist la seva la popularitat creix i actualment té més de 3 milions d’usuaris registrats. Amb més usuaris, el seu volum de negociació també ha augmentat, amb més de 1.600 milions de dòlars negociats només el 2019. 

Les tarifes a les plataformes P2P són força mínimes a causa de les seves operacions econòmiques. Aquestes plataformes són gestionades per programari; per tant, incorren poc o cap despesa corporativa. En canvi, les plataformes centralitzades són gestionades per persones i cal pagar a aquestes persones per la feina feta. 

La privadesa és fonamental dins de les criptomonedes i, amb la creixent normativa dels governs, moltes plataformes s’han vist obligades a complir les normes AML i KYC. Per als comerciants que vulguin mantenir anònims els intercanvis P2P com ara NeuronEx no demaneu KYC. 

Gràcies a cadenes de blocs de quarta generació com Neuronchain, amb alta capacitat de producció, una plataforma com NeuronEx pot facilitar l’intercanvi de diverses monedes. Amb el llançament, hi haurà disponibles NRON, BTC, ETH, LTC, XRP, EMC, DASH, DOGE i, prop de mitjans d’agost, s’afegiran EOS, BCH, BSV, EURT, USDT, CNHT, XAUT.

Altres qüestions clau

La seguretat continua sent un tema crucial, especialment amb els intercanvis centralitzats. Un punt central d’autoritat significa un punt central de fracàs. Només durant l’últim any, més de 12 es van piratejar els intercanvis amb un xifrat per valor de més de 292.665.886 dòlars i robats uns 510.000 inicis d’usuari. És diferent per als intercanvis P2P, ja que no contenen monedes per als seus usuaris. Tot el que fan és connectar compradors i venedors, cosa que els permet tractar directament, cosa que els fa molt més segurs. 

Les plataformes P2P són resistents a la censura de transaccions i això les fa atractives per als comerciants que volen evitar les restriccions imposades pel govern. Atès que les persones fan intercanvis centralitzats, són vulnerables i poden ser fàcilment explotats pels governs. No fa gaire, el Banc Popular de la Xina va obligar a dos dels intercanvis més grans a la Xina en aquell moment per congelar totes les retirades de BTC durant un mes. Aquest escenari és força desagradable per a qualsevol comerciant. 

D’altra banda, els mercats P2P són pràcticament immunes a la interferència del govern, ja que no tenen un punt central d’autoritat que pugui ser coaccionat. Tot i així, és possible obligar algunes parts d’aquestes plataformes a deixar d’operar, però la resta del sistema no es veurà afectat. 

Com es resolen les disputes

Sí, els intercanvis P2P són fantàstics per als comerciants que vulguin més privadesa i els molts altres avantatges que ofereixen, però, com que no tenen autoritat, com poden evitar el frau? Diverses plataformes P2P utilitzen diferents solucions a aquest problema. Alguns utilitzen un sistema basat en la reputació en què els operadors es classifiquen després de cada operació i això indica si es pot confiar en ells o no.

Aquesta informació és visible per a tothom que utilitzi la plataforma i es pot veure abans que s’iniciï una operació. Si sorgeix una disputa, suposem que un comprador envia diners i el venedor no allibera les monedes criptogràfiques. Un àrbitre designat per la comunitat escoltarà les dues parts de la història i resoldrà el problema. 

Algunes plataformes P2P utilitzaran dipòsits per compensar la víctima d’un frau i pagar els serveis de l’àrbitre. També hi ha un sistema de reputació per a aquests àrbitres que garanteix que no abusin dels seus poders.

Conclusió

El desenvolupament de Bitcoin va conduir al naixement d’intercanvis centralitzats, que actuaven com a portes d’entrada al món de les criptomonedes. Es necessitava una mena d’interfície entre el món real i el món criptogràfic donades les poques empreses que accepten les criptomonedes com a forma de pagament. L’inconvenient de tenir aquestes plataformes centralitzades és diferent de les criptomonedes; les empreses les gestionen. Empren personal per supervisar i gestionar totes les interaccions entre els usuaris, on hi ha conflictes que serveixen d’àrbitres i, en el procés, cobren honoraris. Això comporta diversos desavantatges que hem esmentat anteriorment. 

Per resoldre aquests problemes, les plataformes P2P han evolucionat a mesura que les persones implicades en criptomonedes han sentit la necessitat d’alterar aquest mercat i oferir solucions descentralitzades gestionades per programes i no per persones. Ara, apareixen més plataformes P2P i, amb la seva popularitat entre els comerciants, no veiem que aquesta tendència acabi aviat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me