Les Stablecoins poden ser més rendibles que les apostes d’Altcoin?

La participació en criptomonedes ha esclatat en popularitat durant l’últim any, ja que més criptomonedes que mai permeten als usuaris apostar pels seus actius a canvi de recompenses pagades per la xarxa.

Tot i que la participació en altcoin pot ser rendible en molts casos, una fracció considerable de participacions en l’actualitat pateix pèrdues devastadores, a causa de la volatilitat subjacent de l’actiu que participen i / o de les condicions de mercat imperants. Per a aquells amb menys gana de risc, les inversions en stablecoin han sorgit com una alternativa més segura a la participació en altcoin, ja que els titulars de stablecoin ara poden obtenir un rendiment impressionant mentre assumeixen poc o cap risc mentre ho fan.

Moltes monedes d’aposta tenen un TAE negatiu

Tot i que moltes criptomonedes compten amb APR elevats, aparentment permeten als titulars obtenir un rendiment impressionant dels seus actius sense cap risc, fins i tot sense cap risc. La veritat és que poques criptomonedes produeixen realment un rendiment positiu quan també es té en compte l’acció del preu de l’actiu subjacent. Al cap i a la fi, de què serveix guanyar un 50% de TAE a l’any, quan l’actiu subjacent ha caigut significativament més?

Com que aquest TAE es mesura en l’actiu subjacent, no en termes de valor en dòlars nord-americans (USD), molts apostadors creuen erròniament que estan obtenint beneficis mitjançant la participació dels seus actius, quan en realitat estan en vermell. Sovint és el cas quan es contempla la vida útil d’un actiu en lloc de centrar-se en els canvis de valor a curt termini.

coinmarketcapGràfic Algorand (ALGO): agost de 2019 a agost de 2020. (Imatge: CoinMarketCap)

Agafeu Algorand (ALGO) com a exemple. Actualment, els titulars d’ALGO poden guanyar al voltant del 5,1% TAE per apostar les seves fitxes. Tanmateix, segons les dades de CoinMarketCap, Algorand ha vist com el seu preu s’enfonsa gairebé el 90% des que es va llançar al juny del 2019, moment en què la gran majoria dels titulars d’ALGO van adquirir per primera vegada les seves fitxes.

En general, si haguéssiu mantingut ALGO des de la data en què es van introduir les recompenses de participació (agost de 2019) i es mantinguessin fins un any després (agost de 2020), hauríeu perdut gairebé la meitat dels vostres diners en termes de valor en dòlars, però en tindríeu 5 % més d’ALGO del que vau començar – no és ideal.

Com a tal, és important tenir en compte el rendiment de l’actiu participat per calcular el rendiment esperat real.

Podeu obtenir rendiments sense plataformes centralitzades

L’objectiu final de les finances descentralitzades (DeFi) és ajudar les persones a recuperar el control de les seves finances reduint o eliminant la dependència d’institucions financeres centralitzades com els bancs, els mercats de valors i fins i tot els governs..

Tanmateix, si bé en els darrers mesos han sorgit molts projectes DeFi –molts dels quals tenen l’únic objectiu de generar rendiments ràpids per als inversors–, pocs en realitat tenen poder de permanència, perquè el testimoni de molts d’aquests projectes no té utilitat real. A més, en els darrers mesos s’han explotat molts protocols DeFi, inclosa la plataforma de préstecs DeFi Bzx, que ha estat piratejada tres vegades aquest any i Balancer, que va piratejar dues vegades en un lapse de 24 hores.

De la mateixa manera, tot i que hi ha un gran nombre de plataformes que prometen rendiments generosos sobre dipòsits de criptomonedes, aquestes plataformes són gairebé sempre vulnerables a pirates informàtics i esdeveniments de cignes negres, que poden causar pèrdues totals als usuaris. Això ha fet que moltes empreses tinguessin precaució per llançar plataformes DeFi o acceptar els seus actius a la seva plataforma.

Per ajudar a superar les limitacions actuals de DeFi i proporcionar un actiu segur de generació de rendiment als participants del mercat, BXTB va llançar una solució completament nova: la primera solució stablecoïna que genera rendiment, coneguda com a CHIP. A diferència d’altres monedes estables que estan avalades per monedes fiduciàries, CHIP està avalat per altres monedes estables, com DAI i Tether (USDT).

Imatge: BXTB

Per crear CHIP, els usuaris han de combinar un segon testimoni conegut com a BXTB amb una stablecoin compatible, per generar un nombre equivalent de tokens CHIP a més de BXTB activat (yBXTB): es tracta d’un procés reversible que permet als usuaris recuperar les seves stablecoins originals.

Els tokens CHIP estan dissenyats per mantenir-se vinculats a la moneda estable, mentre que BXTB activat és l’actiu generador de rendiment. En mantenir yBXTB, els usuaris obtenen una part dels ingressos de la transacció realitzada a la cadena lateral BXTB.

Els riscos de les agrupacions de liquiditat

Els grups de liquiditat creixen ràpidament en popularitat entre els operadors de criptomonedes, ja que permeten als comerciants aportar els seus actius a un conjunt i guanyar una fracció de les comissions generades quan els comerciants intercanvien els seus actius..

Tot i que hi ha una àmplia gamma de plataformes d’intercanvi descentralitzat (DEX) que permeten als usuaris aportar liquiditat, Uniswap ha resultat ser, amb diferència, el més reeixit, per la seva facilitat d’ús, flexibilitat i l’aparent rendibilitat dels seus fons de liquiditat. No obstant això, els proveïdors de liquiditat amb menys experiència han de vigilar les pèrdues impermanents (IL), que poden afectar dramàticament el valor dels actius emmagatzemats a la reserva de liquiditat.

Actualment, el grup ETH-RARI perd més per pèrdues impermanents (-7,83%) del guanyat en comissions mensuals (+ 1,93%). (Imatge: UniswapROI)

Aquestes pèrdues impermanents es produeixen quan un costat d’un fons de liquiditat perd ràpidament valor en comparació amb l’altre costat. Això pot provocar que els usuaris que tinguin una participació a l’agrupació perdin sumes importants, que no estan cobertes per les comissions obtingudes per aportar liquiditat. Per aquest motiu, Uniswap pot ser arriscat a l’hora de proporcionar liquiditat a actius volàtils que no tinguin una trajectòria alcista a llarg termini.

Això es pot evitar en gran mesura aportant actius menys volàtils o contribuint a grups de liquiditat purament estables en plataformes com Corba.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me