Desmitificació de les cremades de token: què són i com funcionen

Les cremades de token són un tema de discussió cada vegada més popular entre inversors i comerciants experimentats en criptomonedes. Però, malgrat això, poques persones coneixen el propòsit d’una pràctica que destrueix permanentment monedes i fitxes d’altra manera valuoses per al bé de la xarxa..

Aquí desmitificem un dels components fonamentals del subministrament controlat, cosa que us ajuda a entendre el seu paper en la utilitat, el valor i la conveniència de la criptomoneda..

Què són les cremades de token?

En resum, les cremades de fitxes són essencialment el procés de reduir el subministrament total d’un actiu de criptocurrency eliminant de manera temporal o permanent monedes o fitxes de la circulació. El procés sol ser utilitzat per criptomonedes més petites o menys consolidades per proporcionar incentius als titulars d’actius i fomentar el creixement del valor.

Aquest mecanisme és exclusiu de les criptomonedes, ja que només els llibres majors distribuïts proporcionen la tecnologia necessària per eliminar permanentment de les existències unitats de valor sense cap mena de dubte. Això s’aconsegueix sovint trucant a una funció de gravació que es codifica en el protocol subjacent o la cadena de blocs que participa en l’emissió de criptomonedes..


Un cop es compleixen les condicions particulars, la funció de gravació es pot utilitzar per gravar un nombre fix de fitxes. El codi que executa la funció de gravació actualitzaria el subministrament total del recurs, garantint que la gravació sigui una qüestió de registre públic.

Per a les cadenes de blocs que no tenen una funció de gravació, el subministrament en circulació es pot reduir enviant fitxes o monedes a una “adreça de gravació”, que és essencialment una adreça que no té propietari i ningú no sap la clau privada, per exemple, la Adreça 0x0 sobre Ethereum. Aquestes monedes no es destrueixen per se, però ja no es pot accedir a elles, essencialment amb el mateix propòsit que una moneda cremada.

Tot i que tothom pot accedir a la funció de gravació amb fitxes o monedes per gravar, la funció és la més utilitzada per l’empresa o les persones que gestionen el projecte..

Exemples destacats

Tot i ser una pràctica relativament nova, alguns dels projectes blockchain més importants ja han implementat les pràctiques de gravació de fitxes.

Potser un dels casos més coneguts és la cremada trimestral de fitxes de Binance, que veu com l’intercanvi de criptomonedes més gran del món recompraria i cremava Binance Coins (BNB) per dècades de milions de dòlars del mercat obert cada trimestre amb una fracció de la seva negociació. beneficis de la quota. Fins ara, més del 10% de l’oferta total de BNB s’ha cremat, mentre que el testimoni ha explotat en valor des dels seus inicis.

Per altra banda, NewsCrypto—Una de les noves plataformes més populars per als comerciants de criptomonedes en potència— ha introduït la seva pròpia visió única sobre el mecànic de cremades de fitxes. La plataforma ofereix diversos plans premium que obren eines addicionals dissenyades per ajudar els usuaris a maximitzar els seus beneficis, però només es poden comprar a les monedes NewsCrypto (NWC).

A continuació, la plataforma en crema un 20%, eliminant-los definitivament del subministrament, mentre que la demanda de fitxes continua creixent en línia amb la plataforma. Fins ara, aquest sistema ha ajudat NWC a pujar més del 27% des de l’inici de l’any, no poca cosa, atès el fet que moltes criptomonedes han tingut problemes aquest any..

Per què cremar fitxes?

En la seva major part, les cremades de fitxes s’utilitzen per assegurar que el subministrament total d’una criptomoneda continua sent deflacionista, cosa que significa essencialment que el total de monedes o fitxes disponibles en circulació es redueix amb el pas del temps. Aquest sistema actua per augmentar l’escassetat de l’actiu, que, combinat amb una demanda constant o creixent, també hauria de conduir a un augment del valor a causa de la naturalesa de l’oferta i la demanda.

D’altra banda, algunes empreses, com les que operen les estables moneda Tether (USDT) i USD Coin (USDC), en canvi, cremen criptomonedes per garantir que l’oferta circulant es mantingui en paritat amb les seves reserves fiduciàries. Sempre que aquestes reserves es carreguen o es redueixen, caldrà encunyar o cremar noves monedes respectivament.

Alguns projectes també utilitzen les cremades de token com a tipus de procés de correcció d’errors. El 2017, Stellar, una cadena de blocs popular que s’utilitza per a transferències transfrontereres de valor, va patir una explotació de la inflació que va provocar 2.25 milions de noves monedes de lumen (XLM), augmentant així l’oferta total de XLM en més d’un 5% en aquell moment.

Per corregir-ho, la Fundació Estel·lar cremat un nombre equivalent de fitxes, de manera que el subministrament circulant es reduirà al lloc on hauria de ser. Aleshores, Stellar va tornar a cremar 55 milions de XLM més per reduir a la meitat el subministrament total en un nou moviment per reduir la disponibilitat de XLM.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me