Com es beneficia la societat de la mineria criptogràfica?

La criptomina sempre ha estat als titulars, tot gràcies a l’energia que consumeix. Un estudi recent realitzat per Sostenibilitat de la natura, una revista científica, va revelar que la mineria criptogràfica consumeix més energia en comparació amb la mineria de minerals per produir el mateix valor de mercat.

Però tot no està malament amb la mineria criptogràfica, també té la seva pròpia part d’avantatges que podrien resultar altament beneficiosos per a la societat a la llarga.

En aquest article, entendrem com funciona la mineria criptogràfica i com beneficia la societat. Comencem.

Com funciona la criptomina?

De fet, la criptomoneda no està regulada ni autoritzada per cap govern o banc. Les transaccions s’emmagatzemen en blocs que s’uneixen entre si per formar la cadena de blocs. Per validar i autoritzar aquestes transaccions, cal resoldre complexes equacions matemàtiques.

Tot aquest procés de resolució d’algoritmes complexos s’anomena mineria. Els miners de criptografia resolen aquests algoritmes amb l’avantatge de ser recompensats, en forma de criptomoneda.

Tot i que la mineria de criptografia sovint es relaciona amb un consum excessiu d’energia, també té els seus propis avantatges.

Avantatges de la criptomoneda minera

  • Carrera a temps complet: Atès que la criptomina consisteix en minar criptomonedes, podria resultar un procés rendible. Si un domina l’art de la criptomina i el practica de ple dret, fins i tot pot arribar a ser una meravellosa oportunitat laboral.
  • La millor manera d’aconseguir monedes: Tot i que la moneda tradicional com l’euro o el dòlar és alliberada pels bancs centrals, la criptomoneda és diferent. Els miners poden extraure les criptomonedes i obtenir les monedes en funció de la taxa d’emissió establerta al codi. D’aquesta manera, els miners no poden enganyar el sistema i crear criptomonedes a partir de l’aire. Hauran d’utilitzar el seu poder informàtic per generar criptomonedes. Però la criptomina facilita als miners la propietat de les monedes.
  • Rendible: En comparació amb la compra de criptomonedes, l’extracció d’elles resulta més rendible. Tot i que els costos inicials que comporta la mineria són elevats, tot gràcies al costós equipament de la mineria, els costos posteriors són molt menors. Si es fa correctament, la mineria podria resultar una opció més barata i escalable en comparació amb la compra de criptomonedes. A més, la mineria també descarta els riscos que comporta la compra d’una criptomoneda que, si perd el seu valor, es tradueix en la pèrdua de l’inversor. Però aquest no és el cas de la mineria. Fins i tot si la criptomoneda minada perd el seu valor en el pitjor dels casos, l’equip utilitzat amb finalitats mineres continuarà sent valuós.
  • Seguretat millorada: A mesura que les criptomonedes es converteixen en corrent general i cada vegada hi ha més gent que les adopta de tot cor, augmenta la pressió sobre les autoritats per garantir la seva seguretat. Es recomana als usuaris emmagatzemar les seves criptomonedes en una cartera digital. A més, també haurien d’utilitzar una VPN fiable com PureVPN (llegir revisió completa aquí). Una VPN protegeix la vostra identitat en línia i impedeix que tercers la violin. Tot i que les criptomonedes es poden mantenir segures a nivell individual, és molt difícil garantir la seguretat de tota la xarxa de blockchain. A mesura que cada vegada hi ha més miners que intenten minar, aporten energia hash a la xarxa, cosa que la fa menys vulnerable als ciberatacs. Això es deu al fet que els ciberdelinqüents han d’exercir el control d’almenys més de la meitat de l’equipament miner per interrompre la xarxa. A mesura que cada vegada hi ha més miners que continuen unint-se a la xarxa, aquesta probabilitat es redueix a zero. En definitiva, la criptomina s’afegeix a l’estabilitat de la xarxa..
  • Enginyeria social positiva: És possible que no hagueu vist això, però la criptomina també es pot utilitzar per impulsar l’enginyeria social. Hi ha diverses empreses que estan en procés d’examinar casos d’ús que utilitzen el procés de validació de transaccions en lloc de crear només fitxes de criptomoneda. Així, els nodes miners es poden aprofitar per estudiar grans quantitats de dades creades durant el procés de criptomina. Aquestes prediccions i conclusions poden resultar molt útils per a la salut, la logística, la fabricació i altres indústries.

Finalitzant

Així, la propera vegada que algú digui que la criptomina està destruint el planeta, educeu-lo amb tots els avantatges que proporciona. És més, si és un informe de Coinshares es creu que el 78% dels miners de bitcoins realment utilitzen energies renovables per alimentar les seves operacions mineres, evitant així el malbaratament d’electricitat sobrant..

Actualment, s’està treballant molt en aquesta direcció. Dit això, recentment Intel va guanyar una patent per a la mineria de bitcoins amb eficiència energètica. Per tant, és segur concloure que la mineria avança lentament cap a la conservació de l’energia i explora constantment les opcions alternatives per ser més respectuoses amb el medi ambient.

Quines opinions teniu sobre els avantatges de la criptomina? Feu-nos-ho saber en els comentaris següents.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me