Anàlisi de solucions per a desenvolupadors per crear aplicacions descentralitzades (Dapps)

Alguns creuen que les dificultats tècniques de la descentralització superen els seus beneficis. Els desenvolupadors busquen constantment maneres de perfeccionar l’experiència de l’usuari sense reduir la avantatge distributiva i autònoma que ofereixen les aplicacions descentralitzades. Tot i que l’experiència d’usuari de primera línia és l’estàndard d’or de les plataformes que volen atreure públic principal, les restriccions tècniques dels dapps fan que els desenvolupadors puguin desbloquejar aquest nivell de funcionalitat una mica difícil.

Aquesta narrativa no és sinó un dels molts reptes als quals s’enfronten els desenvolupadors quan treballen amb tecnologia blockchain. En aquest article, donarem a conèixer aquestes limitacions i possibles solucions.

Quins són els inconvenients de crear Dapps?

Amb només 4.000 dapps creats en els darrers 5 anys, és segur dir que la fase de desenvolupament d’infraestructures descentralitzades no és tan eficient. El fet que s’hagin abandonat més de 1.000 dapps en el mateix període de temps dóna una idea més clara del difícil que és mantenir aplicacions basades en blockchain. Hi ha massa parts mòbils i no hi ha prou infraestructura i eines de construcció prou eficients per gestionar i resoldre els obstacles exclusius de la cadena de blocs.

La naturalesa distributiva d’aquestes aplicacions descentralitzades comporta mecanismes de consens especials fins i tot per a les actualitzacions més trivials. Això pot convertir-se en un desafiament quan la seguretat del dapp està en línia, ja que tots els nodes han d’acordar la millor línia d’acció i actualitzar el seu programari en conseqüència. A més, la naturalesa silenciada de les xarxes de blockchain heretades sovint limita l’abast de les operacions de dapps.

La velocitat és un altre tema recurrent que sembla reduir l’eficàcia de les infraestructures blockchain. Amb aquest objectiu, les solucions han començat a innovar eines i plataformes dissenyades per optimitzar el procés de creació o manteniment de dapps per a productes finals més atractius. Una d’aquestes plataformes que està avançant en aquest sentit és Bifrost.

Bifrost: una plataforma de middleware Blockchain

Després d’haver entès els punts dolorosos de les aplicacions descentralitzades, Bifrost s’ha proposat convertir-se en la porta d’entrada de solucions innovadores fetes a mida per als desenvolupadors de blockchain. Potser l’aspecte més atractiu de les ofertes de Bifrost és que el seu kit de desenvolupament admet múltiples protocols. En essència, els desenvolupadors poden modificar les seves aplicacions a una àmplia gamma de cadenes de blocs i crear contractes intel·ligents millorats que siguin compatibles amb cadascun. Per tant, Bifrost proporciona infraestructures de cadenes de blocs interoperables i resol un dels efectes restrictius bàsics de les xarxes heretades silenciades. A la llum d’això, no és d’estranyar que Bifrost hagi emergit com un dels solucions a punt per trencar el dilema de Bitcoin DeFi.

Tot el que han de fer els desenvolupadors és seleccionar cadenes de blocs de destinació per a cada secció dels seus codis i la tecnologia multichain Bifrost els tradueix, compila i desplega automàticament a les cadenes de blocs adequades. Amb això, es fa més fàcil per als desenvolupadors canviar entre diverses cadenes.

Lluny de la interoperabilitat, Bifrost també millora la velocitat. La plataforma afirma que un dels dapp creats amb la tecnologia Bifrost va registrar una velocitat de 3.000 TPS amb un 75% menys de gas durant les proves. En particular, la solució proporciona un IDE, funcions de supervisió i serveis al client per a proves i funcions de gestió addicionals per a aplicacions descentralitzades.

L’equip de Bifrost ja ha començat a demostrar l’eficàcia dels seus productes en el panorama DeFi. Bifrost potencia BiFi, una aplicació de préstec i préstec DeFi preparada per oferir funcions avançades i els millors tipus d’interès del mercat. BiFi vol mostrar la potència innovadora de Bifrost i resoldre problemes (com ara la velocitat, l’escalabilitat, el cost, la interoperabilitat i l’experiència de l’usuari) atribuïts a l’ecosistema Ethereum.

Després del llançament de BiFi, la plataforma té previst presentar Bifrost Suite. Aquest producte se centra a establir un entorn propici per al desenvolupament d’aplicacions DeFi. Més important encara, Bifrost recentment associat amb Chainlink com a part de la seva campanya d’associació global en curs per consolidar el seu lloc al cor de l’ecosistema DeFi.

Altres mencions destacables

Cosmos és un altre projecte centrat en habilitar eines i serveis de desenvolupament millorats per als desenvolupadors de blockchain. El servei ofereix dissenys modulars interoperables escalables que permeten als usuaris transferir actius entre diverses cadenes de blocs de l’ecosistema Cosmos. Tot i això, val a dir que, a diferència de Bifrost, Cosmos no funciona com a potenciador de contractes intel·ligents ni permet als desenvolupadors combinar les característiques de les cadenes de blocs establertes.

També hi ha Polkadot, que té una arquitectura única per construir cadenes de blocs interoperables. Els desenvolupadors poden utilitzar el framework Substrate per connectar les seves cadenes a la xarxa Polkadot. Tot i que Polkadot presenta un mitjà per crear cadenes de blocs personalitzables, la restricció de les cadenes basades en aplicacions a la xarxa Polkadot és un inconvenient crític. Una vegada més, els desenvolupadors prefereixen que totes les funcionalitats millorades s’aportin a les cadenes de blocs amb grans xarxes d’usuaris.

Pensaments finals

Tot i que Bifrost i Cosmos estan avançant en l’escena del desenvolupament de la cadena de blocs, encara queda molt per fer. La viabilitat a llarg termini de blockchain com a back-end per a aplicacions depèn en gran mesura de l’èxit d’aquestes solucions.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me