Adopció de blockchain: el següent pas de l’evolució digital

Blockchain, des de la seva creació el 2008, va passar desapercebuda per a les masses fins al 2017. Els principis sobre els quals va treballar, la fiabilitat financera, la seguretat i la privadesa que va proporcionar van ser ignorats en gran mesura per la perspectiva d’enriquir-se per les criptomonedes.. 

Amb ecos de ‘digital gold’ i fitxes blockchain com a la següent moneda en el teló de fons, el bombo d’un futur aparentment més ric es va anar acumulant per a inversors i comerciants. Cada vegada hi ha més persones que han començat a aguantar totes les paraules que trobaven a Blockchain a les notícies. Aquesta acceleració del joyride va acabar en un dolorós xoc, tant en sentit figurat com literal, quan el gener de 2018 va passar el Crypto Winter. 

Amb aquest esdeveniment aparentment inquietant en el passat, les expectatives de blockchain en general i Bitcoin en concret van créixer en una altra dimensió. Les masses, fora dels experts financers, van iniciar la seva pròpia investigació en profunditat sobre allò que realment constituïa la xarxa. 

Finalment, es va reconèixer les aplicacions d’avantguarda que es podrien sintetitzar mitjançant plataformes blockchain que garantissin realment la privadesa, la seguretat i la transparència. Des de llavors, les peces finalment cauen a llocs. A continuació, es mostra un enfocament de reducció per revisar l’adopció de blockchain en els darrers anys. Des dels governs fins als clients particulars, aquest és el camí de l’adopció de blockchain: 

Aprovacions governamentals

Govern

Amb una intensa competència entre els governs per l’èxit en els camps de les finances, la tecnologia i les tecnologies financeres, el blockchain ha cridat l’atenció dels principals països del món. La investigació sobre possibles aplicacions i la viabilitat de la tecnologia està en curs. 

Estònia, del nord-est d’Europa, ha digitalitzat tots els serveis públics accessibles a tots els ciutadans mitjançant identitats digitals segures. A més, també proporciona e-residència que permet a empreses i empresaris de la UE realitzar negocis a nivell mundial. 

Malta van saltar al carretó blockchain amb les declaracions del seu primer ministre a la 73a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides sobre convertir Malta en una “illa Blockchain”. Amb el seu ‘Projecte de llei de l’autoritat d’innovació digital de Malta’, el país pretenia atreure oportunitats de negoci proporcionant una plataforma legal transparent als innovadors. 

A part d’estar connectat amb Satoshi Nakamoto, l’anònim escriptor de bitllets de bitcoins, Japó ha arribat molt lluny en l’adopció de blockchain. Va ser el primer país que va iniciar la mineria de Bitcoin i és el primer que va reconèixer Bitcoin com a propietat legal. Mt. Gox, un intercanvi de criptomonedes amb seu a Tòquio, va gestionar el 70% del comerç mundial de criptomonedes en un moment abans d’entrar-hi. 

Emirats Àrabs Units amb el seu projecte ‘Blockchain Strategy 2021’ té com a objectiu capitalitzar Blockchain transferint-hi el 50% de les transaccions governamentals. Una comissió saudita-emiratí es va reunir per signar set iniciatives basades en cadenes de blocs que s’orientarien a diversos sectors com l’aviació i el turisme, etc., entre els dos països. D’aquests set, un és l’emissió d’una criptomoneda pilot. 

Suïssa és la llar de Crypto Valley: un refugi lliure d’impostos per als inversors en criptomonedes. Suïssa 

El ministre d’Economia, Johann Schneider-Ammann, en una conferència sobre finançament criptogràfic per a inversors privats i institucionals, va dir que Suïssa vol convertir-se en la “nació criptogràfica”. 

EUA i Xina encara estan dividits sobre com agafar les coses amb les tecnologies financeres emergents, però amb l’augment de la pressió dels companys i la por de retardar-se en la tecnologia, el món espera que arribin. 

Adopció institucional

inst

Una de les primeres institucions a sentir-se amenaçada per la perspectiva de la descentralització van ser, per descomptat, els bancs. Inicialment rebutjant completament la idea, aquestes institucions tradicionals s’han suavitzat per entretenir la idea de les criptomonedes i les seves aplicacions en l’àmbit financer.. 

Segons un informe publicat per Infosys i Finacle el 2017, titulat ‘Tecnologia BlockchainDel bombo a la realitat“Un sorprenent 50% dels 100 líders empresarials i tecnològics de més de 75 institucions financeres esperava adoptar la cadena de blocs comercials el 2020. En aquell moment, aproximadament el 69% dels bancs experimentaven amb cadenes de blocs, mentre que el 21% planejava utilitzar variants del mateix plataforma. 

El Banc d’Anglaterra va ser el primer banc central que va publicar investigacions sobre tecnologia distribuïda de llibres comptables el 2014. 

El banc de Lituània emès una moneda de col·lecció digital fa més d’un any per provar blockchain en un entorn real a petita escala i ha anunciat recentment una licitació oberta per al desenvolupament, desplegament i manteniment de la plataforma per vendre la moneda de col·lecció digital. 

El Ministeri d’Hisenda, el Banc Central del Brasil, la Comissió de Valors i el Superintendent d’Assegurances Privades s’han unit per establir un precedent per a les tecnologies financeres emergents recentment. El procediment inclourà la creació d’una caixa de proves reguladora per comprendre i provar aquestes tecnologies. 

El Deutsche Bundesbank, el banc central alemany, va finalitzar el 2018 un procés de blockchain que investiga el seu potencial en la liquidació de valors. El Banc reclamacions que DLT va donar suport amb èxit a la liquidació de transaccions de valors, pagaments i amortitzacions de bons al venciment. 

Recentment, a informe afirma que la majoria dels bancs més grans del món busquen invertir uns 50 milions de dòlars en un projecte Fnality que tindrà com a objectiu crear un sistema de caixa digital mitjançant tecnologia blockchain per liquidar transaccions financeres. El projecte va ser proposat per primera vegada pel banc suís UBS Group AG i la startup Clearmatics el 2015. Encara no es coneix la data prevista. 

Adopció del consumidor 

Consumidor

La comoditat, la transparència i la seguretat que pot proporcionar la xarxa de cadenes de blocs també s’està reduint lentament als consumidors individuals. Des dels registres mèdics segurs fins als productes dels seus fabricants, a continuació es mostren algunes de les aplicacions reals de Blockchain que milloren la vida diària. Cadascun d’ells es selecciona com a exemple d’un benefici específic de blockchain. 

MidasCaps, aprofitant la traçabilitat dels productes i l’eficiència de les transaccions, utilitza MidasCoin que es pot utilitzar per a la compra convenient de càpsules nutritives. La moneda està allotjada per MidasEngine, que permet als usuaris organitzar esdeveniments esportius locals a petita escala per una tarifa nominal. 

Dreamr, utilitzar la transparència de les transaccions que blockchain permet crear una plataforma de xarxes socials per al finançament col·lectiu individual de somnis.

Valent el navegador, amb seguretat millorada, reclama una experiència de navegació més segura i segura sense preocupacions d’invasió de privadesa. 

Aquesta indústria d’adopció tampoc es limita a noves empreses o empreses. Els taurons del mercat existents també estan saltant a l’oportunitat que proporciona blockchain. Facebook ha anunciat recentment la seva pròpia criptografia, Libra, que afirma reduir els costos de transacció en comprar coses o enviar diners sense comissions. El llançament públic està previst per al primer semestre del 2020. 

Starbucks, el gegant del mercat de 4.500 milions de dòlars, també està treballant amb Microsoft, per valor de 717.000 milions de dòlars crear una cadena de subministrament transparent basada en blockchain perquè els clients puguin rastrejar els grans de cafè des de les granges fins a les tasses. 

Aquestes són només algunes aplicacions de la vida real que utilitzen blockchain per crear un entorn eficient i convenient. El mercat mundial de tecnologia blockchain va ser de 708 milions de dòlars l’any 2017, que ara és ara esperat fins a arribar als 60.700 milions de dòlars fins al 2024. 

Amb una llarga llista de beneficis potencials de Blockchain i la seva adopció exponencial a tots els nivells de la societat del procés, no és difícil treure’n una conclusió. El futur està descentralitzat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me