5 factors que generaran un rally de preus de Bitcoin el 2020

Des que el mercat baixista es va apoderar de l’espai el gener del 2018, els entusiastes de Bitcoin han confiat les seves esperances en alguns factors. Dos anys després que els preus caiguessin dels màxims astronòmics de tots els temps, sembla que finalment tot està al seu lloc per impulsar aquests factors Bitcoin preus més alts. Aquests són els cinc factors que provocaran una pujada de preus de Bitcoin el 2020 i per què hauríeu de mirar-los de prop.

  1. Bitcoin a la meitat

Un dels factors més incompresos que poden fer pujar els preus de Bitcoin és la reducció a la meitat. El subministrament de diners de Bitcoin està controlat per un algorisme. El sistema en si està previst que només tingui 21 milions de monedes en el punt d’oferta màxima de diners. Per incentivar els miners a continuar fent la seva tasca crucial, cada bloc inclou una recompensa de bitcoins nous que afegeixen diners nous a l’oferta de diners. Es necessita un sistema que faci disminuir aquestes recompenses d’una manera previsible per mantenir un grau d’estabilitat i satisfer el requisit de 21 milions de monedes. Aquest sistema és el a la meitat.

La reducció a la meitat, que alenteix l’oferta de diners nous, fa augmentar els preus només si la demanda de Bitcoin continua creixent. Com que es tracta d’un factor del costat de l’oferta (l’únic factor d’aquesta llista), és important entendre si els factors del costat de la demanda respondran a les limitacions de l’oferta. Si no ho fan, la reducció a la meitat no podrà augmentar els preus per si sola. Qualsevol que pensi que la reducció a la meitat augmentarà els preus per si mateix, està llegint malament les dades històriques. El preu ha pujat després de cada reducció a la meitat, que es produeix aproximadament un cop cada 4 anys, perquè hi havia prou demanda per donar-li suport.

Les pressions exògenes impulsen la demanda

Quan la gent parla del costat de la demanda de Bitcoin en lloc de l’oferta, parlen de factors externs que afecten Bitcoin. Si la reducció a la meitat es converteix en l’algoritme de Bitcoin i, per tant, és un factor intern que afecta l’oferta, la demanda es basa tant en factors interns com externs. Atès que les virtuts de Bitcoin són ben conegudes i sovint s’ignoren, la major part de la demanda prové de factors exògens.

  1. Riscos geopolítics

El primer factor tan exogen que es pensa en la gent, que pot augmentar els preus de Bitcoin, és el risc geopolític. És a dir, un risc de guerra o conflictes comercials que puguin espantar els inversors o afectar l’economia mundial. Quan els riscos geopolítics són més elevats, els inversors traslladen part de les seves inversions a refugis segurs. Fins al 2009, aquells refugis segurs eren principalment metalls preciosos, tot i que molts també consideren que el dòlar americà és un refugi segur en temps incerts, sorprenentment. 

Des del 2009, Bitcoin va demostrar que podia substituir l’or i oferir molts altres avantatges com:

  • Facilitat d’emmagatzematge
  • És àmpliament acceptat com a moneda
  • Facilitat de transferència
  • Resistència a la censura

És per això que els experts, incloent Bitcoin perma-bear Peter Schiff, han atribuït un augment recent dels preus de Bitcoin a les tensions entre els EUA i l’Iran. Tot i que aquestes tensions podrien haver estat part del motiu pel qual els preus de Bitcoin van començar a augmentar després de l’assassinat de Soleimani, no poden explicar els augments sostinguts després de l’alleujament de les tensions entre aquestes nacions.

  1. El deute és l’amic de Bitcoin

El risc geopolític no es limita a la possibilitat d’una guerra entre Estats Units i Iran. Hi ha molts altres punts d’inflamació a tot el món que poden encendre una guerra. Qualsevol guerra pot constituir un factor que provoque una concentració de Bitcoin. Però és possible que la guerra no sigui el principal factor exogen que fa pujar els preus; el deute mundial podria ser molt més important.

A causa de l’augment del deute, el món ara deu al voltant de 253 bilions de dòlars. Es tracta d’una suma forta, sobretot si el creixement econòmic s’atura. Amb els tipus d’interès ja prop dels mínims històrics, l’adquisició de més deutes davant la desacceleració del creixement econòmic sembla massa fàcil, de manera que el deute mundial hauria de continuar creixent fins que tot s’estavelli. En algun moment, els prestadors volen recuperar els seus diners, però si no n’hi ha prou per fer la volta, es produiran impagaments a gran escala o rescats perillosos. L’última vegada que es va produir un rescat a gran escala va ser l’any que es va crear Bitcoin. La gent no tenia cap altre refugi a part de l’or. Ara ho fan, de manera que, si aviat apostareu per defecte, apostareu per un dels factors que podrien augmentar més els preus de Bitcoin. Comerç de Bitcoin en plataformes fiables com eToro per posar el peu a la porta descentralitzada abans de la pujada de preus esperada.

  1. La inflació augura bé els preus de Bitcoin

En alguns casos, els tipus d’interès i el deute baixos, juntament amb la disminució de la productivitat, desencadenaran taxes d’inflació més altes abans que arribi un impagament. La inflació també és un tema espinós, perquè els governs tendeixen a escollir allò que inclouen en els seus càlculs. Com a resultat, la inflació real podria ser superior al que informa el govern. El cas més extrem d’aquest problema d’inflació es pot veure a Veneçuela, un país ric en petroli que va ser mal gestionat fins al col·lapse econòmic total.

A Veneçuela, la gent pesa els seus diners; ja no ho compten. És així com hi ha una inflació dolenta, i tot va començar amb la despesa del govern a causa de les polítiques defectuoses i l’augment dels ingressos derivats del petroli. La productivitat va disminuir constantment i, quan es van estavellar els preus del petroli, l’economia es va reduir immediatament. Els que tenien Bitcoin van aconseguir protegir-se de la debacle que va provocar fam i un èxode massiu de milions de persones. Altres països que s’enfronten a pressions inflacionistes preocupants i a una disminució de la productivitat, com l’Argentina, podrien impulsar la demanda de Bitcoin prou alt com per provocar una pressió alcista sostinguda sobre els preus. La inflació també pot depreciar una moneda nacional fins al moment que els preus de Bitcoin augmenten per defecte, fins i tot si no hi ha un augment significatiu de la demanda de l’actiu digital.

  1. Aspectes psicològics d’un mercat de petites capitalitzacions

Però més enllà de les inflacions i de la resta de factors exògens que poden afectar la demanda de Bitcoin, els preus del mercat poden moure’s com a resultat de la pura pressió psicològica. Aquest és probablement el factor més infravalorat als mercats de Bitcoin, sobretot perquè en un mercat de capitalització petita com Bitcoin, que val aproximadament 1/800 del que val el mercat de l’or, es pot moure fàcilment. Aquí és on entren en joc les anomenades “balenes”. Només cal una o algunes persones que es mouen mil milions o dos per desencadenar una complexa xarxa de comandes de compra a les borses, augmentant els preus spot i creant expectatives de preus encara més alts en el futur..

Bitcoin Reduint a la meitat en context

Aquest factor psicològic, combinat amb el risc geopolític, el deute i les pressions inflacionistes, en un any en què les recompenses de Bitcoin es reduiran a la meitat, augura definitivament un repunt del preu de Bitcoin. Penseu-hi: els preus augmenten des de fa més d’una setmana, demostrant que qualsevol d’aquests cinc factors pot desencadenar el següent. Si les tensions entre els Estats Units i l’Iran van aconseguir que s’iniciés el ral·li, la reducció a la meitat esperada i probablement aquells aspectes psicològics del mercat l’han mantingut en marxa. Sigui quina sigui la vostra manera de veure-ho, aquests cinc factors poden convergir en un moment donat i provocar una sostenibilitat Bitcoin repunt de preus durant tot el 2020. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me