Una guia sobre com triar la millor plataforma per al comerç de bitcoins

L’interès pel comerç de Bitcoin continua augmentant any rere any, així com l’afluència de comerciants a les diferents plataformes de negociació. Malauradament, la majoria de les plataformes de negociació de Bitcoin deixen marques negatives en els usuaris i els possibles comerciants amb nombroses preocupacions. Molts comerciants s’han quedat desemparats després de perdre tots els seus fons i d’altres que han tancat els dipòsits. Un exemple típic és el desaparegut Mt.Gox i molts altres llocs web comercials populars. És cert que qualsevol cosa pot passar a qualsevol plataforma d’intercanvi en qualsevol moment: però, es pot gestionar el risc de perdre-ho tot. Aquest article us presentarà com triar la millor plataforma per al comerç de Bitcoin.

Seguretat: val més que no ho sentiu

La seguretat ha de ser el primer que s’ha de tenir en compte a l’hora d’escollir una plataforma comercial. El motiu és senzill: la plataforma exigirà la vostra informació personal, inclosos el vostre nom, adreça, número d’identificació dels contribuents, informació de la targeta de crèdit i altres dades confidencials. Això els dóna accés indirectament a una part de la vostra vida financera i privada, de manera que proporcionar tots aquests detalls a una plataforma equivocada us ajudarà molt. A més, us hauria de preocupar la seguretat perquè la plataforma allotjarà tots els vostres dipòsits comercials i milions d’altres. És important comprovar si la plataforma utilitza emmagatzematge en fred o emmagatzematge en calent per emmagatzemar actius. Però magatzem refrigerat té els seus desavantatges, és una forma més segura d’emmagatzemar actius a l’abast dels pirates informàtics.

En el context de la seguretat, també és important comprovar si l’intercanvi està assegurat o no. Per ser honest amb la vostra majoria, les plataformes de negociació no estan assegurades. Només alguns dels populars com Gemini i Coinbase estan assegurats. Això us pot ajudar a recuperar una part o la totalitat dels vostres actius perduts si l’empresa experimenta una violació de la seguretat física, la ciberseguretat i el robatori d’empleats. 

El més important és considerar la possibilitat d’escollir una plataforma que sigui l’adreça web HTTPS en lloc d’HTTP. Assegureu-vos que hi hagi una verificació de l’autenticador de dos factors i una confirmació per correu electrònic per als inicis de sessió.

L’autenticitat 

Configurar una plataforma comercial és més fàcil del que es pensa. Per què? Perquè tot el que necessiteu és un nom de domini, allotjament web i alguns fons. Això ha permès que moltes plataformes fraudulentes i no registrades puguin entrar a la indústria. Per decidir quina plataforma comercial voleu triar, primer visiteu el lloc per veure si hi ha alguna adreça física que no sigui la seva adreça postal. Després, verifiqueu si la plataforma està realment registrada. Intenteu conèixer el màxim possible els fundadors i l’equip que hi ha darrere de la plataforma. Si sembla que falten totes aquestes coses, us ho aconsellem. Una manera senzilla de trobar tota aquesta informació és cercar a Google. La indústria de les criptomonedes té molta informació sobre el motor de cerca perquè els profans trobin tot el que necessiten saber.

Ubicació: la plataforma de criptografia determinada pot operar al vostre país?

A causa de les circumstàncies que envolten les regulacions de criptomoneda, és recomanable comprovar si el vostre país és apte per utilitzar una plataforma de negociació considerada. La majoria d’intercanvis o plataformes comercials restringeixen els usuaris d’alguns països, principalment dels Estats Units. Tot i que alguns d’ells poden acceptar usuaris d’alguns estats dels Estats Units, alguns restringeixen els comerciants de molts altres estats. En aquesta situació, alguns comerciants intenten jugar de manera intel·ligent mitjançant VPN. Això és molt perillós, ja que els fons tancats serien gairebé impossibles de recuperar. 

Comissions i taxes de les plataformes de negociació

Les taxes i tarifes són criteris molt importants per triar la millor plataforma per al comerç de Bitcoin. Algunes plataformes comercials cobren als comerciants comissions per a fabricants i compradors. La majoria de les grans plataformes comercials tenen una taxa baixa en comparació amb les emergents. A més, les taxes de Bitcoin i altres criptomonedes varien d’un canvi a un altre. Majoritàriament, les taxes de Bitcoin estan determinades pel volum de negociació o la interacció de la demanda i l’oferta a les diferents plataformes. Això fa que els tipus siguin diferents entre les plataformes de negociació. En termes de tarifes, es recomana Binance.

A més, és important tenir en compte que l’import mínim de retirada de Bitcoin i altres actius és més elevat en algunes plataformes comercials que en d’altres. Això importa perquè dipositar 0,003 BTC i que se us digui que heu de fer una sol·licitud mínima de retirada de 0,005 BTC és molt frustrant.

Liquiditat i funció bloquejada

Les plataformes de negociació amb alta liquiditat garanteixen transaccions ràpides en comparació amb aquelles amb poca liquiditat. És molt frustrant esperar hores perquè un comprador mostri interès per una comanda de venda proposada. Com més temps es mantingui i espera els compradors, més probable és que el venedor pugui combatre la volatilitat dels preus. Tingueu en compte que la liquiditat varia segons els parells. BTC / ETH pot tenir una liquiditat elevada que ETH / BTCP. 

A més, comproveu si la plataforma ofereix una funció bloquejada. La funció bloquejada garanteix que els venedors obtinguin el preu exacte per a la seva comanda de venda independentment del canvi de preu de mercat.

A més, les plataformes comercials haurien de ser fàcils d’utilitzar i disposar d’un sistema d’assistència de xat en viu o correu electrònic eficient.

Alguns exemples de plataformes comercials Bitcoin registrades i legítimes segons ressenyes públiques són Binance, Coinbase, Gemini, CREX24, Kraken i HitBTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me