Com poden ser les monedes de privadesa la major preocupació dels reguladors?

Si utilitzeu qualsevol criptomoneda de cadena de blocs pública com Bitcoin o Ethereum, potser no sereu tan anònim com us creieu. Aquí teniu el perquè. 

El començament de les monedes de privadesa

L’USP de Bitcoin i d’altres criptos antics durant el llançament era l’anonimat que proporcionaven. Però, són realment anònims? Una paraula més adequada seria “pseudònims”. La clau pública de tots els usuaris és només un pseudònim que s’utilitzarà a la cadena de blocs. Qualsevol persona del web sempre pot accedir a la vostra clau pública, l’import de la transacció, l’adreça del destinatari i algunes altres dades. Aquí us podeu sentir segurs perquè ningú sap que aquesta clau pública us pertany o, en definitiva, no pot establir la relació entre vosaltres i la vostra clau pública. Tanmateix, el destinatari coneixerà aquesta informació. Un cop algú pot saber que sou el propietari de la vostra clau pública, es infringeix tota la vostra privadesa. Ara, en lloc d’associar totes les transaccions disponibles públicament a la vostra clau pública, s’associaran a vosaltres. Allà és on es roba la vostra capa de privadesa. 

Fins i tot el vostre historial de compres es farà públic. Com és una amenaça? Els governs no són els únics que busquen les vostres dades, els pirates informàtics maliciosos també són presents a la xarxa com un falcó que espera preses. 

Ara, podeu preguntar-vos: “Però no és difícil establir el vincle entre la meva clau i jo?”. Podeu pensar que és difícil, però el món d’Internet no deixa de sorprendre’ns. Som conscients de la “política de cookies” de tots els llocs web que pretenen utilitzar per proporcionar anuncis més personalitzats. Realitzen un seguiment de la vostra activitat quan visiteu els llocs web on es troben. Si utilitzeu qualsevol lloc web per fer transaccions de Bitcoin o qualsevol altra criptografia, és probable que es faci un seguiment de la vostra informació i es pugui filtrar a Internet. Fins i tot si utilitzeu programes com CoinJoin, l’escultor pot rastrejar fàcilment la clau pública amb una precisió del 98%. Els detalls es descriuen a treball de recerca per Steven Goldfeder i el seu equip a la Universitat de Princeton.

Quins són els problemes?

La pèrdua de privadesa és un gran problema: en primer lloc, la privadesa hauria de ser un dels drets humans bàsics de tothom. Si el govern i els escoltes encara poden espiar-vos i notar el vostre comportament financer, això no compta com a privadesa. La majoria de la gent considera l’incompliment de la seva privadesa financera com un problema greu. Aquestes infraccions poden ser perjudicials per a l’adopció de criptomonedes. Perquè aquestes persones no passaran a la criptomoneda descentralitzada si la seva activitat financera és pública. 

Les empreses es prenen la privadesa massa seriosament, els agrada negociar amb contractes intel·ligents per tractar amb els seus clients i socis. De què servirien els contractes intel·ligents per a les empreses si estan disponibles públicament? Més aviat, l’incompliment d’aquestes dades pot desencadenar els competidors de les estratègies en curs, creant una catàstrofe per al negoci a llarg termini..

Tot va ser des del punt de vista dels usuaris, ara pensem des de la perspectiva d’una criptomoneda. La privadesa és un factor important per a la fungibilitat d’una criptomoneda. La fungibilitat és un concepte que el valor d’una moneda hauria de ser el mateix independentment de la seva història, o bé 1 BTC hauria de ser 1 BTC, passi el que passi. Però amb monedes fonamentalment transparents, tothom pot veure l’historial de transaccions d’una moneda. Ara, segons la història, algú pot rebutjar acceptar una moneda. Per exemple, podeu rebutjar un bitcoin si estava relacionat amb un tracte de drogues. Això crearà un problema perquè algunes monedes siguin més valuoses que d’altres. Si això passa a gran escala, serà un enorme problema per a les criptomonedes. 

Afortunadament per a nosaltres, les monedes centrades en la privadesa resolen aquests dos problemes.

Monedes centrades en la privadesa

Les monedes centrades en la privadesa són totalment introbables i anònimes a causa de la seva tecnologia. A diferència de Bitcoin i altres, les monedes de privadesa amaguen la informació del remitent i del receptor. Hi ha una gran varietat de tècniques disponibles per fer-ho. Alguns d’ells ho són

  • Direccions furtives


La tècnica més senzilla, crea una nova adreça cada vegada que feu transaccions a la seva xarxa. També hi ha versions més avançades. 

  • Signatures de timbre

Cal signar per verificar qualsevol transacció. Les signatures de timbre us combinen amb altres signants per ocultar-vos com a remitent. 

  • zK-SNARKs

Una forma avançada de criptografia per fer les transaccions més segures.

I altres mètodes com MimbleWimble, Tor, CoinJoin, etc.. 

Quines són les monedes més populars centrades en la privadesa?

Monero (XMR)

Una de les monedes de privadesa més populars i àmpliament utilitzades. Va començar com una bifurcació de Bytecoin el 2014 i ara fa servir Ring Signatures, Stealth Addresses i un mecanisme de divisió únic. 

Dash (DASH)

Dash proporciona una opció a l’usuari per mantenir les seves transaccions privades o no. La moneda es va iniciar com una forquilla Litecoin. L’algoritme de mineria X11 de Dash modificat de Dash utilitza “CoinJoin” per a transaccions privades que garanteixen que la transacció no es pugui visualitzar.

ZCash (ZEC)

ZCash també ofereix l’opció de triar la privadesa o no. La moneda ha guanyat col·laboracions amb JP Morgan, Parity i StarkWare. Fa ús de zK-SNARKs. 

Altres monedes de privadesa són Bytecoin, Verge, Komodo, Grin i altres. Podeu consultar la llista aquí.

On es poden comprar monedes de privadesa i altres monedes?

La següent pregunta és on podeu comprar aquestes monedes. Les monedes de privadesa no són diferents d’altres criptomonedes pel que fa al comerç. Hi ha moltes maneres de comprar criptomonedes, però les formes més preferides són la compra mitjançant intercanvis i corredories.

Comprar mitjançant borses

Una borsa és similar a una borsa on els compradors i venedors operen en funció del preu actual de mercat de les accions. L’intercanvi cobra una comissió per fer de mitjà. Tanmateix, no tots els intercanvis tenen totes les monedes i les monedes de privadesa com Monero estan disponibles en tots els intercanvis principals, com Binance, Coinbase, OKEx, etc. Les monedes relativament més recents poden ser difícils de trobar a la majoria d’intercanvis.

Comprar mitjançant corredors

En aquest mode, els vostres fons es transfereixen a través d’una xarxa de distribuïdors en lloc d’un intercanvi centralitzat. Ens referim a això com un mercat de venda lliure (OTC). El corredors de criptografia cerqueu persones que tinguin grans criptografies i comerciants disposats a comprar-lo i parleu-les. Això proporciona una gran flexibilitat i períodes de liquidació més ràpids pel que fa als intercanvis. 

Regulació i monedes de privadesa

Cada moneda té dues cares, i això també ho fa. Tot i que les monedes de privadesa poden ajudar les empreses i els usuaris a tenir una presència financera en línia més segura, també es converteixen en la forma preferida de fer transaccions per als usuaris maliciosos. Pràctiques com el blanqueig de diners, les transaccions per terrorisme o activitats il·legals i la invasió d’impostos esdevenen més importants en les monedes de privadesa. Per això, les monedes de privadesa són sinònimes de la forma de pagament de la web fosca. 

El govern interfereix aquí i les monedes de privadesa han estat la principal preocupació de moltes regulacions. Es diu que el 2019 és l’any de la regulació de les criptomonedes; el recent llançament de la moneda Facebook Libra ha atret la força reguladora de diversos governs. En aquests moments, podem estar segurs que també es consideraran les monedes de privadesa. Però si mirem la història de les regulacions al voltant de les criptomonedes, observem que la majoria dels països encara estan lluitant per classificar les criptomonedes en una classe d’actius. El Congrés dels Estats Units encara es pregunta si anomenarà criptomonedes com a valors, matèries primeres o una classe d’actius completament nova.  

A hores d’ara, Japó és l’única nació que ha pres mesures serioses per prohibir les monedes de privadesa. El govern ho és obligant els intercanvis criptogràfics a incloure qualsevol moneda de privadesa. Intenten fer més difícil la conversió de fiat en una moneda de privadesa. Però encara es pot aconseguir amb l’ajut d’intercanvis descentralitzats (DEX). 

És possible que els EUA no haguessin tingut en compte les monedes de privadesa, però no ho estan minant del tot. Aquests són alguns dels comentaris fets per funcionaris dels funcionaris del govern.

“És fonamental que els Estats Units continuïn treballant internacionalment per millorar els controls relacionats amb la moneda digital. També hauríem de plantejar-nos accions legislatives o reglamentàries addicionals per fer front a possibles reptes relacionats amb les criptomonedes millorades amb l’anonimat, serveis destinats a enfosquir les transaccions en cadenes de blocs ”.

Robert Novy al subcomitè de terrorisme i finances il·lícites de la Cambra.

“[…] Com es permet la llibertat mentre es permet al govern intentar fer la seva feina per protegir la població i crec que hi ha d’haver un equilibri i […] veig que el govern intenta trobar aquest equilibri. Crec que coses com la prova de coneixement zero empenyen aquest equilibri en un sentit i pot ser que hagi d’haver una recalibració d’on es troba aquesta línia […] ”

—— Brian Quintenz, comissari de CFCT en una publicació recent espectacle. 

A hores d’ara, no s’han adoptat gaire mesures en relació amb les monedes de privadesa, sobretot perquè els governs encara estan ocupats en tractar les criptomonedes en el seu conjunt. Però la quantitat d’anonimat que proporcionen les monedes de privadesa també pot ser traïdora. És possible que necessitem una solució híbrida que tingui les funcions de monedes de privadesa i d’altres. 

Les monedes de privadesa sobreviuran al reglament?

A hores d’ara, els governs no tenen cap metodologia infal·lible per evitar l’ús de monedes de privadesa. El que poden fer com a màxim és complexificar el procés d’intercanvi entre fiat i criptomonedes. Però l’ús de monedes privades no serà impossible, sinó que funcionarà com un túnel per fer blanc els diners negres. 

Si mirem la història, el govern dels Estats Units era escèptic sobre la certificació SSL dels llocs web. Anys més tard, el certificat SSL és la norma de seguretat dels llocs web i tots els llocs web del govern han d’utilitzar el certificat per motius de seguretat.

“Un major control pot convertir-les (criptomonedes) en una inversió més arriscada per als comerciants / inversors més tradicionals, però les monedes centrades en la privadesa sempre tindran casos d’ús en llocs amb restriccions a la llibertat personal”.

– Sheffield Clark, CEO de Coinsource, un operador de caixers automàtics de Bitcoin.

Amb aquests comentaris i promeses, sembla que les monedes de privadesa sobreviuran il·leses a la regulació. Tanmateix, cal fer alguna cosa amb els problemes que plantegen les monedes de privadesa que faciliten les activitats il·legals.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector