Tendències de blockchain: què hem d’esperar a partir del 2021?

cadena de blocs

La tecnologia Blockchain ha recorregut un llarg camí des de l’aparició de la criptomoneda fa 12 anys. Tot i que la tecnologia es va adoptar per primera vegada per a criptomonedes descentralitzades, té la capacitat d’aplicació en casos d’ús més amplis que no només les monedes. De fet, la tecnologia s’ha adoptat per a molts altres propòsits i aquesta adopció encara creix. En aquest article es revisa com el mercat blockchain ha crescut amb el pas del temps i per què és probable que creixi encara més el 2021.

El mercat Blockchain ha crescut de manera significativa

unsplash.comunsplash.com

Des que les criptomonedes van ser la primera aplicació de la tecnologia blockchain, molts altres sectors l’han adoptat. Això inclou aquells que argumenten que les criptomonedes no són legítimes i no s’han de fomentar. Això es deu al fet que la tecnologia aporta molts avantatges rellevants per al món empresarial actual.

Aquests avantatges inclouen velocitat, facilitat, reducció de costos i transparència. Aquestes característiques de la tecnologia blockchain la fan rellevant en moltes indústries alhora. Per exemple, per fer pagaments, com ara amb la criptomoneda, hi ha velocitat i càrrecs baixos, especialment amb els altcoins. Es poden enviar milions de dòlars en segons i només costaran uns quants centaus. Es tracta d’un gran canvi respecte als mètodes de pagament antics que cobren percentatges de l’import i que poden trigar dies a completar-se.

Actualment, les empreses busquen estalviar costos i temps alhora que maximitzen els beneficis, que és el que els condueix a la tecnologia. Les tendències de la cadena de blocs suggereixen que aquesta atracció d’empreses no s’alenteix i el 2021 podria ser un any en què es pot esperar una adopció molt més àmplia.

Sectors que han entrat al mercat Blockchain

Pagament

Un sector que s’ha instal·lat realment al mercat de la cadena de blocs és la indústria de pagaments. Fins ara, el pagament basat en blockchain s’ha convertit en molt comú amb les monedes digitals, com Bitcoin, Ethereum i moltes altres. Fins i tot és més freqüent l’ús de les stablecoins, un grup de criptomonedes amb relativa estabilitat. Aquestes criptomonedes ofereixen als usuaris la velocitat i l’accessibilitat que proporciona la cadena de blocs i, alhora, una baixa volatilitat, ja que s’uneixen a les monedes fiduciàries, com ara el dòlar americà..

pagament blockchainunsplash.com

Gestió de la cadena de subministrament

Un altre sector de l’economia mundial que també ha entrat en aquest mercat és la gestió de la cadena de subministrament. Un projecte típic de blockchain que ofereix aquest servei és VeChain. Amb la seva fitxa VET i fitxes VTHO, el projecte altera els models tradicionals de cadena de subministrament i aporta transparència, reducció de costos i rapidesa a la gestió de la cadena de subministrament. VeChain també posa el control de tot el procés en mans dels individus en lloc del control central.

Aquesta aplicació de la cadena de subministrament es veu a l’agricultura i fins i tot al sector de la joieria. El 2020, una marca de joies impulsada per blockchain, KIM Diamond, va llançar la seva botiga insígnia i la seva sèrie de joies. La marca utilitza blockchain per governar la integració de recursos minerals de diamants fluixos. L’essència és garantir la transparència i prevenir el frau en el procés d’integració.

En l’agricultura, l’aplicació d’aquesta tecnologia garanteix la transparència i evita el malbaratament de productes, ja que la cadena de subministrament es fa més ràpida. Això augmenta l’eficiència en la distribució de productes agrícoles i redueix l’escassetat d’aliments a causa del malbaratament durant la distribució. Aquestes són només algunes aplicacions que ara estan disponibles al mercat de blockchain.

Finances

Finances descentralitzades o DeFi ja no són noves. Hi ha un gran interès en l’ecosistema, i els inversors s’hi posen contínuament. Els tokens i intercanvis DeFi funcionen de manera descentralitzada sense autoritats centrals. Això dóna als individus el poder de dirigir l’ecosistema i és una de les coses que han conduït al fenomenal creixement de la xarxa Ethereum el 2020..

Sectors encara per aprofitar

cadena de blocsunsplash.com

Tot i que la tecnologia blockchain s’ha adoptat per a alguns casos d’ús, encara queda molt terreny per cobrir. Alguns dels sectors que encara són àrees potencials per a la tecnologia inclouen:

Votació

La qüestió del frau electoral és important als països en desenvolupament i també en alguns països desenvolupats. Una de les maneres que s’han suggerit com a solució a això és l’ús de blockchain en les votacions. Fins i tot si hi ha hagut alguns assajos, encara no és molt acceptat, ja que encara queden alguns ajustaments per fer. Tanmateix, aquesta és una de les àrees clau que aquesta tecnologia pot revolucionar.

Governança

Blockchain també es pot utilitzar en governança. Aquesta serà una manera senzilla de comprovar el frau i garantir la transparència en l’ús dels fons, ja que els registres de blockchain són inesborrables i es poden rastrejar fàcilment. Si el món tracta seriosament la transparència en la governança, l’ús de la cadena de blocs amb aquest propòsit ha d’estar sobre la taula i, finalment, es pot convertir en una realitat.

Què esperar el 2020

El 2020, tot i ser un any difícil, també va ser un any ple d’adopció de tecnologia com la cadena de blocs. El 2021, és probable que aquesta adopció augmenti fins a altures majors, ja que més empreses continuen explorant maneres de reduir costos, estalviar temps i augmentar l’eficiència. La pandèmia COVID-19 també ha tensionat molt les empreses el 2020, cosa que podria obligar les empreses a buscar aquestes solucions tecnològiques, encara més, aquest any. A mesura que tot es digitalitzi per estar al dia de les transformacions de l’era digital, la tecnologia blockchain estarà al capdavant i la seva acceptació només augmentarà.

Conclusió

La tecnologia Blockchain ha recorregut un llarg camí des de només criptomonedes a altres sectors, com ara la gestió de la cadena de subministrament, les finances i els pagaments. No obstant això, més sectors l’han d’adoptar per convertir-la en una tecnologia dominant a nivell mundial. El 2021 podria ser un any en què es podria produir una escala significativa de l’adopció. Més empreses i fins i tot governs estan prenent mesures per millorar els seus sistemes en transparència, eficiència i reducció de costos.

Imatge destacada: unsplash.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me