Reptes associats a Blockchain i maneres de superar-los

cadena de blocs

Blockchain és una de les tecnologies en ràpid desenvolupament en aquest món. Com qualsevol altra tecnologia, el blockchain presenta diversos reptes, i aquest és el motiu de la seva lenta adopció en moltes indústries. Hi ha diverses organitzacions de líders i líders empresarials que estan preparats per adoptar aquesta tecnologia. Tot i això, s’han de solucionar pocs conjunts de reptes, ja que són responsables de la lentitud de la tecnologia.

Reptes per a l’adopció de blockchain

Normalment, blockchain tendeix a ser presentat com una de les tecnologies previstes per revolucionar diverses indústries, incloses les finances, la sanitat, etc. No obstant això, moltes qüestions, com la manca d’estandardització, tendeixen a amenaçar el seu creixement. Aquests són alguns dels principals reptes que afecten el blockchain per a empreses i les seves solucions. Per començar, la cadena de blocs sol tenir el seu cost ambiental.

Blockchain tendeix a dependre del xifratge per donar seguretat i establir el consens sobre una xarxa determinada, que normalment es distribueix. Per tant, això significa que cal executar diversos algorismes de blockchain perquè un pugui demostrar que un determinat usuari té el permís per desenvolupar o escriure la cadena. Aquests algorismes complexos requereixen grans quantitats de potència informàtica i, per tant, comporten costos elevats. Per exemple, es va afirmar que un dels exemples habituals de blockchain, que és Bitcoins l’any 2019, va consumir una gran quantitat d’energia necessària per executar l’energia, cosa que va demostrar haver costat a la gestió una gran quantitat de recursos.

A més, altres factors com ara els elements bàsics de seguretat augmenten el cost de mantenir i fer funcionar la tecnologia, cosa que la majoria de les indústries no es poden permetre. Es detecta que les cadenes de blocs consumeixen una quantitat d’energia desorbitada a causa de l’algoritme seguit per a la seva creació. L’adopció de blockchain consumeix molta energia a causa de l’algoritme utilitzat en el seu desenvolupament.

Solució al problema de consum d’energia

el consum d'energiaFont: TheCable

Hi ha dues aplicacions que poden proporcionar la solució per reduir el consum d’energia a la cadena de blocs. Això inclou allunyar-se dels mètodes de validació de la prova de treball i adoptar la prova de joc i la prova de l’autoritat. Aquest mètode consumeix significativament menys consum d’energia que la prova de validació de treball que s’utilitza normalment en el desenvolupament d’algoritmes de blockchain. L’adopció d’aquestes tècniques en aplicacions de blockchain comporta una disminució del consum d’energia de blockchain.

Per exemple, la Energy Web Foundation està desenvolupant un nou disseny de mètodes de prova d’autoritat, que requereix molta energia, ja que defensa l’adopció de la font d’energia renovable distribuïda. Un altre repte de la tecnologia blockchain és la interoperabilitat. Molts jugadors entren en indústries en expansió i, per tant, creen una preocupació que, amb moltes xarxes, no tenir estàndards que permetin als jugadors interactuar és un dels reptes als quals s’enfronta. L’estandardització és el que s’ha anomenat interoperabilitat. La manca d’interoperabilitat donarà marge de maniobra als programadors de blockchain i als desenvolupadors.

D’altra banda, sotmeti els departaments de Tecnologia de la Informació a un moment difícil, ja que aprendran que algunes plataformes poden no comunicar-se ja que necessitaven ajuda de traducció. Segons l’informe, és clar que algunes de les plataformes, com Github, per exemple, tenen uns 6500 projectes de blockchain actius que utilitzen totalment o es desenvolupen mitjançant diferents protocols, llenguatges de codificació i mitjançant l’ús de diferents mecanismes de privadesa mesures. El desenvolupament d’una cadena de blocs és impossible ja que no es pot proporcionar una solució a moltes indústries específiques amb casos d’ús, esquemes de privadesa, mecanismes de consens i models econòmics diferents..

Diferències en els requisits per a Blockchain

cadena de blocsFont: Otesi.net

Els diferents blockchain tenen requisits diferents; per exemple, a cadena de subministraments de cadena de subministrament requereix una descentralització més alta i un TPS menor, mentre que una cadena de blocs d’IoT requereix rendiments TPS elevats i tarifes més baixes. Això comporta desafiaments de les comunicacions entre cadenes de blocs, ja que estan aïllades i desconnectades significativament. Tot i això, aquest problema es pot resoldre mitjançant l’ús d’algunes tecnologies de cadenes creuades com NeoX per ajudar a interconnectar les diferents cadenes de blocs. Les cadenes laterals com ICON també s’han habilitat per funcionar paral·lelament a les cadenes de blocs, que tenen una clavilla bidireccional que permet la intercanviabilitat d’actius entre les dues cadenes. Quan ambdues cadenes utilitzen el mateix mecanisme de protocol de consens, la cadena lateral pot validar fàcilment les transaccions de la cadena principal.

Una altra solució d’interoperabilitat és la metodologia de dipòsits en dipòsit utilitzada per Ripple (XRP). L’empresa utilitza protocols Interledger que enllacen els diferents llibres comptables i permet als usuaris utilitzar connectors de tercers per transmetre monedes lliurement. Aquest protocol inclou l’algorisme criptogràfic i pot generar custòdia de fons per als diferents sistemes de llibres comptables implicats a través de connectors o validadors de tercers. Ambdues parts, més endavant, confirmen les transaccions de llibres anònims després d’haver arribat a un acord. La xarxa Lightning de Raiden i Bitcoins també es pot utilitzar per a la comunicació entre cadenes. Aquestes xarxes Ethereum utilitzen una dura tecnologia de bloqueig que permet els pagaments entre cadenes. S’estableix una xarxa de pagament fora de la cadena entre les diferents cadenes de blocs per formar la xarxa de llamps i permetre la transferència de valor entre elles.

La xarxa Raiden ajuda Ethereum a canviar del model actual a mesura que les diferents transaccions passen per la cadena de blocs cap al model on els usuaris transfereixen tokens. Això es fa mitjançant l’intercanvi de dades fora de la cadena sense involucrar-se en el protocol de consens global, tot mantenint la seguretat de la xarxa Ethereum. Alguns projectes com WAN, AION i ICON també s’uneixen per permetre la comunicació blockchain. Junts han format BIA per disminuir aquest problema d’aïllament de la cadena de blocs.

Privadesa pública de Blockchain

privadesa de blockchainFont: mitjà

La privadesa és un altre desafiament a l’entorn blockchain. Les transaccions i els llibres majors de xarxa en un entorn de cadena de blocs públics estan oberts a tothom per a la transparència i el seguiment fàcil. La manca de privadesa en aquestes transaccions contribueix molt a diversos problemes, com ara les empreses confidencials. S’han creat alguns protocols per proporcionar una alternativa a l’anonimat de Bitcoins, inclosos Coin Join, Zero-knowledge proof i Ring signature..

Les empreses requereixen privadesa en la seva transacció, però amb blockchain no es considera que això doni lloc a moltes empreses que s’esforcen per trobar una solució a aquest problema. Un exemple és EY, que el 2020 va llançar el protocol Baseline juntament amb Microsoft per ajudar les empreses a utilitzar la cadena de blocs Ethereum mitjançant la prova zero, la identitat distribuïda i els emmagatzematges fora de la cadena per millorar l’ús d’estàndards comuns en el processament de transaccions. Aquest aspecte podria permetre a l’empresa no emmagatzemar la seva informació personal i confidencial a la cadena de blocs, atorgant-li plena privadesa dels seus processos.

La signatura del timbre és un protocol de privadesa utilitzat per Monero. Quan s’utilitza aquest protocol, un cop el remitent ha iniciat una transacció, la transacció s’uneix a les transaccions d’altres usuaris per formar un timbre. Les transaccions s’emmascaren de manera que totes les transaccions no es poden distingir entre si, cosa que fa més difícil per als autors el seguiment d’una transacció específica. Monero utilitza a més la tecnologia Stealth Address per crear una adreça única per a cada transacció del ring. Una prova de coneixement nul és una metodologia utilitzada per Zcash per permetre el processament de transaccions anònimes. La tecnologia pot ocultar informació sobre les transaccions perquè els detalls del remitent, del receptor i dels imports no siguin visibles al sistema, excepte per als usuaris que tinguin les seves pròpies claus privades al contracte intel·ligent..

Dash utilitza la tecnologia Coin Join, per la qual el protocol barreja múltiples pagaments de molts inversors i els combina en una sola transacció. La barreja de transaccions fa que sigui difícil rastrejar una única transacció específica. L’adopció a gran escala i l’èxit de la tecnologia blockchain al món requereixen abordar els reptes actuals als quals s’enfronta la plataforma. Això inclou qüestions de consum d’energia, interoperabilitat i privadesa en el seu entorn. Es pot reduir el consum d’energia evitant la prova de validació del treball i l’adopció de proves d’estaca i d’autoritat, ja que consumeixen menys energia..

Els reptes d’interoperabilitat es poden resoldre mitjançant una cadena creuada per millorar la connexió entre diferents cadenes de blocs. La privadesa, per altra banda, es pot resoldre mitjançant l’ús de Coin Join, Zero-knowledge proof i Ring signature, que fa que les transaccions no es puguin localitzar al sistema, excepte per als usuaris que tinguin la clau d’obertura. Així, es poden superar aquestes barreres implementant nous avenços tecnològics per augmentar l’adopció i el creixement de la tecnologia Blockchain mundial.

Imatge destacada: Cryptofans

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me