Qui és Satoshi Nakamoto: el misteriós creador de Bitcoin?

Qui és Satoshi Nakamoto?

Quan es tracta de grans noms de la criptosfera, n’hi ha pocs més destacats que els de Bitcoin, la primera (i més valuosa) criptomoneda del món, i el seu misteriós creador, Satoshi Nakamoto..

La primera vegada que el món va escoltar el nom de Satoshi Nakamoto va ser el 2007 quan Nakamoto va escriure el codi Bitcoin. Al novembre de 2008, va aconseguir acabar i publicar el ja famós llibre blanc de Bitcoin, que va establir les bases per a tot el que representa el protocol Bitcoin..

Satoshi Nakamoto va estar molt involucrat en el seu projecte creatiu i amb la comunitat Bitcoin els primers dies del projecte. Després de dos anys d’implicació i treball dur, Nakamoto va decidir lliurar el projecte Gavin Andresen i es va apoderar de tots els bons amb el projecte Bitcoin el desembre de 2010. Gavin va demostrar ser un digne successor del llegendari Satoshi i des de llavors s’ha convertit en un dels desenvolupadors més influents de la criptosfera..

Font: Bitcoin News


Després que això passés, Nakamoto va tornar breument per deixar un missatge final a la comunitat, en què afirmava que havia “passat a altres coses” i que Bitcoin estava “en bones mans amb Gavin i tothom”. Oficialment, aquestes són les últimes paraules que el món va escoltar sobre el difícil i secret secretari del creador de Bitcoin.

A mesura que la fama de Bitcoin va créixer encara més durant els anys següents, curiosament, també ho va fer el misteri darrere de la veritable identitat de Nakamoto. Al llarg dels anys, les comunitats Bitcoin i Crypto han especulat activament sobre qui podria ser Satoshi Nakamoto. La recerca de descobrir qui és l’autèntic Satoshi Nakamoto ha vist com un exèrcit de detectius aficionats treballa durament sobre la qüestió però, desgraciadament, sense massa èxit.

Tot i que hi ha poc per seguir, una cosa és ben clara: Satoshi Nakamoto és un exemple de protecció de la privadesa feta bé. Tant és així, que fins i tot va utilitzar Tor per registrar el lloc web Bitcoin.org. El que probablement és encara més impressionant és el fet que, fins avui, encara es desconeix si Satoshi és home o dona o si “ell” és fins i tot una sola persona o un grup d’individus..

Malgrat tot, aquest “exèrcit” de detectius i altres entusiastes de provar de desenterrar fets dels antecedents de Satoshi, de treure diverses conclusions, així com de presentar diversos candidats o llistes de sospitosos per omplir els espais en blanc.

Altres pistes / fets interessants sobre Satoshi Nakamoto

Abans de llançar l’anomenada llista de sospitosos, hi ha un altre fet molt interessant sobre Satoshi que s’hauria de conèixer. Segons diversos informes, les carteres vinculades al compte de Satoshi per gairebé 1 milió de BTC extretes. Això significa que, si Satoshi és realment un sol individu, aquest fet el convertiria en una de les 50 persones més riques del món en aquest moment. Un milió de BTC representa aproximadament el 5% de l’oferta mundial de Bitcoin.

Gairebé tot sobre el llegendari creador de Bitcoin està envoltat d’especulacions. Tot i això, hi ha algunes pistes que no són gens interessants. Per exemple, es va descobrir un missatge específic codificat al primer bloc que es va explotar a la xarxa Bitcoin. El missatge deia: “The Times 03 / gen / 2009 Canceller a la vora del segon rescat per als bancs”. Aquesta podria ser una pista de la identitat de Satoshi, però el que és més important, assenyala que Satoshi podria haver estat un lector habitual del diari The Times.

A més, malgrat el seu nom asiàtic, cap part del projecte Bitcoin ni del llibre blanc es va escriure en un altre idioma que no fos l’anglès britànic perfecte. Això ha portat a molts a especular que Satoshi podria ser britànic o australià, o almenys un anglès britànic. Un codificador suís i membre actiu de la comunitat Bitcoin també ha representat gràfics de les marques de temps de les primeres 500 publicacions de Nakamoto. Els resultats van trobar que Satoshi estava absent entre les 0:00 a.m. i a les 6:00 A.M. Hora de Greenwich.

Possibles candidats

Craig Wright

Craig Wright és el nom associat a una de les teories més convincents sobre la veritable identitat de Satoshi Nakamoto. Wright va afirmar públicament que ell era l’autèntic creador de Bitcoin basat en la seva participació en el desenvolupament dels primers dies. Les principals publicacions com Wired, BBC i The Economist van ser massa ràpides per suggerir que la prova proporcionada per Wright era concloent. La prova es basava al voltant d’ell enviant missatges amb una signatura criptogràfica a la qual només Satoshi tindria accés.

Després d’aquest esdeveniment, les autoritats fiscals australianes van assaltar la seva casa, cosa que va portar Wright a eliminar la seva presència a Internet, abans de tornar a l’escenari el maig del 2016, quan va tornar a afirmar ser el “veritable” Satoshi i que tenia proves sòlides. . Wright es va retirar de la seva declaració poc després d’afirmar que “no té coratge” per demostrar que és l’autèntic Satoshi.

Font: Ars Technica

Nick Szabo

Una altra figura de Satoshi Nakamoto ha estat batejada en diverses ocasions Nick Szabo, un entusiasta de la criptografia descentralitzada que va publicar un article sobre “bit gold”. Skye Gray, investigador d’Internet, va realitzar una anàlisi textual inversa i va trobar diverses frases úniques que relacionaven l’estil d’escriptura de Szabo amb el del llibre blanc original de Bitcoin. Tot i això, Szabo ha negat reiteradament que fos el creador de Bitcoin.

Font: Hongria avui

Hal Finney

Font: Wikipedia

Hal Finney és un altre candidat potencial a ser el pare de Bitcoin. Sens dubte, Finney té molta història amb el projecte Bitcoin, ja que va ser la segona persona després del propi Nakamoto que va utilitzar el programari, va presentar informes de desenvolupament de fitxers i fins i tot va suggerir millores. És més, també va afirmar que “va ser el primer destinatari de la primera transacció de Bitcoin quan Satoshi li va enviar deu monedes com a prova”. Finney va morir el 28 d’agost de 2014, deixant al món només proves pobres que el van assenyalar com el creador original de Bitcoin.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto és un candidat més al títol. El seu nom va començar a ser titular al març del 2014 quan un article de Newsweek el descrivia com un candidat potencial. Aquest article va donar lloc a un intens interès mediàtic en aquell moment. Més tard, el físic nord-americà i japonès va declarar que ni tan sols havia sentit a parlar de Bitcoin abans d’aquest esdeveniment.

Font: Steemit

Altres candidats i teories poc probables

Per divertit que sembli, la llista de possibles candidats continua incloent noms com Elon Musk, el creador de PayPal, SpaceX i Tesla, i Dave Kleiman, El millor amic de Craig Wright.

Hi ha alguns entusiastes de Bitcoin que fins i tot suggereixen que Satoshi Nakamoto podria ser un grup de quatre gegants tecnològics asiàtics com “Samsung, Toshiba, Nakamichi i Motorola.

Per tant, qui és Satoshi Nakamoto de Bitcoin?

No hi ha manera de saber-ho amb certesa i, tenint en compte la manca d’evidències concretes i l’enfocament expert de Satoshi cap a la privadesa, potser mai no arribarem al fons d’aquest misteri. Això significa que la comunitat Bitcoin no té més opció que continuar amb aquest enigma que és Satoshi Nakamoto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me