Les millors carteres de Bitcoin i Cryptocurrency

Aquesta guia està dissenyada per ensenyar-vos tot el que heu de saber sobre les carteres de Bitcoin. Com que hi ha moltes raons diferents per utilitzar i posseir criptomoneda, algunes carteres són bones per a algunes tasques (com el comerç), mentre que altres són millors en altres tasques (com l’estalvi) i cada cartera ofereix compensacions. Amb aquesta guia, podeu esbrinar quina cartera us convé més.

Contents

Millors carteres de cada categoria

Cartera més segura

Captura de pantalla de les funcions de coldcardwallet.com MK3 Lloc web Coldcard

Coinkite Coldcard Mk 3

La coldcard ha estat considerada durant molt de temps la cartera de maquinari més segura del mercat. Amb el suport només de Bitcoin i algunes funcions de seguretat molt avançades, supera realment a la resta en termes de seguretat.

Dit això, si teniu previst mantenir altres monedes a part de Bitcoin, aquesta no és la vostra cartera. Podeu optar per un Ledger Nano S o bé Nano X en canvi.

ColdCard Mk3

ColdCard Mk3 Llançament 2019 Preu 119 $ Pantalla Sí Emmagatzematge Targeta SD COMPRA ARA!

Millor cartera en moviment

Captura de pantalla de shop.ledger.com Nano X Lloc web de Ledger

Nano X de Ledger

El Ledger Nano X és la nova incorporació de Ledger a la família nano. A diferència del seu predecessor, és compatible amb el bluetooth, cosa que el fa ideal per fer transaccions ràpides i segures en moviment.

La seva gran memòria interna també és fantàstica per als comerciants que vulguin contenir moltes monedes diferents.

Ledger Nano X

Ledger Nano X Data de llançament 2019 Preu 119 $ Pantalla Sí Emmagatzematge2 MB COMPRA ARA!

Millor cartera per a iOS (calenta):

Cartera Hodl: una cartera de Bitcoin de codi obert senzilla

Captura de pantalla de la pàgina d'inici de hodlwallet.co Lloc web de Hodlwallet

Hodl Wallet està disponible per a iOS i Android i facilita l’enviament i la recepció de bitcoins sense cap cost ni funcions addicionals per distreure’s.

Millor cartera per a Android (popular):

Samourai: protegeix la privadesa del mòbil

Captura de pantalla de la pàgina d'inici samouraiwallet.com Lloc web de Samourai

Millor cartera d’escriptori:

Wasabi: cartera d’escriptori ridículament privada

Captura de pantalla de la pàgina principal de wasabiwallet.io Lloc web Wasabiwallet

La cartera Wasabi està dissenyada per facilitar la coinjoins que milloren la privadesa (veure com a la nostra guia). Es tracta d’una cartera avançada que els principiants haurien de provar més tard quan tinguin més experiència.

Què és una cartera Bitcoin i Crypto??

Concepte de tecnologia Bitcoin

Abans de fer res a la xarxa bitcoin, necessitareu una cartera.

Tot i que aquesta no és una analogia perfecta, de moment, penseu en una cartera similar a un compte bancari, ja que conté els vostres diners i els podeu utilitzar per enviar i rebre fons.

Què és una clau privada?

Clau privada de Bitcoin

En resum, la clau privada és com la contrasenya del vostre compte bancari. Si algú el té, podria iniciar sessió al vostre compte i transferir-se els vostres diners. Heu de mantenir la clau privada encara més segura que la contrasenya del vostre compte bancari.

Què és una clau pública?

Clau pública de Bitcoin

La clau pública és una mica més confusa perquè no hi ha cap analogia directa amb el món real, però, per continuar amb la il·lustració, és com el nom d’usuari del vostre compte bancari. Realment no voleu que els altres ho sàpiguen, però si ho saben, encara no tenen la vostra contrasenya, de manera que no poden agafar els vostres fons.

Tanmateix, si es coneix la vostra clau pública, afectarà la vostra privadesa en el futur, cosa que ens portarà a les adreces.

Què és una adreça de Bitcoin?

Adreça de Bitcoin

Imagineu que algú vol enviar diners al vostre compte bancari. En aquest cas, els donareu el número de compte bancari i podrien dir-li al banc que us transfereixin els fons.

A adreça bitcoin és com un número de compte bancari. Si algú us vol enviar Bitcoin, envieu-li una adreça.

Mapa amb marcadors de bitcoins

No obstant això, a diferència d’un compte bancari, la vostra cartera té milions d’adreces. No us preocupeu, no cal pensar-hi massa.

N’hi ha prou amb dir que la majoria de carteres fan servir la vostra clau pública (a més d’una màgia criptogràfica) per generar una adreça nova per a cada transacció. Es tracta de protegir la vostra privadesa dificultant que algú enllaci les transaccions anteriors amb l’actual mitjançant una pràctica coneguda com a “anàlisi de la cadena”..

En la majoria dels casos, tot el que heu de fer és obrir la cartera i seleccionar “rebre Bitcoin” i donar al vostre amic l’adreça que es mostra a la cartera. Tot el que passa és dur en segon pla.

Un exemple d’emmagatzematge de monedes en una cartera que no controleu és quan poseu les monedes en una bossa, com ara base de moneda o bé binance. És per això que us aconsellem retirar totes les vostres monedes dels intercanvis tan aviat com pugueu.

Per què necessito una cartera??

Mà que sosté un telèfon amb una cartera Bitcoin

A part dels motius anteriors, necessiteu una cartera de bitcoins perquè és l’única manera de fer transaccions a la xarxa de Bitcoin sense fer servir cap tercer. Això és important perquè l’objectiu de Bitcoin és controlar els vostres propis diners.

Per què?

Perquè el sistema financer actual està dissenyat per explicar-vos com podeu i no podeu gastar els vostres diners.

Dona de compres al mòbil

Bitcoin és el que anomenem “resistent a la censura”, que és una manera fantàstica de dir que el vostre banc o el govern no us poden impedir gastar els vostres diners com vulgueu..

A Bitcoin, ningú no us podrà impedir comprar el que vulgueu de qui vulgueu.

És a dir, tret que emmagatzemi les vostres monedes en un canvi regulat.

Diferents tipus de carteres

Home preguntant-se

Potser us preguntareu: “Quina és la millor cartera?” No hi ha cap “millor” per se. Tanmateix, com es va assenyalar abans, alguns s’adapten més a certs objectius que d’altres. Examinem els diferents tipus de carteres.

Carteres de maquinari

Inserció de Bitcoin a la guardiola

Les carteres de maquinari s’utilitzen principalment per emmagatzemar a llarg termini les criptomonedes. Es diuen “carteres de maquinari” perquè en realitat són un dispositiu físic que emmagatzemeu al món real.

Les dues marques de maquinari de maquinari més populars són Ledger Nano X i la Trezor T.

COMPARACIÓ

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2019
 • PREU: 119 dòlars
 • BLUETOOTH:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2016
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor Model T

Trezor Model T

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2018
 • PREU: 159 dòlars
 • PANTALLA TÀCTIL:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor One

Trezor One

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2013
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ

Tots aquests productes poden semblar estranys, ja que Bitcoin és una moneda digital.

“Per què necessito un dispositiu independent per emmagatzemar un bé digital com Bitcoin?”

Captura de pantalla de l'entrada del bloc de Trezor amb el títol: Why You Need a Hardware Wallet Font – Bloc Trezor

L’avantatge d’una cartera de maquinari és que està dissenyat pensant en un objectiu: mantenir el vostre Bitcoin segur.

El vostre telèfon o PC està dissenyat per fer moltes altres coses i, actualment, moltes (si no la majoria) necessiten connexió a Internet.

Les carteres de maquinari estan dissenyades específicament per evitar que la vostra clau privada estigui mai exposada a Internet. De fet, en la majoria dels casos, la cartera de maquinari està pensada per apagar-se completament fins que necessiteu enviar o rebre bitcoins.

Cartera de maquinari connectada al portàtil

Una cartera de maquinari és efectivament un petit ordinador amb aire buit. L’única informació que hagi tocat la clau privada hauria de ser la sol·licitud d’inici de sessió en les transaccions i, tot i així, haureu d’aprovar físicament la transacció prement un botó físic. Això significa que, fins i tot si connecteu la cartera de maquinari a un equip infectat amb programari maliciós, la clau privada hauria de romandre segura.

Més informació al Preguntes freqüents sobre la importància de triar una cartera de maquinari amb pantalla.

Cartera de maquinari amb Bitcoins i un pany segur

A més, atès que la cartera de maquinari està dissenyada per fer només una cosa (emmagatzemar monedes), no hi ha altres aplicacions en execució que proporcionin a un atacant més oportunitats de robar-vos les monedes. L’ideal seria que l’empresa que el fabriqui conegui i entengui tot el programari i maquinari que inclou una cartera de maquinari.

Tracteu la cartera de maquinari com ho faríeu amb el vostre compte bancari. Aquí és on emmagatzemeu els vostres estalvis vitals (o on “Hodl”). No emmagatzemareu els vostres diners de despesa diària aquí.

Avantatges de les carteres de maquinari

 • La millor manera d’emmagatzemar les vostres monedes a llarg termini
 • Fàcil de configurar
 • Fàcil de fer una còpia de seguretat (més informació a continuació)
 • Pòlissa d’assegurança econòmica
 • Molts intercanvis que admeten carteres de maquinari

Contres de les carteres de maquinari

 • Més difícil d’utilitzar que les carteres calentes
 • Costar diners

Carteres calentes

Les carteres calentes solen ser carteres que es presenten en forma d’aplicació al telèfon.

Pagaments de Bitcoin a partir de la il·lustració mòbil

Els anomenem “carteres calentes” perquè estan connectades a Internet i solen utilitzar-se per emmagatzemar diners que gasten cada dia: “per dir-ho així, fa calor”. Això també significa que és molt menys segur que una cartera de maquinari.

Com que funcionen al vostre dispositiu mòbil, les carteres actives solen funcionar junt amb moltes altres aplicacions, com ara el vostre GPS, navegadors d’Internet i altres serveis. Per això, el vostre dispositiu mòbil executa un codi desenvolupat per centenars (si no milers) de persones diferents de diferents països i amb diferents estàndards de seguretat.

Dades clau i de telèfon mòbil

A la llum d’això, hi ha moltes més superfícies d’atac. Al cap i a la fi, la vostra clau privada s’emmagatzema en algun lloc de la memòria local del telèfon i aquesta memòria local es comparteix amb totes aquestes altres aplicacions. En la majoria dels casos, si manteniu segura la vostra clau privada, també ho farà la vostra aplicació, però sempre hauríeu de suposar que la vostra cartera calenta està compromesa i que mai no hi tingueu massa Bitcoin alhora..

Avantatges de Hot Wallets

 • Gratuït
 • Fàcil d’enviar i rebre monedes
 • Pot accedir a fons des de diversos dispositius

Contres de Hot Wallets

 • Sempre connectat a Internet
 • Funciona paral·lelament amb altres programes
 • No és tan segur com les carteres de maquinari
 • Còpies de seguretat de vegades relativament febles

Carteres d’escriptori

Les carteres d’escriptori són una altra forma de cartera de programari (calenta). Tanmateix, en lloc d’executar-se en una aplicació d’un telèfon, són un programa que executeu a l’ordinador de sobretaula.

Il·lustració de PC d'escriptori amb una cartera Bitcoin

Tot i que podeu executar aquestes carteres en un ordinador amb aire buit, això requereix un gran coneixement per treure’s amb seguretat, de manera que, en general, és millor pensar en les carteres d’escriptori de manera similar a les carteres calentes anteriors, només en un altre tipus de dispositiu i normalment admeten algunes funcions més avançades.

Avantatges de les carteres d’escriptori

 • La interfície d’escriptori significa una millor interfície d’usuari
 • Increment de les funcions de la cartera mòbil

Contres de les carteres d’escriptori

 • Fàcil de descarregar una versió fraudulenta del programari i la pèrdua de fons
 • Més difícil d’utilitzar que la resta de tipus de carteres d’aquesta llista.
 • No és tan segur com les carteres de maquinari
 • Còpies de seguretat de vegades relativament febles

Carteres de paper

Exemple de cartera de paper Bitcoin

El propòsit d’un cartera de paper és posar les vostres claus privades en un lloc que no sigui en absolut electrònic.

Fins i tot amb una cartera de maquinari, la clau privada es troba en un dispositiu electrònic que sí que parla amb Internet.

Dit això, configurar una cartera de paper correctament està plena d’esculls que, per a la majoria dels usuaris, són més probables que una cartera de maquinari que els delata (especialment quan hi ha altres mètodes per mitigar aquest risc).

A més, aquestes carteres són les més segures si algú troba el paper.

Avantatges de les carteres de paper

 • Quan estigueu configurat correctament, totalment protegit contra el robatori en línia

Contres de les carteres de paper

 • Cartera menys segura si algú troba el paper
 • Molt difícil de configurar correctament
 • Possibles tones d’error d’usuari
 • Mai se sap amb seguretat que l’ha configurat correctament fins que sigui massa tard

Quina és la millor cartera de Bitcoin per a mi??

Tot depèn del que vulgueu fer amb la vostra criptografia.

Dipòsit segur amb bitcoin

Voleu invertir en bitcoin a llarg termini? Llavors, una cartera de maquinari és l’adequada per a vosaltres.

Cartera de maquinari de Ledger

Fareu moltes operacions comercials? A continuació, us recomanem que Ledger Nano X. A causa de la seva funcionalitat bluetooth, podeu obtenir la flexibilitat d’una cartera calenta amb la seguretat de la cartera de maquinari.

Telèfon mòbil amb bitcoins

Passareu el dia a dia? A continuació, recomanaríem una cartera calenta: no hi poseu massa Bitcoin alhora.

Com es va demostrar anteriorment, tots els tipus de carteres tenen els seus propis avantatges i desavantatges i depèn de vosaltres decidir quin és el millor per a les activitats desitjades.

Carteres de maquinari més populars

COMPARACIÓ

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2019
 • PREU: 119 dòlars
 • BLUETOOTH:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2016
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor Model T

Trezor Model T

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2018
 • PREU: 159 dòlars
 • PANTALLA TÀCTIL:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor One

Trezor One

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2013
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ

Informació addicional

Ledger Nano X

Preu: 119 dòlars

Descripció breu: El Ledger Nano X és l’última versió de la sèrie nano de carteres de maquinari de Ledger. Compta amb connectivitat bluetooth per connectar-se als telèfons intel·ligents i una pantalla OLED més gran a una resolució més alta que els nanos. Aquesta és la cartera perfecta per als bitcoins en moviment.

 • Seguretat d’última generació
 • Bluetooth® activat
 • Capacitat àmplia (admet milers de monedes)

Llegiu el nostre document complet Revisió de Ledger Nano X i fes un cop d’ull al pàgina del producte.

Ledger Nano S

Preu: 59 dòlars

Descripció breu: El Ledger Nano S és una cartera de maquinari clàssica, sent un dels favorits del mercat amb més d’1,3 milions d’unitats venudes fins ara. Connecteu el dispositiu a l’ordinador mitjançant USB i disposa d’una petita pantalla OLED. El dispositiu també compta amb una funda d’acer inoxidable que fa que la cartera sigui gairebé indistingible d’una unitat estàndard, ideal per portar-la discretament.

 • Seguretat certificada per ANSSI
 • Suport multi-moneda
 • Còpia de seguretat i restaurar

Llegiu el nostre document complet Revisió Ledger Nano S. i fes un cop d’ull al pàgina del producte.

Trezor T

Preu: 159 dòlars

Descripció breu: Llançat el 2018, Trezor’s model T és la nova incorporació a la marca de carteres de maquinari de Satoshi Labs. Compta amb una pantalla tàctil LCD a tot color, doble verificació de les transaccions i la possibilitat de doblar-se com a dispositiu de dos factors de maquinari, el Trezor T prioritza la seguretat per sobre de tot..

 • LCD a tot color de 240×240 píxels
 • Actua com a factor de maquinari 2 i gestor de contrasenyes
 • Connexió USB-C
 • Augment del disc dur

Llegiu el nostre document complet Revisió Trezor T. i fes un cop d’ull al pàgina del producte.

Trezor One

Preu: 59 dòlars

Descripció breu: Trezor és una de les primeres i més respectades carteres de maquinari del mercat. El Trezor One proporciona múltiples capes de seguretat per a les vostres monedes i fitxes. Compta amb una pantalla amb protecció PIN, funcionalitat de còpia de seguretat de 24 paraules i dos botons de navegació físics per confirmar les transaccions.

 • Pantalla OLED monocroma de 128×64 píxels
 • Botons físics
 • Còpies de seguretat de 24 paraules
 • Connexió micro USB

Llegiu el nostre document complet Trezor One ressenya i fes un cop d’ull al pàgina del producte.

Keepkey

Preu: 49 dòlars

Descripció breu: Llançat el 2015, el Keepkey inclou la pantalla OLED més gran de qualsevol dels 3 grans fabricants de carteres, alhora que és la més barata. També té un xassís d’alumini i és compatible amb el canvi de formes Exchange. Per aquest motiu, podeu canviar monedes sense donar la custòdia de les monedes al canvi de forma, tot i que KYC encara és obligatori.

 • Pantalla OLED més gran
 • Preu més barat
 • Suport multi-moneda
 • Integració directa ShapeShift

Llegiu el nostre document complet Revisió de Keepkey i fes un cop d’ull al pàgina del producte.

Coldcard Mark III

Preu: 120 dòlars

Descripció breu: La Coldcard MarK 3 de Coinkite és considerada per molts com la cartera de maquinari més segura del mercat. Alguns no els agrada la manca de suport altcoin, però als Bitcoiners això es veu més com una característica que com un error. La Coldcard sembla una petita calculadora que la fa discreta i privada. El dispositiu té una pantalla OLED de 128 x 64 px i un teclat numèric amb botons tàctils. Compatible amb l’aplicació d’escriptori Electrum.

 • Gran pantalla OLED de 128×64
 • Teclat numèric de mida completa
 • Connexió MicroUSB i ranura per a targetes MicroSD
 • Només Bitcoin

Fes una ullada a Coldcard’s pàgina del producte.

Bitbox 02

Preu: 110 dòlars Descripció breu: El BitBox02 és una cartera de maquinari dissenyada per Shift Cryptosecurity, una empresa suïssa. El BitBox02 compta amb un enfocament de doble xip: un que actua com a element segur per evitar manipulacions físiques i un altre que actua com a microcontrolador general per mantenir el programari de codi obert i verificable.

 • Pantalla OLED i sensors tàctils invisibles
 • USB-C & Un cable compatible, inclòs
 • Còpia de seguretat i restauració fàcils en microSD

Consulteu el pàgina del producte.

Carteres de programari (carteres calentes)

Carteres Bitcoin per a iOS i iPhone: Blockstream Green Breadwallet Dropbit Mycelium
Carteres Bitcoin d’Android: Cartera Blockstream Green Breadwallet Dropbit Mycelium Samourai Wallet
Carteres Bitcoin d’escriptori: Electrum Wasabi

Més informació sobre les millors carteres bitcoins mòbils aquí.

Intercanvis contra carteres

Intercanvis contra carteres

Molts intercanvis tenen aplicacions que s’assemblen molt a les carteres, però no són el mateix. És fonamental entendre les diferències entre una cartera real i una aplicació d’intercanvi, com ara coinbase mantenint les monedes segures.

Les diferències es redueixen realment a allò que anomenem “custòdia”. En poques paraules, això significa: teniu les claus de les vostres monedes o algú més? Recordeu “No les vostres claus. No és el teu Bitcoin ”?

Captura de pantalla de wallet.coinbase.com Font: pàgina d’inici de la cartera de Coinbase

Quan utilitzeu l’aplicació de Coinbase per emmagatzemar les vostres monedes, en realitat no les teniu vosaltres mateixos. En lloc d’això, confieu en Coinbase perquè els reservi. És probable que Coinbase us robi les vostres monedes? Probablement no.

Tanmateix, Coinbase és el que anomenem “pot de mel” als cercles criptogràfics, és a dir, és un lloc molt atractiu per als pirates informàtics. Potser hi ha criptografia dipositada en milions de dòlars a les carteres de Coinbase.

Usuari amb criptomoneda mostrat en un telèfon mòbil bloquejat

A més, els governs federals o estatals poden dirigir Coinbase per congelar els vostres comptes, especialment si no sou ciutadà dels EUA..

I, finalment, Coinbase és ben conegut per tenir períodes de retirada lents a indefinits quan els mercats es tornen bojos. De vegades, això es deu al fet que els servidors estan sobrecarregats de pics de trànsit. Algunes persones fins i tot pensen que ho fan a propòsit per utilitzar els vostres fons a curt termini per fer apostes amb els vostres diners.

Dona que té bitcoins a les mans

Tots aquests problemes es poden solucionar mantenint les vostres monedes vosaltres mateixos. I Coinbase és només un exemple. En molts sentits, Coinbase és un dels intercanvis més segurs en els quals podeu contenir les vostres monedes, de manera que tots els escenaris anteriors són possibles encara més probable en altres intercanvis..

Còpies de seguretat de carteres

Una característica de gairebé totes les carteres del mercat és que podeu crear un còpia de seguretat per si li passa alguna cosa.

Actualment fem servir el que s’anomena una “frase de recuperació” (o “llavor de recuperació”). Així és com funciona: quan creeu una cartera nova, se us demanarà que escriviu una sèrie de 12 a 24 paraules. Semblaran completament aleatoris, però en realitat provenen d’una llista coneguda com BIP39.

Infografia de còpia de seguretat de carteres criptogràfiques

Si alguna vegada perdeu la cartera perquè us la roben o es destrueixen o oblideu el vostre número PIN (normalment de 4 dígits), podeu obrir una cartera nova a qualsevol part del món i a qualsevol aplicació o dispositiu de maquinari de maquinari i introduir aquestes paraules. En aquest moment, es restauraran els vostres fons.

Això s’aconsegueix perquè les paraules corresponen a la vostra clau privada. La cartera executa les paraules que introduïu mitjançant un algorisme i, a continuació, emet la vostra clau privada (prova que sou el propietari de Bitcoin, bàsicament).

Com emmagatzemar la vostra frase de recuperació

La majoria de la gent només escriu la seva frase en un tros de paper, però això pot ser perillós.

Bomber i una casa en flames

Imagineu que la vostra casa s’encén o s’inunda. Si la cartera del telèfon o del maquinari està malmesa, heu de confiar en la frase de recuperació per recuperar les vostres monedes. Tanmateix, el paper difícilment és resistent al foc o a l’aigua.

És per això que moltes persones que tenen Bitcoin opten per utilitzar un Billfodl.

Billfodl

El Billfodl és un dispositiu d’acer inoxidable sense cap tipus d’electrònica. És simplement un xassís metàl·lic amb ranures i inclou una safata de rajoles d’acer inoxidable amb lletres. Feu lliscar les rajoles al marc metàl·lic per lletrejar totes les vostres 12 a 24 paraules i després amagueu el Billfodl en algun lloc que ningú el trobi..

Ara la vostra còpia de seguretat és ignífuga i impermeable.

Multisig

Si us sentiu realment avançat i voleu protegir les vostres monedes al màxim nivell, podeu configurar el que s’anomena ‘cartera multisig’.

Tres carteres de maquinari: Ledger, Trezor i ColdCard

Una cartera multisig és en realitat tres carteres en una. Per enviar monedes des d’un multisig, heu de confirmar la transacció com a mínim de dos (o en alguns casos, tres) de les carteres.

En molts casos, aquestes tres carteres són carteres de maquinari, però podeu aconseguir una combinació de carteres de maquinari i programari per aconseguir-ho..

Tres claus amb Bitcoin

També podeu fer que cada cartera del vostre multisig sigui una marca diferent. Per exemple, un Trezor, un Ledger i una Coldcard. La idea aquí és que si es troba una vulnerabilitat en una de les carteres (per exemple, un Trezor, per exemple) i el vostre atacant coneix aquesta vulnerabilitat, encara haurà de trobar una altra vulnerabilitat al Ledger o a la Coldcard (o ambdues, si heu configurat un multisig de tres de tres.

Si voleu provar això, us hem escrit aquí una guia. Només cal comprar-ne 1 Llibre major, 1 Trezor, i 1 Coldcard.

Prevenir el robatori

Targeta en cadenes amb pany

Recapitulem com mantenim segures les nostres monedes:

Icona amb el número u

En primer lloc, heu de generar la vostra pròpia clau privada. No deixeu que ningú més ho faci per vosaltres. Pot semblar complicat, però les carteres fan que sigui molt fàcil de fer en aquests dies. I si teniu cap pregunta, sempre podeu consultar les nostres guies aquí a Privadesa.

Icona amb el número dos

En segon lloc, heu de mantenir la vostra clau privada en secret. Qualsevol persona que conegui la vostra clau privada pot reclamar tant els vostres bitcoins com vosaltres cadena de blocs està preocupat.

Recordeu: “No són les vostres claus. No és el vostre Bitcoin ”. Si algú més us genera les vostres claus o troba les vostres claus o la vostra frase de recuperació, coneixerà les vostres claus i pot prendre el vostre Bitcoin.

Icona amb el número tres

En tercer lloc, heu de fer una còpia de seguretat de la vostra clau privada. Això es fa generant una frase de recuperació quan configureu la cartera (vegeu el document capítol sobre Còpies de seguretat a dalt).

Preguntes freqüents

No puc emmagatzemar les meves monedes al meu intercanvi??

Podeu, però no és recomanable. Emmagatzemar les vostres monedes en un intercanvi us pot provocar la pèrdua. Només cal veure què va passar amb Mt. Gox. És millor guardar les monedes en una cartera que tingueu (és a dir, només teniu la clau privada de) i després fer-ne una còpia de seguretat mitjançant un Billfodl.

Puc xifrar la meva clau privada?

Sí! Això s’anomena protecció de frase de contrasenya. Funciona una mica diferent per a tots els dispositius, així que consulteu la vostra empresa de carteres per obtenir documentació. Dit això, tingueu molta cura amb aquesta funció.

Com puc recuperar els meus bitcoins si he perdut la meva clau privada?

Si realment heu perdut la vostra clau privada, no podreu recuperar els bitcoins.

Està bé mantenir la meva frase de recuperació / llavor de recuperació al telèfon?

Mai és una bona idea emmagatzemar la frase de recuperació en qualsevol dispositiu connectat a Internet.

Què és una cartera de maquinari ?

Una cartera de maquinari és un dispositiu físic que emmagatzema les claus privades de l’usuari.

Per què necessito una cartera de maquinari??

Una cartera de maquinari proporciona aïllament entre les vostres claus privades i el vostre ordinador o telèfon intel·ligent piratejables.

Per què són importants les pantalles de visualització per a una cartera de maquinari?

Les pantalles de cartera de maquinari no només són per a pantalles. Disposar d’una pantalla gran també facilita la comprovació de l’adreça abans d’enviar les monedes.

Què significa Multisig?

Una cartera multisig és en realitat tres carteres en una. Per autoritzar una transacció amb Bitcoin, necessiteu una confirmació d’almenys dues de les carteres.

Com puc protegir la meva cartera criptogràfica?

Heu de generar la vostra pròpia clau privada, mantenir-la en secret i fer una còpia de seguretat.

Quina és la manera més segura d’emmagatzemar la frase de recuperació?

La manera més segura d’emmagatzemar la vostra frase de recuperació és en un dispositiu d’acer inoxidable sense cap tipus d’electrònica, com el Billfodl. Això farà que la vostra còpia de seguretat sigui ignífuga, impermeable i resistent a tots els desastres naturals.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me