Electroneum Review: Introducció a ETN

Electroneu

No es pot negar el fet que la criptosfera és un mitjà únic i interessant amb molts projectes d’atenció i captació d’imaginació.

En un àmbit dominat per projectes que intenten vèncer Bitcoin o Ethereum o resoldre alguns dels problemes més urgents, com ara l’escalabilitat i la privadesa, hi ha un projecte que té una missió totalment diferent i s’anomena Electroneu.

El projecte té com a objectiu incorporar la seva moneda digital al corrent principal convertint-se en la primera moneda digital que s’utilitza per al comerç i la despesa diària del consumidor, cosa que el mateix Satoshi Nakamoto va imaginar quan va crear Bitcoin. Per aconseguir-ho, els projectes incorporen a l’equació un dels dispositius més importants de la nostra vida diària, els nostres telèfons intel·ligents. Un altre objectiu interessant de l’equip és substituir la majoria de les monedes del joc per ETN.

Què és Electroneum?

En resum, Electroneum és una primera criptomoneda mòbil que pretén convertir-se en molt més que un actiu especulatiu. L’objectiu és que la compra d’actius criptogràfics sigui tan senzilla com mai. L’aspecte més innovador del projecte està representat pel fet que usuaris de tot el món poden extreure el testimoni d’Electroneum, l’ETN, directament des dels seus telèfons intel·ligents..

Blockchain d’Electroneum

Fonamentalment, la cadena de blocs Electroneum és la base per a un sistema de pagaments mòbils de nova era. Les capacitats mineres de l’aplicació Electroneum ofereixen a usuaris de tot el món la possibilitat de pagar amb criptografia. La cadena de blocs està construïda a la part superior de la cadena de blocs de Monero i, com era d’esperar, té algunes funcions de seguretat interessants.

Igual que Monero, el blockchain d’Electroneum també inclou adreces sigil·les. El sistema utilitza una clau pública única que impedeix que els fons del destinatari es vinculin directament a les seves carteres. Com que un tercer pot auditar l’adreça per demostrar la seva existència, el destinatari obté els fons a través de la clau de visualització privada d’una cartera que realment “escaneja” la cadena de blocs. Es crea una clau privada d’un sol ús i es correspon amb la clau pública del remitent.

Això fa que la cadena de blocs sigui increïblement segura, ja que el destinatari només pot gastar els fons utilitzant res més que una clau de despesa privada. Tot aquest procés no implica enllaços directes ni amb el remitent ni amb el destinatari. El resultat és un sistema ràpid i bastant barat. El cost mitjà de les transaccions a Electroneum és d’uns 0,2 ETN.

L’aplicació mòbil d’Electroneum

Com es va esmentar al començament d’aquesta revisió, l’aplicació mòbil és una part important de l’ecosistema d’Electroneum. Inicialment, només estava disponible per a Android, l’aplicació ja es pot instal·lar a iOS dispositius també.

L’aplicació és molt fàcil d’utilitzar i es pot utilitzar per accedir a la cartera digital. També proporciona als usuaris la possibilitat d’enviar i rebre ETN, crear carteres de paper fora de línia. Un altre aspecte destacable és el fet que qualsevol persona que convidi cinc amics a unir-se a la xarxa participi automàticament en un concurs per guanyar 5.000 ETN.

Mineria mòbil

Garantir l’adopció generalitzada del seu testimoni és un dels objectius principals del projecte. Per tant, el procés de mineria ha de ser el més accessible possible a tanta gent com sigui possible. Una gran part d’això és garantir que el gran consorci que domina la mineria de Bitcoin i Ethereum no sigui rellevant aquí.


Electroneum proporciona aplicacions d’escriptori per a Windows, macOS i Linux, a més de suport per a un gran nombre de grups de mineria i servidors virtuals. Tot i això, l’aspecte més interessant és, de bon tros, el fet que els usuaris poden realitzar mines de telefonia mòbil. L’aplicació està dissenyada de manera intel·ligent per permetre que la CPU del telèfon participi en mineria simulada.

El procés de mineria és molt eficient en el sentit que no utilitza grans quantitats de dades d’Internet i no fa que el telèfon s’escalfi ni perdi una durada important de la bateria. Tot i que el procés encara és virtual (no confirma nous blocs a la cadena de blocs), els usuaris encara reben recompenses. Això és més que un moviment de màrqueting. Aquest tipus d’activitat assegura que Electroneum aconsegueix un creixement viral.

La recompensa per bloc mitjana és d’uns 9.500 ETN i, gràcies a la naturalesa resistent a l’ASIC de l’algoritme de mineria, encara és factible extreure monedes amb una CPU bàsica (o CPU de telèfon intel·ligent).

Mineria

Aspectes importants d’ETN

El subministrament total d’ETN serà de 21.000 milions de monedes. Gràcies a l’ICO llançada a mitjans de setembre del 2017, es van distribuir un total de 6.300 milions d’ETN. 4.400 milions d’ETN es van reservar per a inversors durant l’ICO. L’equip de 12 persones que va impulsar el projecte va rebre vint milions d’ETN. En el moment d’escriure aquest article, hi havia una mica per sobre dels 9 milions d’ETN en circulació.

Actualment, ETN no es troba entre les fitxes més populars del món. Per tant, només es pot comprar a un grapat d ‘intercanvis com Cryptopia, KuCoin, Líquid, TradeOgre, CoinBene, i Criptomat.

L’única forma segura d’emmagatzemar ETN és a la cartera en línia des de l’aplicació oficial de la plataforma. Mitjançant el gestor de carteres, els usuaris poden configurar carteres en línia i fora de línia. Es pot accedir a les carteres mitjançant les mateixes dades d’inici de sessió que quan s’accedeix a la plataforma.

Cartera

Conclusió

L’Electoneum té un llarg camí per davant i, per pura que sigui la seva missió, serà definitivament molt difícil. És lloable la intenció explícita del projecte d’obtenir l’adopció massiva del seu testimoni ETN dirigit al públic mòbil i als usuaris de telèfons intel·ligents, però el seu èxit pot dependre molt menys de la tecnologia implicada i més de l’equip del projecte per garantir bones associacions.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector