Com configurar la guia pas a pas del Ledger Nano S i Nano X

Per configurar el vostre Ledger Nano S, connecteu el dispositiu al port USB de l’ordinador. Podeu utilitzar el cable de la caixa o qualsevol cable adaptador USB a micro USB. Per seguretat, sempre és una bona idea fer servir un cable d’ús general en el qual pugueu confiar.

Llibreta USB connectada al portàtil

El següent pas és fer-ho aneu a Ledger.com i descarregar el programari. A la part superior esquerra de la pantalla veureu el botó “Descàrregues”. Premeu-lo i, a continuació, procediu a seleccionar la versió Ledger Live per al vostre sistema operatiu. El programari Ledger Live està disponible a Windows, Mac i Linux.

Després de descarregar l’aplicació d’escriptori Ledger Live, procediu a instal·lar-la. Serà un procés ràpid, però el programari no funcionarà tret que també el configureu Ledger Nano S.

Mou la teva atenció a la pantalla de la cartera de maquinari. Un cop connectat, dirà “Benvingut” i “Premeu els dos botons per començar”. Continueu i premeu els botons.

Un cop hàgiu passat aquesta fase d’instruccions, veureu un missatge nou a la pantalla. Es diu “Configura com a dispositiu nou?”. Si el configureu per primera vegada, premeu el botó dret. Si voleu anar al menú “Restaurar configuració” del vostre Ledger Nano S, premeu el botó esquerre.

En el nostre cas, suposant que aquest és el vostre primer procés de configuració, el configurarem com a dispositiu nou.

COMPARACIÓ

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2019
 • PREU: 119 dòlars
 • BLUETOOTH:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Blockstream Jade

Blockstream Jade

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2021
 • PREU: 40 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2016
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor Model T

Trezor Model T

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2018
 • PREU: 159 dòlars
 • PANTALLA TÀCTIL:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ

Activació del dispositiu mitjançant Ledger Live

Captura de pantalla de ledger.com Pàgina de l’aplicació Ledger-Live


Per activar i gestionar aplicacions a Nano X, primer heu d’instal·lar el programari Ledger Live al vostre ordinador personal o dispositiu mòbil.

L’aplicació és una actualització benvinguda respecte al mètode original de Ledger d’utilitzar els connectors de Chrome una mica erronis.

Un cop configurat Ledger Live, s’ha de crear una contrasenya i es presentaran les paraules inicials de recuperació fer una còpia de seguretat.

Cal confirmar-les abans de poder instal·lar cap aplicació o crear cap transacció.

Tot i que s’ofereixen tres targetes de recuperació de paper, s’hauria de considerar només un mètode de còpia de seguretat temporal.

Per assegurar més adequadament la frase de recuperació, utilitzeu un dels fitxers Billfodl productes. Hi ha moltes sorts que poguessin caure en un tros de paper.

Per què deixar de tractar els riscos quan es troba a prop d’acer inoxidable resistent a les catàstrofes pot protegir les vostres paraules inicials??

Pas 1: creeu un codi PIN per al vostre Ledger Nano S

Després de la confirmació, rebreu una sol·licitud per establir un codi PIN. Premeu els dos botons alhora per confirmar i continuar.

A la Ledger Nano S, Els codis PIN tenen 8 dígits. Per completar aquest pas de la configuració, haureu d’utilitzar 8 números del 0 al 9. Per exemple, podeu utilitzar 01234567. Tot i això, es recomana evitar qualsevol codi que sigui comú i fàcil d’endevinar. Al mateix temps, assegureu-vos de triar un codi que pugueu recordar i escriure-ho.

Trieu el codi PIN

A la caixa del vostre fitxer Ledger Nano S també podeu trobar un munt de cartes anomenades “Full de recuperació”. Podeu utilitzar-los per escriure el vostre codi PIN perquè no el perdeu. Però per motius de seguretat de l’operació, sempre és millor fer servir una llibreta o un tros de paper separat. Si voleu escriure-ho en acer perquè sigui resistent al foc, a l’aigua, als cops i als pirates informàtics, us recomanem que ho feu Billfodl.

Producte Billfodl

A la pantalla del vostre fitxer Ledger Nano S, hauràs de triar els 8 números. Podeu triar-ne un a la vegada amb els dos botons i, a continuació, prémer els dos alhora per confirmar la vostra elecció. Aquesta secció és ideal per ajudar-vos a aprendre com funcionen els controls. El botó esquerre redueix el nombre, mentre que el botó dret augmenta.

També teniu una opció de retrocés que us ajudarà a tornar al dígit anterior. Això us ajudarà a corregir els errors i assegurar-vos que el PIN que heu introduït és el que voleu.

Pas 2: confirmeu el vostre codi PIN

Després d’haver escollit el vuitè número del vostre codi PIN, la pantalla següent us indicarà que heu de confirmar el PIN. Haureu d’escriure tot el codi una vegada més, utilitzant exactament els mateixos mètodes.

Confirmeu el codi PIN

Aquest pas us assegura que no configureu un PIN defectuós que no recordareu més endavant. Ledger Nano S és un excel·lent dispositiu de seguretat que també us protegeix contra els vostres propis errors.

Pas 3: escriviu la frase de recuperació

Si el codi PIN és la clau del dispositiu, la frase de recuperació és la clau de les vostres monedes. Per tant, heu de prestar més atenció a aquest pas i assegurar-vos que escriviu totes les paraules tal com s’escriuen a la pantalla.

Full de recuperació de Ledger Nano S.

A més, mantingueu segura la frase de recuperació i protegiu-la el millor possible. Qualsevol persona que trobi les paraules pot fer una còpia de seguretat del vostre cartera en un altre dispositiu i gasta els teus bitcoins. Per tant, la seguretat d’aquestes 24 paraules és essencial per a la vostra sobirania financera.

Les paraules que formen la vostra frase de recuperació formen part del Diccionari BIP 38. Es generarà una permutació única de 24 de les 4096 paraules, que les haureu d’anotar d’una en una. Podeu generar tantes carteres com vulgueu, però Ledger Nano S només podrà accedir un a la vegada.

Després que es mostri cada paraula a la pantalla, l’heu d’escriure i, a continuació, premeu la tecla de navegació dreta. Si ometeu una paraula per error, podeu tornar-hi prement el botó esquerre. Després de la 24a paraula, haureu de prémer els dos botons alhora per confirmar i passar a la pantalla següent.

Deseu la frase de recuperació

Aquesta és la part on podeu utilitzar les targetes de recuperació que rebeu a la caixa de la cartera de maquinari Ledger. Però, per obtenir més resistència als riscos naturals i més privacitat, hauríeu d’obtenir un Billfodl. Si no voleu confiar en la fragilitat del paper, hauríeu de tenir en compte el nostre dispositiu de còpia de seguretat de plaques metàl·liques.

Pas 4: confirmeu la frase de recuperació

En aquesta secció, heu de confirmar l’ordre de les vostres 24 paraules. El Ledger Nano S barreja el seu ordre i heu d’utilitzar les tecles de navegació per trobar-los.

Un cop trobeu la primera paraula, premeu els dos botons alhora per confirmar-la. Aquest és el pas que requereix més temps d’aquesta configuració, però també essencial. Si heu comès algun error en escriure la frase de recuperació, els trobareu ara.

Configureu les paraules a la frase de recuperació

En cas que trobeu errors, podeu provar-ho de nou. Però si no ho podeu entendre, és millor tornar al menú anterior. Una altra manera és desconnectar el vostre dispositiu Ledger Nano S i torneu a connectar-lo. Aquest restabliment complet us farà reiniciar el procés de configuració i podreu prestar més atenció la segona vegada.

Si encerteu totes les paraules, rebreu el missatge “El vostre dispositiu ja està llest”. Ara, finalment, esteu preparat per passar al següent pas, que inclou el programari Ledger Live. En aquest moment, ja hauríeu d’haver descarregat i instal·lat Ledger Live. Si no heu seguit aquesta guia pas a pas, hauríeu de fer-ho descarregueu-lo ara.

Pas 5: obriu Ledger Live

El missatge a la pantalla del vostre fitxer Ledger Nano S hauria de llegir “Instal·leu aplicacions al dispositiu Ledger seguint les instruccions de start.ledgerwallet.com”. En aquest moment, és hora d’obrir Ledger Live (que ja hauríeu d’haver descarregat i instal·lat).

Aplicació Ledger Live

Primer de tot, veureu una pantalla que us demanarà que trieu el color del vostre tema. Aquesta decisió només afecta la vostra experiència d’usuari, així que no dubteu a triar el vostre preferit. Per obtenir una combinació convenient entre clar i fosc, trieu “Dusk”. Si preferiu menús lluminosos i ben il·luminats, no us podeu equivocar amb el mode “Llum”. I si sou un elitista del mode fosc, la decisió hauria de ser òbvia per a vosaltres. Un cop hàgiu pres la primera decisió, feu clic al botó “Comença”.

Captura de pantalla de ledger.com Ledger.com: primer aspecte de la interfície

A la pantalla de l’ordinador veureu el menú d’inicialització. Podeu inicialitzar com a dispositiu nou, restaurar una frase de recuperació o utilitzar un dispositiu ja inicialitzat. En el nostre cas, ja hem inicialitzat el fitxer Ledger Nano S. Així, escollim la tercera opció.

Ledger Live també us permet configurar la cartera de maquinari des de la interfície d’escriptori. Tot i així, és millor fer-ho al vostre compte Ledger Nano S. No només és una configuració més segura, sinó que també s’acostuma als controls. Totes les transaccions necessiten confirmació del dispositiu, de manera que heu d’aprendre a prémer els botons.

Trieu el model de cartera de maquinari

Pas 6: utilitzeu un dispositiu ja inicialitzat

Al principi, la interfície Ledger Live us demanarà que escolliu el model de cartera de maquinari. Ja que teniu un fitxer Ledger Nano S, hauríeu de fer-hi clic i anar al següent menú.

Configuració de la cartera de protecció Ledger

El segon pas d’aquest procés és una llista de control de seguretat. Aquí heu de confirmar que heu escollit el codi PIN per vosaltres mateixos i heu desat la frase de recuperació. És la manera de Ledger d’assegurar-se que heu seguit tots els passos i que teniu còpia de seguretat de les vostres dades.

Per evitar atacs a la cadena de subministrament, Ledger Live també comprova el firmware del dispositiu per veure si és autèntic. Per a això, no heu de fer res més que permetre que el programari realitzi la verificació. Per a Ledger, és important comprovar que no utilitzeu cap dispositiu compromès. I si heu comprat el dispositiu de maquinari a un venedor autoritzat, no us haureu de preocupar. És molt probable genuí.

El tercer pas consisteix a establir una contrasenya Ledger Live. Això no té res a veure amb el PIN del dispositiu, només és una manera de bloquejar el programari d’escriptori. Si no voleu que ningú que utilitzi el vostre ordinador pugui accedir a les vostres dades de Ledger, configureu una contrasenya segura.

Després d’establir la contrasenya, podreu triar la configuració de privadesa. A la secció “Bugs & Menú “Analytics”, heu de triar quin tipus d’informació voleu compartir amb Ledger. No podeu desactivar l’enviament de dades tècniques anònimes i heu de respectar les Condicions.

Després de fer clic a “Continua”, finalment veureu la interfície Ledger Live. A partir d’aquí es tracta de decidir quines monedes que voleu utilitzar.

Captura de pantalla de ledger.com Aplicació Ledger Live: descripció general de la interfície

Pas 7: Instal·lació d’aplicacions amb Ledger Live

Al menú “Gestor”, a la part esquerra de la finestra, finalment podreu afegir criptomonedes a la vostra cartera. Ledger Nano S ofereix 120 kb de capacitat d’emmagatzematge, de manera que heu de decidir quines monedes utilitzeu. Per a una configuració només de Bitcoin, teniu memòria més que suficient. Però una configuració de múltiples monedes només us permet tenir BTC, ETH, XRP, LTC, ETC, DASH i XMR.

Menú del gestor d'aplicacions en viu de Ledger

El Ledger Nano S admet centenars de monedes, però un dispositiu només pot emmagatzemar les aplicacions durant un grapat. Per tant, és una bona idea fer una gestió encertada del vostre espai d’emmagatzematge i establir prioritats.

Per instal·lar una aplicació, aneu al menú “Gestor”, escriviu les primeres lletres que escolliu i feu clic a “Instal·la”. En el teu Ledger Nano S, se us demanarà que confirmeu la instal·lació. Si el dispositiu ha estat inactiu durant diversos minuts, també haureu d’escriure el vostre codi PIN una vegada més.

Pas 8: enviar i rebre bitcoins i altres criptomonedes

Després d’instal·lar aplicacions al vostre Ledger Nano S, ja està tot a punt. Ara podeu fer transaccions amb bitcoins i tots els vostres preferits criptomonedes.

Al menú “Comptes”, a la part esquerra de la finestra, veureu tots els vostres saldos. Per a Bitcoin, podeu tenir adreces heretades i SegWit natiu. Ledger ofereix més informació sobre els dos tipus en aquest article.

Al capítol “Privadesa” de el llibre blanc de Bitcoin, Satoshi Nakamoto desincentiva la reutilització de l’adreça. És per això que Ledger genera una nova adreça cada vegada que rep bitcoins. Tingueu en compte que les adreces anteriors que generau continuen sent vàlides. Tanmateix, un cop hi hàgiu rebut una quantitat de bitcoins, no heu de tornar-lo a utilitzar. Per a més informació, consulteu la documentació de Ledger.

Pas 9: no confieu, verifiqueu!

En aquest moment, és una bona idea fer el “control genuí” que confirma que el Nano X és legítim.

Missatge emergent Verificació genuïna

Aquesta és una característica que utilitza el programari oficial Ledger Live i es pot utilitzar en qualsevol moment.

Missatge emergent de la llista de comprovació de seguretat

El Ledger Nano S prioritza la seguretat. Per això, cada vegada que tracteu adreces, les heu de verificar al dispositiu. És molt important que la informació de les dues pantalles correspongui. Això impedeix atacs de pesca o errors humans en què envieu una adreça incorrecta.

Sempre que esteu a punt de rebre bitcoins, el fitxer Ledger Nano S us demana que en comproveu la validesa. Les adreces es generaran a la cartera de maquinari i es transmetran a Ledger Live. Això vol dir que en una situació habitual en què tot està bé, la informació és idèntica.

Quan envieu monedes, heu de revisar molt més que l’adreça del destinatari. Ledger també us fa comprovar el comissions de transacció. Això és essencial, ja que alguns errors notables han fet que alguns usuaris paguin de més i perdin fons. El març de 2020, algú ha pagat 82.000 dòlars per a una transacció Ethereum. La vostra Ledger Nano S us farà fer una doble comprovació, de manera que aquest tipus d’errors no es poden produir mai.

Quan feu clic als botons físics per confirmar, indiqueu a l’element segur que signi. I aquest complex procés de seguretat és exclusiu de Ledger. La companyia ha incorporat xips d’elements segurs al mercat de les carteres de maquinari. Va ser una revolució per a la seguretat física i fins avui cap altre fabricant important utilitza el mateix xip. Tot i així, l’avantatge és que heu de confiar en Ledger com a empresa.

Arrel de confiança

A diferència del Trezor, no podeu verificar totes les línies del codi i no sabeu què passa amb l’element de seguretat. Aquesta manca de transparència pel disseny és la debilitat més gran de Ledger.

Pas 10 (opcional): actualitzeu el microprogramari

Fora de la caixa, la versió del firmware ja és robusta i probablement segura. Fins ara, hi ha molt pocs casos d’atacs de la cadena de subministrament a Ledgers. Tot i això, hi ha moltes millores de programari que el fabricant publica. En els mesos que passen des que la cartera de maquinari surt de la fàbrica i la compra, algunes coses canvien.

En algunes situacions, pot ser òptim mantenir el vostre Ledger Nano S actualitzat. Sobretot si l’empresa informa els usuaris sobre errors terribles o vulnerabilitats de seguretat. La bona notícia és que l’aplicació d’escriptori Ledger Live us notifica sobre les actualitzacions.

L’assistent d’actualització us demanarà que mantingueu el Ledger connectat i que inseriu el codi PIN. A continuació, veureu un missatge a la pantalla per treure el cable. El següent pas és mantenir premut el botó esquerre del Ledger i tornar a connectar el cable. Si es fa bé, la cartera de maquinari entrarà en mode “Bootloader”.

A partir d’aquest moment, tot el que heu de fer és esperar i deixar que el firmware s’actualitzi. Un cop finalitzada l’actualització, el llibre major es reiniciarà i haureu de tornar a introduir el vostre codi PIN.

Si necessiteu una manera més sòlida i fiable d’emmagatzemar les vostres paraules de seguretat, penseu en comprar un Billfodl.

En actualitzar el fitxer Ledger Nano S, hi ha situacions lamentables en què tot surt malament. A causa de diversos factors, pot deteriorar la cartera de maquinari i necessitar un procés de “reparació”. Els dos errors en pantalla més habituals són “El microprogramari de la MCU està obsolet” i “El microprogramari MCU no és autèntic”. Solen passar quan falla una actualització.

Errors a la tartera

No us preocupeu, però: hi ha 9 maneres diferents de solucionar el problema. I els podeu trobar amb molt de detall a Aquest article. Al final del procés, el vostre fitxer Ledger Nano S funcionarà com a nou i també executarà el darrer firmware.

COMPARACIÓ

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2019
 • PREU: 119 dòlars
 • BLUETOOTH:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Blockstream Jade

Blockstream Jade

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2021
 • PREU: 40 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2016
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor Model T

Trezor Model T

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2018
 • PREU: 159 dòlars
 • PANTALLA TÀCTIL:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ

Restableix el llibre major

Teniu previst donar a algú el vostre Ledger Nano S i heu de preparar el dispositiu per al seu nou propietari? O potser n’heu comprat un i voleu restablir-lo perquè heu acabat d’explorar-lo i voleu començar a utilitzar-lo?

Sempre ho hauries de fer còpia de seguretat la vostra frase de recuperació de totes maneres.

Hi ha dues maneres de restablir un Ledger Nano S.

Des del codi PIN

El Ledger Nano S té una funció de seguretat integrada que restableix el dispositiu si introduïu un codi PIN incorrecte tres vegades seguides. Per restablir el Ledger Nano S mitjançant aquest mètode, només cal que:

 • Enceneu el dispositiu connectant-lo a un ordinador mitjançant el cable USB. El dispositiu us demanarà el vostre codi PIN per desbloquejar-lo.
 • Introduïu un codi PIN incorrecte. Repetiu-ho tres vegades seguides.
 • El Ledger Nano S es restablirà després del tercer intent incorrecte com a mesura de seguretat.

Captura de pantalla de ledger.com Ledger.com: primer aspecte de la interfície

Des del menú Configuració

L’altra opció és restablir el dispositiu des del menú de configuració. Fer això

 • Connecteu el Ledger Nano S mitjançant l’USB per engegar-lo.
 • Introduïu el vostre codi PIN per desbloquejar-lo
 • Des del tauler, aneu a Configuració i premeu els dos botons per validar.
 • Seleccioneu “Seguretat” i torneu a prémer els dos botons per validar.
 • Trieu “Restableix-ho tot” prement els dos botons.
 • Es mostrarà un avís a la pantalla. Premeu el botó dret per desplaçar-vos cap avall i llegir-lo.
 • Premeu els dos botons per restablir-los tots.
 • Introduïu el vostre codi PIN per confirmar-lo. El vostre Ledger Nano S es restablirà.

Un cop hàgiu restablert el Ledger Nano S, el podreu lliurar amb seguretat al seu nou propietari. També podeu configurar-lo com a dispositiu nou o restaurar-lo com a dispositiu antic amb la frase de recuperació associada.

Llibre perdut

Tenir el vostre actius criptogràfics la seguretat en maquinari digital es considera una bona pràctica. És una manera excel·lent de protegir les vostres monedes i fitxes a llarg termini. Aquesta és la raó principal per la qual Ledger Nano S i altre maquinari carteres ara són tan populars. Però, què passa quan perds el teu Ledger Nano S?

Aquesta és una pregunta que han fet els usuaris interessats en diferents fòrums. Malauradament, hi ha molta mala informació que voldreu evitar. Aquí analitzarem breument les coses que cal fer si perdeu el Ledger Nano S.

1. No us espanteu

A la majoria de les persones que perden el Ledger Nano els preocupa que hagin perdut les seves monedes.

2. Cerqueu la vostra frase de recuperació

És fàcil recuperar tots els vostres actius de criptografia sempre que tingueu accés a la vostra llavor de recuperació de 24 paraules.

És probable que escriviu aquesta frase en un tros de paper quan configureu el llibre major per primera vegada.

Quina és aquesta frase de recuperació?

La cartera de maquinari no ho fa realment emmagatzema la teva criptomoneda. Tots els actius s’emmagatzemen a Blockchain. És possible que us pregunteu què emmagatzema el Nano S.

3. Introduïu la vostra frase de recuperació en una cartera nova

Teniu dues opcions un cop localitzada la frase de recuperació:

El primer és esperar a obtenir una cartera de maquinari nova i, a continuació, recuperar els seus actius. El segon és importar immediatament la vostra llavor de recuperació a una cartera de programari, com ara blockstream green o miceli.

Tot i això, si algú us va robar Nano S i no coneix el vostre pin de quatre dígits, probablement estigueu a salvo. Tant el Ledger Nano S com el X es netegen si s’introdueix el PIN incorrectament 3 vegades.

Si no teniu cap cartera de maquinari de recanvi a prop, podeu demanar un Ledger Nano S. de recanvi. Val la pena reiterar que no heu de recuperar monedes en un Ledger Nano S. Podeu fer qualsevol aplicació de cartera o cartera de maquinari per fer això.

Captura de pantalla de ledger.com Secció de botiga de Ledger.com

Protegir la llavor de recuperació de 24 paraules és la pràctica de seguretat de la cartera de maquinari més crítica. Us ajudarà a recuperar els vostres actius i a mantenir-los segurs fins i tot després de perdre el vostre Ledger Nano S o una altra cartera de maquinari. No us hauríeu d’espantar quan perdeu la cartera. Més aviat, demaneu una cartera nova immediatament, recupereu els vostres criptoconjunts amb una altra cartera i, a continuació, creeu una cartera nova amb una nova frase de recuperació.

Captura de pantalla de ledger.com Ledger.com: primer aspecte de la interfície

Ús privat de Ledger Nano X

Per utilitzar el vostre Ledger Nano X de la manera més privada i segura, hi ha alguns passos addicionals que podeu fer.

Captura de pantalla de ledger.com Pàgina Ledger Nano X a shop.ledger.com

En primer lloc, podeu configurar el dispositiu sense fer servir cap ordinador.

Això és especialment fàcil amb el Nano X perquè té la seva pròpia bateria (a diferència del Nano S) i surt parcialment carregat de la caixa.

Captura de pantalla de ledger.com Comparació de carteres de maquinari de Ledger

A més, podeu optar per utilitzar el fitxer Servidor personal Electrum amb el Ledger que només actua com a dispositiu de signatura.

Tot i que és més segura, aquesta opció es considera adequada només per a usuaris i usuaris més avançats presenta altres riscos potencials.

Verificació del dispositiu del llibre major amb arrel de confiança

Ledger Arrel de confiança

És fàcil verificar el dispositiu amb l’arrel de Ledger!

Així és com funciona:

Quan executeu l’eina al dispositiu, els servidors de Ledger li envien un missatge. El dispositiu només pot respondre si té una clau privada específica al dispositiu.

Certificat de llibre major

Si el dispositiu no pot respondre, significa que el dispositiu no és autèntic o s’ha vist compromès i no l’haureu d’utilitzar.

Preguntes freqüents

Com funciona el llibre Ledger?

Ledger Nano S funciona funciona com qualsevol cartera de maquinari. Primer, el connecteu a l’ordinador, el configureu i, a continuació, trieu un codi PIN per protegir el dispositiu d’accessos no desitjats. A continuació, rebreu una frase inicial de 24 paraules, que és la vostra clau privada.

Ledger Live és segur?

Ledger Nano S i Ledger Nano X utilitzen l’element segur (el xip més segur per protegir-vos dels atacs). Tots dos dispositius mantenen la vostra clau privada segura i es mantindran protegits contra els pirates informàtics en línia.

Com puc saber si el meu Ledger Nano S és genuí??

Heu d’assegurar-vos que el dispositiu no estigui preconfigurat amb un codi PIN que no heu triat vosaltres mateixos. Quan l’engegueu per primera vegada, el dispositiu hauria de mostrar “Benvingut a Ledger Nano S”.

Què passa si Ledger Nano S es trenca?

Heu de demanar un recanvi i utilitzar les frases inicials de recuperació al vostre nou dispositiu.

Es pot utilitzar Ledger Nano S en diversos ordinadors?

Sí, podeu instal·lar l’aplicació Ledger Live en diversos dispositius (ordinadors, telèfons intel·ligents), tenint en compte que heu de configurar els vostres comptes i la vostra configuració en cadascun d’aquests dispositius..

Ledger Nano S és una cartera freda?

Sí, Ledger Nano S és una cartera freda que pot emmagatzemar Bitcoin, Ethereum i altres monedes compatibles.

Quantes monedes pot contenir Ledger Nano S.?

Ledger Nano S admet 26 monedes i més de 1500 fitxes.

Té Ledger Nano S una bateria?

No, no té bateria. S’activa automàticament quan es connecta a una font d’alimentació (ordinador o cartera).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector