6 coses que heu de saber sobre la criptomoneda

Tots hem escoltat el terme criptomoneda, però quants de nosaltres realment entenem com funciona? Millor encara, com funciona la moneda habitual? Nosaltres, la gent mitjana, estem molt acostumats al concepte de diners, sense investigar a fons com funciona. I la paraula “criptomoneda” ens pot tornar bojos només perquè és confús i no entenem realment el concepte. Així que donem la volta a tot això i veiem de què estem tractant aquí. És la moneda del futur, o què? Aquí teniu alguns punts clau que heu de conèixer. 

1. Què és i com podem utilitzar-lo?

criptomoneda

Font: TheNational

Una criptomoneda és una forma de pagament com qualsevol altra, però no té cap base física, existeix exclusivament de manera virtual i no està centralitzada ni controlada per cap individu ni organització. El seu valor depèn completament de la situació de l’oferta i la demanda i hi ha uns quants milers de criptomonedes diferents que existeixen actualment, sent les més famoses Bitcoin i Ethereum. No es pot utilitzar sense Internet. Ara hi ha un xoc, oi? En primer lloc, es tracta d’una moneda que només es pot utilitzar en línia. Per tant, si esteu plantejant qualsevol tipus de transacció, feu que la vostra connexió sigui correcta. Malauradament, tenim interrupcions o fallades en la recepció a casa o a la feina. Però és l’últim que voleu passar quan es tracta de transaccions amb diners. Si aquest problema us frena, us recomanem que obtingueu un augment del senyal del telèfon i després concentrar-vos en la vostra tasca principal. Podeu obtenir un reforç de senyal cel·lular per a la llar, o per al lloc de treball. Tot el que necessiteu. 

Tornem, doncs, als nostres mutus. És una mica complicat descarregar criptomoneda. És a dir, el podeu comprar fàcilment, però un cop el vulgueu gastar, això pot suposar un repte. Tot i que podeu comprar amb criptomoneda i adquirir diversos serveis, encara hi ha moltes limitacions per part de diverses empreses. Però sempre podeu canviar-lo per altres monedes que no siguin criptogràfiques mitjançant aplicacions especials i eines en línia. 

2. Què és una cadena de blocs i com es creen?

cadena de blocs

Font: Saga-NewFrontierGroup

Blockchain és una mena de “servei” de registre que garanteix que no es gastin fitxes dues vegades. Cada bloc representa una transacció i porta tota la informació sobre ella. Abans de crear aquesta cadena de blocs, cada persona que vulgui fer una transacció ha d’enviar una sol·licitud. Després que els “companys” avaluen la sol·licitud i la confirmen, es crea un bloc que porta un “hash”, que és un codi individual amb informació única sobre cada transacció. Això soluciona el problema de la doble despesa i garanteix que el registre de la transacció no es pugui esborrar ni alterar.

3. Com obtenir la criptomoneda?

Com ja hem esmentat anteriorment, podeu comprar criptocurrency, o bé podeu “fer-ho” vosaltres mateixos. És a dir, podeu resoldre un trencaclosques criptogràfics per crear un testimoni de criptomoneda (un Bitcoin, per exemple) i, ja que requereix força poder informàtic, el nombre de fitxes que podeu crear en un període de temps específic és molt limitat. La mineria és un procés esgotador que requereix temps i diners, i per últim, però no menys important, inclinació tècnica. Per a moltes persones, aquest procés supera les seves capacitats i coneixements. Però, per a d’altres, això pot esdevenir una obsessió, a diferència de la febre de l’or.  

4. En cas d’invertir en criptomoneda?

Aquesta és una pregunta que ningú també pot donar una resposta infal·lible. Hi ha moltes opinions diferents sobre aquest punt, així que siguem sincers. L’inconvenient és que les criptomonedes no generen flux de caixa, de manera que molts inversors no considerarien que sigui una bona destinació per a una gran inversió. A més, a dia d’avui no tenen estabilitat. I el tipus de canvi augmenta i baixa cada pocs anys. Val la pena els problemes a la llarga? Això és per tu qui ho decideixi. 

5. Perills de la criptomoneda.

Com hem esmentat anteriorment, les criptomonedes no solen estar centralitzades. Es tractava d’un moviment pensat per evitar que una persona o una empresa abusessin del sistema al seu favor. Però els estafadors segueixen trobant maneres d’eludir la llei i utilitzar la criptomoneda en el seu propi avantatge. Ja hem parlat de mineria abans i aquesta és una etapa del procés propensa al ‘highjacking’. Els estafadors poden utilitzar bàsicament l’energia del telèfon o de l’ordinador per extraure fitxes per si mateixos, evitant-vos completament. Per tant, ni tan sols sabreu que el vostre dispositiu s’utilitza per a la mineria. Pot ser tan fàcil com visitar un lloc web sospitós. Per tant, si el dispositiu funciona més lentament de l’habitual, o si la durada de la bateria s’ha reduït considerablement sense motius aparents, netegeu el dispositiu i considereu un potent programari antivirus. 

6. Com esquivar la bala?

Si esteu entrant al món de la criptomoneda, naturalment, necessitareu eines per protegir-vos. En primer lloc, si esteu pensant en comprar criptomoneda a empreses amb bases ICO (Ofertes inicials de monedes), llegiu-ho tot atentament. Pot ser que sigui molt més rendible per a ells que per a vosaltres. ICO és una manera perquè les empreses s’expandeixin i creixin venent-vos criptomonedes. Una cosa així com el finançament públic. Compreu fitxes: utilitzen els vostres diners per expandir-se. De nou, llegiu a fons i investigueu. Hi ha grans inversors implicats? La informació que se us proporciona és prou detallada?

ICO

Font: mitjà

En qualsevol cas, recordeu que només heu d’invertir en sistemes que enteneu i compreneu completament. Per tant, feu la vostra investigació amb cura i assegureu-vos que teniu tots els objectius coberts abans de prendre una decisió final. 

La criptomoneda encara és molt jove i encara té molta estabilitat per assolir. Però, tanmateix, és un sistema genial que pot oferir al nostre món un enfocament alternatiu als diners, la inversió, la banca i la compra en general. Per tant, és una bona idea submergir-se en el tema, fins i tot si no voleu invertir o comprar. Mantenir-se al dia amb les noves tecnologies és una gran norma general. D’aquesta manera, sempre estareu en contacte amb el “ara” i podreu predir el “demà”! 

Imatge destacada: The Telegraph

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me